Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Hamburger nach Türkisch Art: Herstellung unter Verwendung von Sojamehl.
FLEISCHWIRTSCHAFT, vol.68, no.11, pp.1366-1372, 1988 (Journal Indexed in SCI Expanded)
Articles Published in Other Journals
Potential Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria from Pastırma
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol.11, no.1, pp.19-26, 2021 (National Refreed University Journal)
A survey on microbiological and chemical quality of vacuum packed frankfurter
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, no.39, pp.1-5, 2008 (Other Refereed National Journals)
A survey on microbiological and chemical quality of vacuum packed Frankfurters
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fak. Derg., vol.39, pp.109-113, 2008 (Refereed Journals of Other Institutions)
Inhibition of Escherichia coli O157:H7 in Çemens with Different Garlic Levels
American Journal of Food and Technology, vol.1, no.1, pp.59-65, 2006 (Refereed Journals of Other Institutions)
The effects of modified atmosphere packaging on microbiological properties of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fillets
GIDA, vol.30, pp.97-102, 2005 (Other Refereed National Journals)
Erzurum Piyasasından Temin Edilen Beyaz ve Civil Peynirlerden Listeria Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
Turkish Journal of Biology, vol.23, pp.331-337, 1999 (Other Refereed National Journals)
Sucuk, Pastırma ve Kavurmanın Sağlık Açısından İrdelenmesi
Standard, Geleneksel Türk Et Ürünleri Özel Sayısı, vol.özel sayı, pp.65-68, 1995 (Other Refereed National Journals)
Sucuk, Pastırma ve Kavurma Standartları ile İlgili Değerlendirmeler
Standard, Geleneksel Türk Et Ürünleri Özel Sayısı, vol.özel sayı, pp.74-79, 1995 (Other Refereed National Journals)
Verhalten von Listerien bei Fleisch und Fleischerzeugnissen in Vakuumverpackung
Mitteilungsblatt der Bundesanstalt für Fleischforschung, vol.29, pp.214-218, 1990 (Refereed Journals of Other Institutions)
Vermehrung von Listeria monocytogenes auf Fleischoberflachen
Mitteilungsblatt der Bundesanstalt für Fleischforschung, vol.28, pp.446-449, 1989 (Refereed Journals of Other Institutions)
Bedeutung des Vorkommens von Listerien bei Fleisch und Fleischzeung issen
Mitteilungsblatt der Bundesanstalt für Fleischforschung, vol.28, pp.440-445, 1989 (Refereed Journals of Other Institutions)
Listerien bei und Fleishherzeugnissen
Mitteilungsblatt der Bundesanstalt für Fleischforschung, vol.28, pp.192-199, 1989 (Refereed Journals of Other Institutions)
Değişik Seviyelerde Yerli Yağsız Soya Unu Katılan Taze ve Depolanmış Hamburgerlerin C. perfringens ve Diğer Mikroorganizma Düzeyleri
Et ve Balık End Dergisi, vol.13, no.2, pp.129-135, 1988 (Other Refereed National Journals)
Ticari Kuruluşlarda Dondurularak Muhafaza Edilen Tavuk Etlerinin Kokuşma Düzeyleri ve Bakteriyolojik Durumları Üzerine Bir Araştırma
Et ve Balık End. Dergisi, vol.8, no.51, pp.13-22, 1987 (Other Refereed National Journals)
Türkiye Gıda Üretimi ve Teknolojisinin Genel Durumu
TİGEM, vol.2, no.7, pp.15-21, 1987 (Other Refereed National Journals)

İnsan Bünyesine Alınan Nitrat, Nitrit Miktarı ve Kaynakları, Aminler ve Çeşitli Gıdaların Amin İçerikleri
Et ve Balık End. Dergisi, vol.8, no.49, pp.12-18, 1987 (Other Refereed National Journals)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
ZEBRA BALIĞI MİKROENJEKSİYON YÖNTEMİ İLE GIDA KATKI MADDESİ OLARAK PEKTİN VE AMİDİYE PEKTİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
9. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Antalya, Turkey, 04 November 2021
Nitrite-Nitrate and Nitrosamines in Meat Products
IV.Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Turkey, 6 - 08 October 2020, pp.127
Transglutaminaz Enzim Uygulamasının Pastırma Çeşitlerinin Serbest Amino Asit Kompozisyonuna Etkisi
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Turkey, 6 - 08 October 2020, pp.16
Farklı Tuz Oranları Kullanılarak Üretilen Pastırma Çeşitlerinin Yağ Asidi Kompozisyonu
