Eğitim Bilgileri
Doktora, Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Türkiye 2004 - 2012
Yüksek Lisans, Bursa Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye 1988 - 1993
Lisans, Bursa Uludağ Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye 1988 - 1993
Yabancı Diller
İngilizce, C1 İleri
Yaptığı Tezler
Doktora, Geleneksel Olarak Üretilen Yoğurtlardan Mayaların İzolasyonu ve İdentifikasyonu, Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitiüsü, Veterinerlik Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi Anabilim Dalı, 2012
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
Dr.Öğr.Üyesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme, 2018 - Devam Ediyor
Yrd.Doç.Dr., Atatürk Üniversitesi, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme, 2017 - 2018
Verdiği Dersler
Laboratory Technics II, Ön Lisans, 2022 - 2023
Laboratory Technics II, Ön Lisans, 2022 - 2023
Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans, 2021 - 2022
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2021 - 2022
Laboratory Technics I, Ön Lisans, 2022 - 2023
Balık Muayenesi I, Doktora, 2022 - 2023
Laboratory Technics I, Ön Lisans, 2022 - 2023
Food Microbiology, Ön Lisans, 2022 - 2023
Laboratuvar Teknikleri 2, Ön Lisans, 2021 - 2022
Food Microbiology I, Ön Lisans, 2022 - 2023
Laboratuvar Teknikleri 1, Ön Lisans, 2021 - 2022
LABORATUVAR TEKNİKLERİ-2, Ön Lisans, 2020 - 2021
Gıdalarda Temel İşlemler II, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuar Teknikleri, Ön Lisans, 2020 - 2021
LABORATUVAR TEKNİKLERİ-2, Ön Lisans, 2020 - 2021
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri 1, Ön Lisans, 2021 - 2022
Gıda Mikrobiyolojisi I , Ön Lisans, 2021 - 2022
Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri I, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri I, Ön Lisans, 2020 - 2021
Gıda Mikrobiyolojisi I, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Tekniklleri -1, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri I, Ön Lisans, 2020 - 2021
Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans, 2020 - 2021
Gıda Mikrobiyolojisi I, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2019 - 2020
Laboratuvar Teknikleri-1, Ön Lisans, 2020 - 2021
Laboratuvar Teknikleri II, Ön Lisans, 2018 - 2019
Gıda ve Personel Hijyeni, Ön Lisans, 2018 - 2019
Gıda Mikrobiyolojisi, Ön Lisans, 2017 - 2018, 2016 - 2017
Gıda Mikrobiyolojisi II, Ön Lisans, 2017 - 2018
Gıda Mikrobiyolojisi I, Ön Lisans, 2016 - 2017
Genel Mikrobiyoloji, Ön Lisans, 2016 - 2017
Labaoruvar Teknkleri I, Ön Lisans, 2017 - 2018
Mikrobiyoloji, Ön Lisans, 2016 - 2017
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Phenotypic and genetic parameters for growth characteristics of Morkaraman sheepKopuzlu S., Sezgın E., Yuksel S., Ozluturk A., Biberoglu O., Esenbuğa N., Bilgin Ö. C., Bayram M., Keskın M.JOURNAL OF APPLIED ANIMAL RESEARCH, cilt.42, sa.1, ss.97-102, 2014 (SCI-Expanded)
-
Isolation and identification of yeasts from traditional yoghurts and some microbiological propertiesBiberoglu O., CEYLAN Z. G.Journal of Animal and Veterinary Advances, cilt.12, sa.14, ss.1250-1255, 2013 (SCI-Expanded)
-
The Effect of Initial Age of Fattening on the Fattening Performance and Carcass Traits of Eastern Anatolian Red Cattle Reared in Eastern TurkeyBİBEROĞLU Ö.JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.7, sa.5, ss.566-569, 2006 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
The Determination of Listeria monocytogenes in Foods with Optical BiosensorsBİBEROĞLU Ö.Van Veterinary Journal, cilt.31, sa.1, ss.50-55, 2020 (Hakemli Dergi)
-
A food-borne zoonotic parasite: Toxoplasma gondii Gida kaynakli zoonoz bir parazit: Toxoplasma gondiiBiberoǧlu Ö., CEYLAN Z. G.Ataturk Universitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.11, sa.1, ss.112-119, 2016 (Scopus)
-
Gıda Kaynaklı Zoonoz Bir Parazit: Toxoplasma gondiiBİBEROĞLU Ö.Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.11, ss.112-119, 2016 (Scopus)
-
Some Chemical Properties of Traditionally Produced YoghurtCEYLAN Z. G., BİBEROĞLU Ö.Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.8, sa.1, ss.43-51, 2013 (Hakemli Dergi)
-
Geleneksel olarak üretilen yoğurtların bazı kimyasal özellikleriBİBEROĞLU Ö.Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, cilt.8, ss.43-51, 2013 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
-
Süt Sığırcılığı Yapılan İşletmelerde Antibiyotik Kullanımı ve Halk Sağlığına Olası EtkileriBiberoğlu Ö.International Mesopotamia Agriculture Congress, Diyarbakır, Türkiye, 22 Eylül 2014, ss.832-836
-
Determination of Live Weight, Daily Weight Gains and Survival Rate Properties in Different Time of Morkaraman Sheep Grown in Local ConditionsKOPUZLU S., SEZGİN E., YÜKSEL S., BİBEROĞLU Ö., ESENBUĞA N., ÖZLÜTÜRK A., BAYRAM M.8 th. Global Conference on The Conservation of Animal Genetic Resources Booklet, Tekirdağ, Türkiye, 4 - 08 Ekim 2011, ss.163-170
Desteklenen Projeler
NADAROĞLU H., ERKAYA KOTAN T., POLATOĞLU B., BİBEROĞLU Ö., KAVAZ YÜKSEL A., BARAN A., TURGUT T., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi, 2018 - 2019
Bilimsel Danışmanlıklar
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Diğer, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme, Türkiye, 2022 - Devam Ediyor
Metrikler
Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri
Kurumsal Tanıtım, Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türkiye, Erzurum, 2022 - 2023
Akademi Dışı Deneyim
Meslek Odası, Erzurum Veteriner Hekimler Odası, Erzurum Veteriner Hekimler Odası
Diğer Kamu Kurumu, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Diğer Kamu Kurumu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI