Eğitim Bilgileri
2019 - 2024
2019 - 2024Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Farklı kızartma yağları kullanılarak derin yağda kızartılan köftelerde oluşan heterosiklik aromatik aminler ile köftelerin ve kızartma yağlarının yağ asidi kompozisyonlarındaki değişimlerin belirlenmesi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖğrenci Kulüpleri Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorLABSİS Birim Sorumlusu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorLABSİS Eğitim Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm İntibak Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDers Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorToplumsal Duyarlılık Projeleri Takip Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBölüm MÜDEK Öz Değerlendirme Raporunun Hazırlanmasında Görevli Öğretim Elemanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorEt Ürünleri Araştırma Laboratuvarı-2 Stok İşlem Sorumlusu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorSınav Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - 2023
2023 - 2023Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuar (KUDAKAF’23) Alanında Görevli Öğretim Elemanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - 2023
2023 - 2023Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde Görevli Öğretim Elemanı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - 2023
2023 - 2023Türkiye'de Tarım Öğretiminin 177. Yıl Dönümü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - 2022
2022 - 2022LABSİS Ön Denetimi Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - 2022
2022 - 2022Türkiye'de Tarım Öğretiminin 176. Yıl Dönümü
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorGıda Mühendisi
Üniversite, Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Pilot Ekmek Fabrikası, Gıda Mühendisi
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorGıda Mühendisi
Üniversite, Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Pilot Süt Fabrikası, Gıda Mühendisi
Makaleler
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (8)
Scopus (8)
TRDizin (2)
2025
20251. The effects of using different levels of banana (Musa acuminata) peel powder on productivity performance, egg quality, blood parameters, fatty acid profile, and intestinal histopathology of laying quails
Şengül A. Y., Şengül T., Çelik Ş., İnci H., Şengül G., Dörtbudak M. B., et al.
Poultry Science
, cilt.104, sa.10, 2025 (SCI-Expanded)
2023
20232. Impact of Cumin (Cuminum cyminum) Incorporation on the Generation of Heterocyclic Aromatic Amines in Meatballs
Ekiz E., Savaş A., AOUDEH E., Elbir Z., Oz E., Proestos C., et al.
SEPARATIONS
, cilt.10, ss.458, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Exploring the Potential Medicinal Benefits of Ganoderma lucidum: From Metabolic Disorders to Coronavirus Infections
EKİZ E., ÖZ E., HASSIBELNABY A. M. A., Proestos C., Brennan C., Zeng M., et al.
Foods
, cilt.12, sa.7, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Enhancing effect of chia seeds on heterocyclic amine generation in meatball
Elbir Z., Ekiz E., Aoudeh E., Öz E., Savaş A., Brennan C., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.58, ss.2560-2572, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Advantageous Effects of Sumac Usage in Meatball Preparation on Various Quality Criteria and Formation of Heterocyclic Aromatic Amines
Savaş A., Ekiz E., Elbir Z., Savaş B. D., Proestos C., Elobeid T., et al.
SEPARATIONS
, cilt.10, ss.29-42, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20236. A review on microbiota: relation with diseases and nutrients role
Öz E., Şimşek A., Şimşek M., Tuncer N., Bayrak M., Çadırcı K., et al.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.58, sa.8, ss.4100-4113, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Mangalda Pişirilmiş Sebzelerin Polisiklik Aromatik Hidrokarbon İçeriği
ÖZ E., SAVAŞ A., EKİZ E., ÖZ F.
Cukurova University, Agriculture Faculty , cilt.36, sa.1, ss.13-22, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Impact of roasting level on fatty acid composition, oil and polycyclic aromatic hydrocarbon contents of various dried nuts
Öz E., Ekiz E., Savas A., Aoudeh E., Abd El-Aty A. M., Öz F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.45, sa.2, ss.213-221, 2021 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2019
20199. The effects of different frying oils on the formation of heterocyclic aromatic amines in meatballs and the changes in fatty acid compositions of meatballs and frying oils
EKİZ E., ÖZ F.
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
, cilt.99, sa.4, ss.1509-1518, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. FUNCTIONAL AND RHEOLOGICAL PROPERTIES OF PROTEIN HYDROLYSATES
Ekiz E., Öz E., Öz F.
INTERNATIONAL CONGRESS on FOOD RESEARCHES, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2023, ss.508-514, (Tam Metin Bildiri)
2022
20222. AN ALTERNATIVE SOURCE: CULTURED MEAT
EKİZ E., ÖZ F.
3. INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Türkiye, 19 Kasım 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20223. PROTEIN HYDROLYSATE PRODUCTION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY
Ekiz E., Öz E., Öz F.
TOKAT 1st International Conference on Scientific Researches, Tokat, Türkiye, 20 - 21 Ağustos 2022, ss.123-129, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. FORMATION AND PREVENTION OF BITTER PEPTIDE IN PROTEIN HYDROLYSATES
Ekiz E., Öz E., Öz F.
KARADENIZ 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED SCIENCES, Artvin, Türkiye, 25 - 26 Haziran 2022, ss.202-208, (Tam Metin Bildiri)
2020
20205. Hindistan cevizi yağı ve sağlık üzerine etkileri
Ekiz E., Bingöl M., Öz F.
2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2020
20206. The fatty acid compositions of the boned and boneless chicken juices
Elbir Z., Ekiz E., Öz F.
2nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Gaziantep, Türkiye, 10 Ekim 2020, (Özet Bildiri)
2019
20197. Deep-Fat Frying Process
Ekiz E., Savaş A., Öz F.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Bisphenol - A as Food Migration Agent
Savaş A., Ekiz E., Öz F.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Bisfenol-A ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
Savaş A., Ekiz E., Elbir Z., Fencioğlu H., Öz F.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201910. Türkiye'de Toplu Beslenme Endüstrisi ve Gıda Güvenliği
Elbir Z., Ekiz E., Savaş A., Fencioğlu H., Öz F.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201911. Zeytinyağnda Yaplan Taklit ve Tağşişler
Ekiz E., Savaş A., Elbir Z., Uzun I., Bulan R., Öz F.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
2019
201912. The Effects Of Different Frying Oils On The Lipid Oxidation In Meatballs Deep-Fat Frying
Ekiz E., Öz F.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy, Trabzon, Türkiye, 16 Nisan 2019, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2023
20231. Gıdalardakı̇ Isıl İşlem Toksı̇kantları: Kloropropanollerı̇n Oluşum Mekanı̇zmaları, Analı̇z Yöntemlerı̇ ve Sağlık Üzerı̇ndekı̇ Etkı̇lerı̇
Ekiz E., Öz E., Öz F.
Mühendislikte Araştırma ve Değerlendirmeler, Doç. Dr. Vedat ÇAVUŞ, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.203-222, 2023
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Et tıraşlama atıklarından enzimatik hidroliz yöntemi ile farklı proses koşulları altında üretilen protein hidrolizatlarının çeşitli fonksiyonel özellikleri ve gıda toksikantları açısından değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZ F. (Yürütücü), EKİZ E., ÖZ E.
2022 - 2024
2022 - 2024Et tıraşlama atıklarından enzimatik hidroliz yöntemi ile farklı proses koşulları altında üretilen protein hidrolizatlarının çeşitli fonksiyonel özellikleri ve gıda toksikantları açısından değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Öz F. (Yürütücü), Ekiz E., Öz E., Gülseren İ., Turhan S.
2016 - 2017
2016 - 2017MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTELERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZ F. (Yürütücü), EKİZ TERZİOĞLU E.
2016 - 2017
2016 - 2017MANGALDA PİŞİRME İŞLEMİNİN HİNDİ KÖFTLERİNDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Öz F. (Yürütücü), Ekiz E.
2015 - 2016
2015 - 2016FARKLI TALAŞ ÇEŞİDİ VE TÜTSÜ YOĞUNLUĞUNUN TAVADA KIZARTILAN KÖFTELERDE POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBON VE HETEROSİKLİK AROMATİK AMİN OLUŞUMU ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZ F. (Yürütücü), EKİZ TERZİOĞLU E.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2023
Ocak 2023JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
03 Haziran 2022 - 03 Haziran 2022
03 Haziran 2022 - 03 Haziran 2022Dünya Süt Günü Çalıştayı
İzleyici / Dinleyici
Erzurum-Türkiye
10 Ekim 2020 - 12 Ekim 2020
10 Ekim 2020 - 12 Ekim 20202nd International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2019
19 Eylül 2019 - 21 Eylül 20193rd International Conference on Advanced Engineering Technologies
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019
16 Nisan 2019 - 18 Nisan 2019
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy
Katılımcı
Trabzon-Türkiye
Burslar
2019 - 2020
2019 - 2020YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı
YÖK
2016 - 2017
2016 - 2017