IV.Et Ürünleri Çalıştayı, Aydın, Turkey, 6 - 08 October 2020, pp.84
Transglutaminaz enzimi kullanılarak üretilen pastırma çeşitlerinin uçucu bileşikleri
Eurasian BioChem 2020, Ankara, Turkey, 19 - 20 March 2020, pp.164
Vermehrung von Listeria monocytogenes auf Fleischoberflächen
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.84
The Effects of Sodium, Potassium, Calcium, And Magnesium Chloride Salts on The Physico-Chemical, Microbiological, and Sensory Properties of Pastırma (oral)
2nd Congress on Food Structure & Design, Antalya, Turkey, pp.32
Verhalten von Listeria monocytogenes in Vakuumperfactem Brühwurstaufschnitt
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.84
Hemmung von Listeria monocytogenes in Hackfleish und frischer Mettwurst durch Lactobacillus sake
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.74
The Effect of Low-Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage
The 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases, Bosnia And Herzegovina, pp.13
Listeria monocytogenes bei vakuumverpacktem Rindfleisch
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.84
Vorkommen und Nachweis von Listerien bei der Vorverpackung erhitzter Fleischerzeugnisse
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.90
Vorschlang von Toleranzen für Listerien in Lebensmitteln
Bundesanstalt für Fleishcforschung, Germany, pp.84
Effect of Modified Atmosphere Packaging on Color and Sensory Properties of Pastırma Produced with Different Chloride Salts
The 3nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucases, Bosnia And Herzegovina, pp.165
Determination of Volatile Compounds of Sucuk with Different Fat and Orange Fiber Levels
Euro FoodChem XVII, İstanbul, Turkey, pp.624
The Effects of Different Processing Conditions on Biogenic Amine Formation and Some Qualitative Properties in Pastırma Production
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Turkey, pp.62
Lactic Acid Bacteria in Pastirma
The 2nd International Symposium on ‘’Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’’, Macedonia, pp.304
Fermented Sausages: Yeasts As Starter Culture
2nd International Congress on Food Technology, Aydın, Turkey, pp.294
Role of Heat Treatment in Volatile Nitrosamine Formation: Fermented Sausages
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.504-509
Mechanical Deboned Meat in Meat Industry
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Turkey, 2 - 06 October 2019, pp.960-966
Textural Properties of Pastırma Types with Transglutaminase
1st International/11 th National Food Engineering Congress, 7 - 09 November 2019
N-Nitrosamines in Meat Products
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Turkey, 19 - 21 September 2019, pp.1-5
The Effect of Using Transglutaminase on Free Aminoacid Composition and Volatile Compound Profile of Pastırma
International COngress on Engineering and Life Science, 11 - 14 April 2019
The Effects of transglutaminase enzyme on physico-chemical, microbiological, sensory and textural properties of pastırma
International Congress on Engineering and Life Sciences, 26 - 29 April 2018
EFFECTS OF CHITOSAN AND CHITOSAN BASED NANOCOMPOSITE COATINGS ON MICROBIOLOGICAL AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF RAINBOW TROUT FILLETS
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Turkey, 10 - 12 October 2018, pp.388
Volatile profile of heat-treated sucuk produced with different nitrite and sodium ascorbate levels
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Turkey, 10 - 12 October 2018, pp.392
Traditional Turkish Meat Products and Food Safety
International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Lİfe, 12 - 15 July 2018, pp.443-447
Physico-chemical and sensory properties of sucuk produced by using water buffalo meat
International Congress on Engineering and Life Sciences, 26 - 29 April 2018
Traditional Foods and Food Safety
International Congress on Engineering and Lİfe Science, 26 - 29 April 2018, pp.7-9
Volatile Compounds and Some Physico-Chemical Properties of Bologna-Type Beef Sausage Produced With Sunflower Oil
