Learning Knowledge
Doctorate
2014 - 2018
|
Ataturk University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Turkey |
Postgraduate
2010 - 2013
|
Ataturk University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Turkey |
Undergraduate
2006 - 2010
|
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey |
Foreign Languages
English, B1 Intermediate
Dissertations
Doctorate, Determination and identification of Salmonella spp. and Campylobacter spp. by standard culture method, loop-mediated isothermal amplification and real-time PCR in chicken meats, Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2018
Postgraduate, Tavuk etlerinde Salmonella spp'nin immunomanyetik separasyon ve geleneksel yöntem kullanılarak belirlenmesi / Determination of Salmonella spp. in chicken meats using immuno magnetic separation and conventional method
, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, 2013
Academic Titles / Tasks
Assistant Professor
2018 - Continues
|
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği |
Supported Projects
- Utku M., Aksoy E., Sözbilir H., Softa M., Tatar O., , Yüksel M., Bayrak Y., Yılmaz Ş., Bayrak E., et al., Project Supported by Higher Education Institutions, Adıyaman Fayı'nın (Doğu Anadolu Fay Zonu'nun Güney Kolu) Deprem Aktivitesinin Çok Disiplinli Yaklaşımla İncelenmesi, 2023 - 2026
- MERHAN MUĞLU G., YÜKSEL M., HATUNKIZ B., KARA B., ÇOBAN İ., BİNZET A. N., İNANÇ G., AYDIN Ş., ERYILMAZ S., YILDIRIM S., Project Supported by Higher Education Institutions, Hınıs Meslek Yüksek Okulu Okuyor, 2019 - 2020
- YILDIRIM S., GÜLER O., BEKTAŞ M., YÜKSEL M., ÖZDEMİR M., MERHAN MUĞLU G., GÜL M. S., KANCINAR F., Project Supported by Higher Education Institutions, Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü Optisyenlik Programı Eğitim Ve Uygulama Laboratuvarının Bilimsel Çalışmalar için Alt Yapısının Geliştirilmesi, 2019 - 2020
- BARAN A., ADIGÜZEL M. C., YÜKSEL M., Project Supported by Higher Education Institutions, Erzurumda satışa sunulan tavuk etlerinde GSBL veveya AmpC üreten Escherichia colilerin prevalanslarının belirlenmesi ve enzimlerin tanımlanması, 2017 - 2018
- GÜRSES M., YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A., TANRIVERDİ H. C., Project Supported by Higher Education Institutions, TAVUK ETLERİNDE SALMONELLA VE CAMPYLOBACTER'İN DÖNGÜYE DAYALI İZOTERMAL AMPLİFİKASYON (LOOP-MEDİATED ISOTHERMAL AMPLİFİCATİON) METODU İLE HIZLI BELİRLENMESİ, 2016 - 2018
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
-
Nutritional Supplementation of Yogurt with Jerusalem Artichoke Tubers: Organic Acid Profiles and Quality ParametersNdhlala A. R., Kavaz Yüksel A., Yüksel M.PLANTS-BASEL, vol.11, no.22, 2022 (SCI-Expanded)
-
Anticholinergic, Antioxidant, and Antibacterial Properties of Vitex Agnus-Castus L. Seed Extract: Assessment of Its Phenolic Content by LC/MS/MSKAVAZ YÜKSEL A., IŞIK M., Dikici E., YÜKSEL M.CHEMISTRY & BIODIVERSITY, vol.19, no.10, 2022 (SCI-Expanded)
-
Phenolic Profile and Antioxidant, Anticholinergic, and Antibacterial Properties of Corn TasselAl-Khayri J. M., Yüksel A., Yüksel M., Işık M., Dikici E.PLANTS-BASEL, vol.11, no.15, 2022 (SCI-Expanded)
-
Phytochemical, phenolic profile, antioxidant, anticholinergic and antibacterial properties of Epilobium angustifolium (Onagraceae)Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M., Tozoglu F., Köksal E.JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, vol.15, no.6, pp.4858-4867, 2021 (SCI-Expanded)
-
Phytochemicals Analysis and Some Bioactive Properties of Erica manipuliflora Salisb. (EMS); Antibacterial, Antiradical and Anti-lipid PeroxidationKavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Isik M., Tozoglu F., Köksal E.IRANIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH, vol.20, no.4, pp.422-434, 2021 (SCI-Expanded)
-
Organic acid profiles, physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurts produced by adding turpentine (Pistacia terebinthus L.) coffeeKavaz Yüksel A., Yüksel M.INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, vol.16, 2020 (SCI-Expanded)
-
Prevalence of Antibiotic-Resistant and Extended-Spectrum Beta-Lactamase-Producing Escherichia coli in Chicken Meat from Eastern TurkeyBaran A., Adıgüzel M. C., Yüksel M.PAKISTAN VETERINARY JOURNAL, vol.40, no.3, pp.355-359, 2020 (SCI-Expanded)
-
Determination of certain quality characteristics, thermal and sensory properties of ice creams produced with dried Besni grape (Vitis vinifera L.)Kavaz A., Yüksel M., Dağdemir E.International Journal of Dairy Technology, vol.69, no.3, pp.418-424, 2016 (SCI-Expanded)
-
The effect of terebinth (Pistacia terebinthus L.) coffee addition on the chemical and physical characteristics, colour values, organic acid profiles, mineral compositions and sensory properties of ice creamsYuksel A., Şat İ. G., Yüksel M.JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, vol.52, no.12, pp.8023-8031, 2015 (SCI-Expanded)
-
Determination of Certain Microbiological Quality Characteristics of Ice Cream, Detection of Salmonella by Conventional and Immunomagnetic Separation Methods and Antibiotic Susceptibility of Salmonella spp. IsolatesKavaz Yüksel A., YÜKSEL M.Journal of Food Safety, vol.35, no.3, pp.385-394, 2015 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
-
Abelmoschus esculentus (Bamya Çiçeği) Çiçeğinin Fitokimyasal Profili, Antioksidan, Antikolinerjik ve Antibakteriyel ÖzellikleriKavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M.KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE, vol.25, no.6, pp.1205-1215, 2022 (ESCI)
-
KOLORİMETRİK LOOP-MEDIATED İZOTERMAL AMPLİFİKASYON METODU İLE LISTERIA MONOCYTOGENES\u2019İN TAVUK ETLERİNDE HIZLI TESPİTİYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A., ÇETİN B., GÜRSES M.GIDA, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
-
ERZURUM'DA SÜPERMARETLERDEN TOPLANAN PEYNİR ÖRNEKLERİNDE BELİRLİ MİKROBİYOLOJİK PARAMETRELERİN BELİRLENMESİKavaz Yüksel A., Yüksel M.Journal of Food/Gıda, vol.46, no.3, pp.489-499, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
-
Gıdalarda Trans Yağ Asitlerinin Varlığı ve ÖnemiKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.Aydın Gastronomy, vol.4, no.2, pp.113-124, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
-
Determination of microbiological quality and presence of Salmonella spp. on chicken parts sold at retail markets in Erzurum, antibiotic resistance of the Salmonella spp. isolatesYÜKSEL M., Sert s., ÇETİN B.GIDA, vol.44, no.4, pp.553-562, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
-
Peynir Altı Suyunun Çeşitli Özellikleri ve Kullanım OlanaklarıKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ÜRÜŞAN ALTUN H.Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
-
Katil Mayalar ve Williopsis spp.’nin Bozucu Mikroorganizmalar Üzerindeki Etkisi, Katil Toksinlerin Kullanım OlanaklarıKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol.12, pp.170-184, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
-
A COMPARATIVE STUDY ON THE PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS, ORGANIC ACID PROFILES, MINERAL COMPOSITIONS AND SENSORY PROPERTIES OF ICE CREAMS PRODUCED WITH DIFFERENT TYPES OF NUTSKavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M., Çakmakçı S.CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.9, no.3, pp.137-151, 2017 (ESCI)
-
DETERMINATION OF CERTAIN PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SENSORY PROPERTIES OF GREEN TEA POWDER (MATCHA) ADDED ICE CREAMS AND DETECTION OF THEIR ORGANIC ACID AND MINERAL CONTENTSKavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M.GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, vol.42, pp.116-126, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
-
Erzurum da Satışa Sunulan Tavuk Ciğer ve Etlerinin Mikrobiyolojik KalitesiYÜKSEL M., ÇETİN B., SERT S.Akademik Gıda, vol.11, pp.58-62, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
Books & Book Chapters
-
Gıdalarda doğal olarak bulunan veya bulaşan toksik maddelerin sağlık üzerine etkileriKavaz Yüksel A., Yüksel M.in: Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler - Aralık 2023 - Cilt 2, BARDAK Selahattin, Editor, Serüven Yayınevi, Ankara, pp.475-498, 2023
-
KINOA’NIN (CHENOPODIUM QUINOA WILLD.) BILEŞIMI, FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI VE GIDA TEKNOLOJISINDE KULLANIMIYüksel M., Kavaz Yüksel A.in: Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.45-60, 2022
-
GIDA KAYNAKLI ÖNEMLI BIR PATOJEN OLAN “SALMONELLA”YA GENEL BIR BAKIŞ: GIDALARDAN SALMONELLA SPP. IZOLASYONU VE TANI YÖNTEMLERIKavaz Yüksel A., Yüksel M.in: Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editor, Serüven Yayınevi, İzmir, pp.43-70, 2022
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
-
ASSESSMENT OF AUTHENTICITY AND ORIGIN IN DAIRY PRODUCTS WITH ANALYTICAL METHODS AND CHEMOMETRICSKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Turkey, 27 - 28 May 2022, pp.49-50
-
OLIVE OILS WITH REGISTERED GEOGRAPHICAL INDICATION (GI) IN THE TURKEY: GEOGRAPHICAL ORIGIN, QUALITY AND AUTHENTICITYYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Turkey, 05 May 2022, pp.51-52
-
Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa OilYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 September 2019
-
The Effect of Dietary Fibers on Human HealthKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 September 2019
-
The Effect of Dietary Fibers on Human HealthKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.10-15
-
Determination of Salmonella and Listeria by Different Methods from Cheeses and Antibiotic Susceptibility of IsolatesKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 May 2018
-
Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservationYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 May 2018
