Doç.Dr. Tamer TURGUT


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: tturgut@atauni.edu.tr
Diğer E-posta: tmrturgut@yahoo.com
İş Telefonu: +90 442 231 2705
Cep Telefonu: +90 533 438 5958
Web: https://avesis.atauni.edu.tr/tturgut
Ofis: 4422312705
Posta Adresi: tturgut@atauni.edu.tr tmrturgut@yahoo.com

Metrikler

Yayın

57

Atıf (WoS)

137

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

160

H-İndeks (Scopus)

4

Proje

6

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2000 - 2006

2000 - 2006

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1990 - 1996

1990 - 1996

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2006

2006

Doktora

Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendilsiği

2000

2000

Yüksek Lisans

Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Ens., Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2004

2004

LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ SAFLAŞTIRMA

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tubitak

2003

2003

Enzim saflşatırma

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tubitak

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birim Tasarruf Komisyon üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2016

2016 - 2016

Araştırmacı

Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki (ATEITH)

1997 - 1999

1997 - 1999

işletme müdür yardımcısı

Şirket, Canet Et entegre tesisleri, Kalite kontrol ve üretim

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve ürünleri Analizleri II

Ön Lisans

Ön Lisans

Tahıl ve Ürünleri Analizleri I

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt ve ürünleri Analizleri I

Ön Lisans

Ön Lisans

Tahıl ve Ürünleri Analizleri II

Ön Lisans

Ön Lisans

Beslenme İlkeleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi II

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

INVESTİGATION of ANTIMICROBIAL ACTIVITY of PHYSALIS ALKEKENGI L. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552

2018

2018

COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62

2018

2018

THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE IS MODIFIED MYCOTOXINS

BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98

2018

2018

INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PHYSALIS ALKEKENGIL. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552

2018

2018

COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62

2018

2018

THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE ISMODIFIED MYCOTOXINS

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98

2017

2017

Effect of Using Coriandrum sativum L. on the Quality of Fresh White Cheese

TURGUT T., BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017

2017

2017

Next Generation DNA Sequencing

ADIGÜZEL M. C., Demir M. A., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.

19. International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2017

2017

2017

A New Therapeutic Perspective on Foods: microRNA

BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.259

2017

2017

The Investigation of Possible Uses of Nanotechnology in Animal Products

BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C., TURGUT T.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, 18 - 21 Nisan 2017

2016

2016

Türk Mutfağında Bal

TÜRKOĞLU H., TURGUT T.

5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çambalı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 05 Kasım 2016

2016

2016

Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

Turgut T., Çakmakçı S., Çetin B.

International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016

2016

2016

Probiotic strawberry yogurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S., ÇETİN B.

International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016

2015

2015

Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese

ERDOĞAN A., TURGUT T., ATASEVER M.

IAAST Kongre, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ekim 2015, cilt.1

2015

2015

Distinguished local food Köpüklü Orcik

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese

TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.

International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 Ocak 2015

2015

2015

Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese

TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.

International Conference on Chemical, Food and Environment Engineering, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ocak 2015

2009

2009

Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 suşunun safra tuzlarına karşı dayanıklılığının belirlenmesi

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.547

2009

2009

Karın Kaymağı peyniri

TURGUT T., ÇETİN B., ŞENGÜL M., ÇAĞLAR A., ÇAKMAKÇI S.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745

2009

2009

Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.43-44

2008

2008

Probiyotiklerin patojenlerle rekabeti ve bazı sindirim sistemi bozukluklarına etkileri

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.765-768

2008

2008

Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un asitliğe dirençliliğinin belirlenmesi

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772

2008

2008

Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772

2008

2008

Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.763

2007

2007

Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007

2007

2007

Determination of L acidophilus DSMZ 20079

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Eylül 2007, ss.197

2003

2003

Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.277-281

2002

2002

Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2002, ss.821-828

2001

2001

Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi

ÇAKMAKÇI S., TÜRKOĞLU H., TURGUT T.

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Ayvalık/Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001

2000

2000

The effects of various light source illumination intensity and storage period on the B2 and C vitamins losses in pasteurized milk

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Eylül 2000, ss.52

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Kendi probiyotik yoğurdunu kendin yap projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TURGUT T. (Yürütücü), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.

2019 - 2020

2019 - 2020

Okullar arası süt köprüsü oluşturma projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TURGUT T. (Yürütücü), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.

2012 - 2013

2012 - 2013

KARIN KAYMAĞI PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN TANIMLANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TURGUT T. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

GRAVYER PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TURGUT T. (Yürütücü)

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2021

Ocak 2021

INTERNATİONAL JOURNAL OF INNOVATİVE rESEARCH AND REVİEWS

Diğer İndekslerce Taranan Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 137

h-indeksi (WOS): 4