47th International Scientific Conference on FoodEngineering and Biotechnology, Kuala-Lumpur, Malaysia, 21 - 22 December 2017
Effects of Using Hazelnut Oil on Some Physico-Chemical Properties and Volatile Compounds of Bologna-Type Beef Sausage
47th International Scientific Conference on FoodEngineering and Biotechnology, Kuala-Lumpur, Malaysia, 21 - 22 December 2017
Pastırmanın renk değerlerine transglutaminaz enziminin etkisi
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 9 - 11 November 2017
Pastırmada Enterokoklar
10.Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 9 - 11 November 2017
Genotypic identification of yeast from pastırma
3nd International Symposium on fermented meat, Clermont-Ferrand, France, 27 - 29 September 2017
Isolated and characterization of enterococci from pastırma
3rd International Symposıum on Fermented Meat, France, 27 - 29 September 2017
Technological properties of coagulase negative Staphylococci isolated from sucuk, a traditional dry-fermented sausage
3nd International Symposium on Fermented Meat, Clermont-Ferrand, France, 27 - 29 September 2017
Effects of Partial replacement of Sodium Chloride with KCl, MgCl2 and CaCl2 on some qualitative Properties of Heat-treated Sucuk
3rd International Symposium on Fermented Meat, Clermont-Ferrand, France, 27 - 29 September 2017, pp.37
Biogenic amines content and some qualitative properties of different pastırma types
3rd International Symposium on Fermented Meat, France, 27 - 29 September 2017
Assesment of waste breads in lactic acid production
II:International Conference on Advanced Engineering Technologies, Turkey, 21 - 23 September 2017
Use of Hot-Boned Meat in Emulsified Meat Products
International Congress on Food of Animal Origin, Lefkoşa, Cyprus (Kktc), 10 - 13 November 2016, pp.184
The effects of using different levels hazelnut oil on instrumental texture properties of Bologna type sausage
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 October 2016
The effects of sodium potassium calcium and magnesium chloride salts on the physico chemical microbiological and sensory properties of pastırma
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 October 2016
Effects of using sunflower oil on textural properties of Bologna type sausage
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 October 2016
The effects of using different levels of hazelnut oil on instrumental properties of bologna type sausage
2nd congress on food structure and design, 26 - 28 October 2016
The effects of different chloride salts on lypolytic and proteolytic properties of traditionally produced pastırma
2nd Congress on Food Structure & Design, 26 - 28 October 2016
Yerel Lactobacillus plantarum Suşlarının Antagonistik Aktiviteleri ve Bazı Teknolojik Özellikleri
12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.530
Pastırma Üretim Aşamalarında Biyojen Aminler
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.508
Effects of Lactobacillus sakei S15 and Staphylococcus xylosus GM92 on volatile compounds and sensory characteristics of heat treated sucuk
International Conference on Food Microbiology, United Kingdom, 8 - 10 August 2016
Mısır Yağı ve Brokoli Kullanılarak Üretilen Salamların Bazı Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.132
Kürleme Karışımında Kırmızıbiber Kullanımının Pastırmanın Uçucu Bileşik Profiline Etkileri
9. Gıda Mühendisleri Kongresi, İzmir, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.7
Sodyum Oranı Düşürülmüş Tuz Karışımlarının Pastırmanın Katepsin B, B+L ve H aktivitelerine etkileri
9. Gıda Mühendisleri Kongresi, İzmir, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.125
Pastırma Üretiminde KCI, CaCI2 ve MgCI2 Tuzlarının Kullanılabilme İmkanları
9. Gıda Mühendisleri Kongresi, İzmir, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.7
Farklı Klorür Tuzları Kullanılarak Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Turkey, 12 - 14 November 2015, pp.131
Gıda Endüstrisinde Nanokapsülasyon