-
Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniquesYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 May 2018
-
An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic BevaragesKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 May 2018
-
Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanaklarıKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 September - 23 December 2017
-
Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörlerYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 September - 23 December 2017
-
Biyolojik Nanomakine: Bakteri KamçısıSERT S., YÜKSEL M.1.Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, 30 November - 02 December 2017
-
Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne PathogensYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 September 2017
-
Gıdalarda Polifenolik Bileşenlerin Tespitinde Kullanılan Analitik MetotlarTOZOĞLU F., YÜKSEL M.TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Turkey, 5 - 07 October 2016
-
Süt Ürünlerinde Bozucu Mayaların Biyolojik Kontrolünde Williopsis saturnus Kullanım İmkânlarıKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Turkey, 5 - 07 October 2016
-
Dünyada ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Hastalıklar,Kontrol Etme ve Önleme MekanizmalarıYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Turkey, 5 - 07 October 2016
-
Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak IziYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AGIZ AGUZKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus, 1 - 04 October 2015
-
A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and HoneyYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015
-
A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and HoneyYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.The 3nd International Symposium on “TraditionalFoods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015
-
A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015
-
Adıyaman Piyasasında Satışa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenliği Bakımından İncelenmesiKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İziYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel ÖzellikleriKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel ÖzellikleriKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
Adıyaman Piyasasında Satısa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenligi Bakımından incelenmesiKAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.IçAnadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Turkey, 28 - 30 April 2015
-
Toplumda Geleneksel Organik ve Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Algısı Ve Medyanın EtkisiYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ A.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 17 - 19 April 2014
-
TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİYÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Turkey, 17 April - 19 July 2014
-
SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLERKavaz Yüksel A., Bakırcı İ., Yüksel M.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014
-
Probiyotik kültür kullanılarak üretilen fermente süt ürünlerinin insan sağlığı üzerine etkileriKAVAZ A., YÜKSEL M.8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 7 - 09 November 2013
-
Gıda patojenlerinin belirlenmesinde hızlı yöntemlerin kullanılmasıYÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 7 - 09 November 2013
Academic and Administrative Experience
2021 - Continues | Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi | Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği |
2021 - Continues | Birim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi | Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği |
2021 - Continues | Deputy Head of Department | Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği |
2019 - 2020 | Head of Department | Ataturk University, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü |
Activities in Scientific Journals
ATA-Gıda Dergisi, Committee Member, 2021 - Continues
Scientific Refereeing
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Journal Indexed in SCI-E, December 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Journal Indexed in SCI-E, November 2021
Journal Of Food Science And Technology-Mysore, Journal Indexed in SCI-E, August 2021
Journal Of Food Science And Technology-Mysore, Journal Indexed in SCI-E, May 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Journal Indexed in SCI-E, March 2021
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Journal Indexed in SCI-E, February 2021
Metrics
Research Areas
Health Sciences, Nutrition and Dietetics, Food Engineering, Food Science, Food Microbiology, Food Hygiene and Sanitation, Food Biochemistry, Engineering and Technology