Arş. Gör. Dr. Elif EKİZ TERZİOĞLU


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği

Eğitim Bilgileri

2019 - 2024

2019 - 2024

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Farklı kızartma yağları kullanılarak derin yağda kızartılan köftelerde oluşan heterosiklik aromatik aminler ile köftelerin ve kızartma yağlarının yağ asidi kompozisyonlarındaki değişimlerin belirlenmesi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Öğrenci Kulüpleri Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

LABSİS Birim Sorumlusu

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

LABSİS Eğitim Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm İntibak Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Ders Programı Bölüm Koordinatörü

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Toplumsal Duyarlılık Projeleri Takip Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Bölüm MÜDEK Öz Değerlendirme Raporunun Hazırlanmasında Görevli Öğretim Elemanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Et Ürünleri Araştırma Laboratuvarı-2 Stok İşlem Sorumlusu

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Sınav Programı Bölüm Koordinatörü

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2023

2023 - 2023

Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuar (KUDAKAF’23) Alanında Görevli Öğretim Elemanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2023

2023 - 2023

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde Görevli Öğretim Elemanı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2023

2023 - 2023

Türkiye'de Tarım Öğretiminin 177. Yıl Dönümü

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - 2022

2022 - 2022

LABSİS Ön Denetimi Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - 2022

2022 - 2022

Türkiye'de Tarım Öğretiminin 176. Yıl Dönümü

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisi

Üniversite, Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Pilot Ekmek Fabrikası, Gıda Mühendisi

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Gıda Mühendisi

Üniversite, Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Pilot Süt Fabrikası, Gıda Mühendisi

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (2)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2023

2023

1. FUNCTIONAL AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF PROTEIN HYDROLYSATES

Ekiz E., Öz E., Öz F.

INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.508-514, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

2. AN ALTERNATIVE SOURCE: CULTURED MEAT

EKİZ E., ÖZ F.

3. INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 19 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

3. PROTEIN HYDROLYSATE PRODUCTION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY

Ekiz E., Öz E., Öz F.

TOKAT 1st International Conference on Scientific Researches, Tokat, Türkiye, 20 - 21 Ağustos 2022, ss.123-129, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

4. FORMATION AND PREVENTION OF BITTER PEPTIDE IN PROTEIN HYDROLYSATES

Ekiz E., Öz E., Öz F.

KARADENIZ 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Artvin, Türkiye, 25 - 26 Haziran 2022, ss.202-208, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

5. Hindistan cevizi yağı ve sağlık üzerine etkileri

Ekiz E., Bingöl M., Öz F.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2020

2020

6. The fatty acid compositions of the boned and boneless chicken juices

Elbir Z., Ekiz E., Öz F.

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2019

2019

7. Deep-Fat Frying Process

Ekiz E., Savaş A., Öz F.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Bisphenol - A as Food Migration Agent

Savaş A., Ekiz E., Öz F.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Bisfenol-A ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi

Savaş A., Ekiz E., Elbir Z., Fencioğlu H., Öz F.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

10. Türkiye'de Toplu Beslenme Endüstrisi ve Gıda Güvenliği

Elbir Z., Ekiz E., Savaş A., Fencioğlu H., Öz F.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

11. Zeytinyağnda Yaplan Taklit ve Tağşişler

Ekiz E., Savaş A., Elbir Z., Uzun I., Bulan R., Öz F.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. The Effects Of Different Frying Oils On The Lipid Oxidation In Meatballs Deep-Fat Frying

Ekiz E., Öz F.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

1. Gıdalardakı̇ Isıl İşlem Toksı̇kantları: Kloropropanollerı̇n Oluşum Mekanı̇zmaları, Analı̇z Yöntemlerı̇ ve Sağlık Üzerı̇ndekı̇ Etkı̇lerı̇

Ekiz E., Öz E., Öz F.

Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler, Doç. Dr. Vedat ÇAVUŞ, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.203-222, 2023

Desteklenen Projeler

2016 - 2017

2016 - 2017

MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTELERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ÖZ F. (Yürütücü), EKİZ TERZİOĞLU E.

2016 - 2017

2016 - 2017

MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTLERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Öz F. (Yürütücü), Ekiz E.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ocak 2023

Ocak 2023

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

03 Haziran 2022 - 03 Haziran 2022

03 Haziran 2022 - 03 Haziran 2022

Dünya Süt Günü Çalıştayı

İzleyici / Dinleyici

Erzurum-Türkiye

10 Ekim 2020 - 12 Ekim 2020

10 Ekim 2020 - 12 Ekim 2020

2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology

Katılımcı

Gaziantep-Türkiye

19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2019

19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2019

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019

16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and PharmacySürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Trabzon-Türkiye

Burslar

2019 - 2020

2019 - 2020

YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı

YÖK

2016 - 2017

2016 - 2017

2210-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 149

h-indeksi (WOS): 6