Mühendislikte Yeni Teknolojiler Sempozyumu, Bayburt, Turkey, 24 - 27 October 2015, pp.139
The Effect of Lox Sodium Mixtures of Salts on Microbiological Properties of Pastırma During Storage
The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015
Effect of Partial Replacement of Sodium Cloride with KCl, MgCl2 and CaCl2 on Lipolysis and Lipid Oxidation in Sliced and Modified Atmosphere Packaged Pastırma
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 1 - 04 October 2015, pp.169
Effects of modified atmosphere packaging on color and sensory properties of pastırma produced with different chloride salts
The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015, pp.165
Sucuktan bakteriyosin üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve moleküler karakterizasyonu
4. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, Afyon, Turkey, 21 - 24 August 2015, pp.1
Pastırmadan Bakteriyosin Üreten Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Moleküler Karakterizasyonu
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Turkey, 21 - 23 May 2015, pp.353
Isolation And Molecular Characterization Of Bacteriocin Producing Lactic Acid Bacteria From Pastırma
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik, Turkey, 21 - 23 May 2015, pp.1
A Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacterium from Turkish Traditional fermented sucuk and Its Molecular Characterization
International Conference on Engineering and Natural Sciences (ICENS) 2015, 15 - 19 May 2015
Bitkisel Yağlarda Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar Üzerine Rafinasyon Öncesi İşlemler İle Rafinasyonun Etkileri
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Turkey, 7 - 09 May 2015, pp.27
Bitkisel Yağlarda Aflatoksinler
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.75
Fermente Et Ürünlerinde Enterokoklar ve Bakteriyosinler
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.258
Farklı Bölgelere Ait Zeytinyağlarının Yağ Asidi Bileşimi
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.11
Pastırma ve Benzeri Ürünlerde Proteolizis
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.261
Isıl Işlem Görmüş Sucuk Üretiminde F Değeri Uygulanması
. 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.259
Identification of Volatile Compounds of Olive Oil From Different Geographic Region
2nd International Congress on Food Technology, 5 - 07 November 2014
Farklı Proses Şartlarında Üretilen Pastırmaların Uçucu Bileşikleri
3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Turkey, 16 - 17 October 2014, pp.50
Et Endüstrisinde Inovasyon
3.Et Ürünleri Çalıştayı, Tokat, Turkey, 16 - 17 October 2014, pp.62
Farklı Nitrat Seviyelerinin Pastırmanın Bazı Kalitatif Özelliklerine Etkileri
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.1055
Farklı Hayvansal Yağlar Kullanılarak Üretilen Kavurmaların Yağ Asidi Kompozisyonu
III. Geleneksel Gıdalar sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.255
Cağ Kebabı
III.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.67
Isıl İşlem Görmüş Sucuk Benzeri Ürünün Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
3.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 3 - 04 May 2012, pp.69

Vakum Ambalajlanmış Taze Etlerde Clostridium estertheticum’un Kontrolü
3.Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 3 - 04 May 2012, pp.94
Farklı Hayvansal Yağlar Kullanılarak Üretilen Kavurmaların Uçucu Bileşikleri
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, pp.42
Farklı Proses Şartlarında Olgunlaştırılan Sucukların Tekstürel Özellikleri
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 24 - 26 November 2011, pp.93
Volatile Compounds of Hazelnut Oil
9th Euro Fed Lipid Congress, 18 - 21 October 2011
The Effect of Different Animal Fats on Sensory Properties of Kavurma-A Turkish Meat Product
4th International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Turkey, 12 - 14 October 2011, pp.1-3
Kekik (Thymus vulgaris L.) kullanımının sucuğun kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi.
1. Et Ürünleri Sucuk Çalıştay, Turkey, 2 - 03 December 2010
Farklı Nitrit Dozları ve Starter Kültür Kullanımının Sucukta Escherichia coli O157:H7 nin Gelişimi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
1. Et Ürünleri (Sucuk) Çalıştayı, Aydın, Turkey, 2 - 03 December 2010, pp.70
Kekik (Thymus vulgaris L.)Kullanımının Sucuğun Kimyasal, Mikrobiyolojik Ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
1. Et Ürünleri (Sucuk) Çalıştayı, Aydın, Turkey, 2 - 03 December 2010, pp.73
Farklı Oranlarda Portakal Lifi ve Kuyruk Yağı Kullanımının Sucuğun Tekstürel Özellikleri Üzerine Etkileri
1. Et Ürünleri (Sucuk) Çalıştayı, Aydın, Turkey, 2 - 03 December 2010, pp.10
Sucukta Patojen Bakteriler
1. Et Ürünleri (Sucuk) Çalıştayı, Aydın, Turkey, 2 - 03 December 2010, pp.2
The use of Orange Fiber in Sucuk Production
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Turkey, 3 - 06 November 2010, pp.4
Sucuk Üretiminde Portakal Lifi Kullanımının Duyusal Özellikler Üzerine Etkisi
1st International Congress of Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.357
Gıda Sanayinin Teknolojik Analizi
Ziraat Mühendisliği VII.Teknik Kongresi, Ankara, Turkey, 11 - 15 January 2010, pp.1113-1123
Et Ürünlerinde Fonksiyonel Bileşiklerin Kullanımı
6.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 08 November 2009, pp.235
Salam Üretiminde Mısırözü Yağı ve Brokoli Kullanım İmkanları
6.Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 08 November 2009, pp.179
Pastırmada Koagülaz Negatif Stafilokoklar ve Fonksiyonları
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.116-121
Fonksiyonel Et Starter Kültürleri
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.857
Sucuk ve pastırmanın nem adsorpsiyon izotermlerinin incelenmesi
UKMK-8 Sekizinci Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi, Malatya, 2008., Turkey, 26 - 28 August 2008
Sucuk ve Pastırmanın Nem Adsorpsiyon İzotermlerinden Yararlanarak Termodinamik Özelliklerinin Belirlenmesi
8. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK-8), 26-29 Ağustos 2008, Malatya, Malatya, Turkey, 26 - 29 August 2008, pp.431-432
Effect of Chitosan Coating on Chemical and Microbiological Properties of Atlantic Bonito (Sarda Fillets)
1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Turkey, 18 - 21 May 2008, pp.274
Piliçlerin Standart Parçalama Ürünleri Üzerine Değişik Düzeylerde Probiyotikle Besleme ve Farklı Yaşlarda Kesimin Etkileri.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.517
Hayvansal Gıdaların Mikrobiyolojik Yönden İncelenmesi
1. Ulusal Zoonoz Kongresi, Erzurum, Turkey, 3 - 06 December 2007, pp.144
Nutritional Value of Pastirma,A Traditional Turkish Cured-Dried Meat Product
13th World Congress of Food Science and Technology, Nantes, France, 17 - 21 September 2006, pp.13
Sucuk Üretiminde Urtica dioica L.(Isırgan Otu) Kullanımının S.aureus Gelişimi Üzerine Etkisi
Türkiye 9.Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.303-306
Pastırmadan Katalaz Pozitif Kokların İzolasyonu ve İdentifikasyonu
Türkiye 9.Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.481-484
Vakum ambalajlanmış gökkuşağı alabalığı filetolarında Lactobacillus sakei Lb 706 nın Listeria monocytogenes in davranışı üzerine etkisi
XIII. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Turkey, 1 - 03 June 2005
The effects of storage temperature and modified atmosphere packaging on total bacterial flora and color values of rainbow trout Oncorhynchus mykiss fillets
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 1 - 03 June 2004
Broiler Karkası İle Vakum ve Aerobik Ambalajlanmış Göğüs ve Baget Etlerinin Renk Özellikleri Üzerine Rasyonda Probiyotik Kullanımının Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.76
Broiler Karkas,Göğüs ve bagetlerin L*,a* ve b* Değerleri Üzerine Rasyonda Koç Boynuz Hidrolizatı (Ram Horn Hydrolysate,RHH) Kullanımının Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.77
Broiler Göğüs ve Baget Etlerinin Bazı Kalite Özellikleri üzerine Rasyonda Probiyotik Kullanımının Etkileri
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.78
Et ve Et Ürünlerinde Biyojen Aminler
Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Turkey, 26 - 28 May 2004, pp.81
Modifiye atmosferde ambalajlamanın gökkuşağı alabalığı Oncorhynchus mykiss filetolarının mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
3. Gıda Mühendisliği Kongresi, Turkey, 2 - 04 October 2003
Vakfıkebir Ekmeğinin Mikrobiyolojik Özellikleri
XIII. Biyoteknoloji Kongresi, Turkey, 25 - 29 August 2003
Probiyotik Bakterilerin Sucuk Üretiminde Kullanım İmkanları
13. Biyoteknoloji Kongresi, Çanakkale, Turkey, 25 - 29 August 2003, pp.50
Modifiye Atmosferde Ambalajlamanın Dondurulmuş Çözündürülmüş Etlerden Üretilen Pastırmanın Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi
13. Biyoteknoloji Kongresi, Çanakkale, Turkey, 25 - 29 August 2003, pp.18
Modifiye atmosferde ambalajlamanın gökkuşağı alabalığı Oncorhynchus mykiss filetolarının TVB N ve TBARS değerleri üzerine etkisi
I. Ulusal Gıda ve Besleme Kongresi, İstanbul, Turkey, 1 - 03 June 2003
Et Teknolojisinde Koruyucu Kültürler ve Bakteriyosinler
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Turkey, 22 - 24 May 2002, pp.869
Türk Sucuğu Üretiminde Isırgan Otu (Urtica Dioica L.) Kullanımının Sucuğun Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Turkey, 22 - 24 May 2002, pp.847
Farklı Oranlarda Sarımsak İçeren Çemenlerde Escherichia coli O157:H7’nin İnhibisyonu
12. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 21 September 2001, pp.93
Pastırma ve Çemende Escherichia coli O157:H7 nin İnhibisyonu Üzerine Araştırmalar
12. Biyoteknoloji Kongresi, Balıkesir, Turkey, 17 - 21 September 2001, pp.23-24
Sucuk Üretim Prosesinde E. coli O157:H7 nin Gelişme Durumu
IX. KÜKEM Biyoteknoloji Kongresi, Denizli, Turkey, 6 - 09 September 1999, pp.41-46
Değişik Firmalara Ait Sosislerin Kimyasal Özelliklerinin Tespiti
Doğu Anadolu Tarım Kongresi, Erzurum, Turkey, 14 - 18 September 1998, pp.1668-1676
Dilimlenmiş ve Vakum Uygulanarak Ambalajlanmış Pastırmalarda Listeria monocytogenes’in Gelişme Durumu
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Turkey, 25 - 27 September 1997, pp.3
Değişik Firmalara Ait Sosislerin Mikrobiyolojik Kalite Yönünden İncelemesi
10. KÜKEM Kongresi, Mersin, Turkey, 25 - 27 September 1997, pp.86
Değişik Firmalara Ait Salamların Mikrobiyolojik Kalite Açısından İncelenmesi ve Bazı Kimyasal Özelliklerinin Tespiti
Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu, Ankara, Turkey, 22 - 23 September 1997, pp.231-236
Sucuk Üretiminde Starter Kültür Kullanımının ve Farklı Nitrit Dozlarının L. monocytogenes’in Gelişimi Üzerine Etkileri
Et ve Et Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 17 - 18 October 1996, pp.65-72
Farklı Laktik Starter Kültürler Kullanılarak Üretilen Sucuklarda L. monocytogenes’in Davranışı
Et ve Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 17 - 18 October 1996, pp.73-80
Parça Halinde İşlenen Kür Edilmiş Çiğ Et Ürünleri
Et ve Et Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Turkey, 17 - 18 October 1996, pp.26-34
Laktik Asit Bakterilerinin Listeria monocytogenes’e Karşı Antagonistik Aktivitesi
9. KÜKEM Kongresi, Denizli, Turkey, 20 - 22 September 1995, pp.66
Sucuktan İzole Edilen Pediococcus pentosaceus’ un Listeria monocytogenes Suşlarına Karşı Antagonistik Aktivitesi
9. KÜKEM Kongresi, Denizli, Turkey, 20 - 22 September 1995, pp.68
Sucuk Üretiminde Starter Kültür Kullanımının Listeria monocytogenes’in Gelişimi Üzerine Etkisi
9. KÜKEM Kongresi, Denizli, Turkey, 20 - 22 September 1995, pp.60
Pre ve Postrigor Kasın Çeşitli Emülsiyon Özellikler Üzerinde Dondurarak Depolama Süresinin Etkisi
II.Gıda Mühendisliği Ulusal Sempozyumu, Ankara, Turkey, 18 - 19 September 1995, pp.55-56
Sucuk Üretiminde Nitrat Kullanımının Listeria monocytogenes’in Çoğalımı Üzerine Etkisi
8. KÜKEM Kongresi, Ankara, Turkey, 27 - 29 September 1993, pp.80
Sucuklardan Listeria monocytogenes ve diğer Listeria Türlerinin İzolasyonu ve İdentifikasyonu
8. KÜKEM Kongresi, Ankara, Turkey, 27 - 29 September 1993, pp.78
Enterokokların Listeria monocytogenes’e Karşı Antibakteriyel Etkisi
8. KÜKEM Kongresi, Ankara, Turkey, 27 - 29 September 1993, pp.84
Farklı Oranlarda Sarımsak ve Yağ Katılımının Köftelerde Listeria monocytogenes’in Çoğalımı Üzerine Etkisi
8. KÜKEM Kongresi, Ankara, Turkey, 27 - 29 September 1993, pp.82
Gıda Kalite Kontrolü, Mevzuat ve Özellikle Et ve Et Ürünlerinde Dünyada Bazı Temel Mevzuat Değerleri
Gıda Mevzuatımızda Aksayan Hususlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu, Tekirdağ, Turkey, 2 - 03 June 1992, pp.155-176
Bazı Et Ürünlerinde Listeria monocytogenes in Aranması Karakterizasyonu ve Kontrolü Üzerine Araştırmalar
2.Uluslararası Gıda Sempozyumu, Bursa, Turkey, 1 - 03 October 1991, pp.89
Taze ve Dondurularak Muhafaza Edilen Sığır ve Koyun Karkaslarında Bazı Patojen ve Non-patojen Mikroorganizma Sayıları ve pH Değerlerinin Belirlenmesi
7. KÜKEM Kongresi, Adana, Turkey, 16 - 18 September 1991, pp.86
Dilimlenmiş ve Vakum Ambalajlanmış Salamlarda Listeria monocytogenes in Çoğalması Üzerine Lactobacillus sakei Suşlarının Etkisi
7. KÜKEM Kongresi, Adana, Turkey, 16 - 18 September 1991, pp.88
Normal ve Koyu Kesim Problemi Olan Vakum Ambalajlanmış Sığır Parça Etlerinde Listeria monocytogenes in Çoğalma Durumu
7. KÜKEM Kongresi, Adana, Turkey, 16 - 18 September 1991, pp.84
Verhalten von Listerien bei Fleisch und Fleischerzeugnissen in Vakuumverpackung
Bundesanstalt für Fleischforshung, Kulmbach, Germany, 7 - 10 May 1990, pp.21-22
Erzurum Piyasasında Tüketime Sunulan Sığır Kıymalarının Bazı Saprofit ve Patojen Mikroorganizma İçerikleri, pH ve Yağ Değerleri
Gıda Sanayi Araştırma-Geliştirme Sempozyumu, İzmir, Turkey, 4 - 06 November 1989, pp.183-201
Bedeutung des Vorkommens von Listerien bei Fleisch und Fleischerzeugnissen
30.Arbeistatung des Arbeitgebietes Lebensmittelhygiene der Deutschen veterinarmedizinischen Gesellschaft, Partekirchen, Germany, 25 - 27 September 1989, pp.229-234
Listerien bei Fleisch und Fleischerzeugnissen
Bundesanstalt für Fleischforshung, Kulmbach, Germany, 24 - 27 April 1989, pp.20-21
Çeşitli Seviyelerde Yağsız Soya Unu Katılan Sosis Emülsiyonlarının ve Üretilen Sosislerin Bazı Fiziksel, Kimyasal, Duyusal Özellikleri ve PER Değerleri
1. Uluslararası Gıda Sempozyumu, Bursa, Turkey, 4 - 06 April 1989, pp.220-230
Books & Book Chapters
Kanatlı Etleri ve Ürünleri
in: Et ve Et Ürünlerinde Kalite Kontrolü, Kıvanç M., Editor, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir, pp.78-106, 2010
Et Ürünleri İşleme Mühendisliği
Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, 1994
Et ve Et Ürünlerinde Kalite Kontrolü ve Laboratuar Uygulama Klavuzu
Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, 1993