Doç. Dr. Tamer TURGUT


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme


WoS Araştırma Alanları: Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Tarım Bilimleri, Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: tturgut@atauni.edu.tr
Diğer E-posta: tmrturgut@yahoo.com
İş Telefonu: +90 442 231 2705
Cep Telefonu: +90 533 438 5958
Web: https://avesis.atauni.edu.tr/tturgut
Ofis: 4422312705
Posta Adresi: tturgut@atauni.edu.tr tmrturgut@yahoo.com

Metrikler

Yayın

65

Yayın (WoS)

14

Yayın (Scopus)

16

Atıf (WoS)

186

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

214

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

398

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

3

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

21

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

7

Toplam Atıf Sayısı

217

Proje

9

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2000 - 2006

2000 - 2006

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1996 - 2000

1996 - 2000

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1990 - 1996

1990 - 1996

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2006

2006

Doktora

Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendilsiği

2000

2000

Yüksek Lisans

Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Ens., Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

DEVLET MALINI KORUMA VE TASARRUF TEDBİRLERİ EĞİTİMİ

Kalite Yönetimi

Vergi denetim Kurulu Başkanlığı

2004

2004

LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ SAFLAŞTIRMA

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tubitak

2003

2003

Enzim saflşatırma

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Tubitak

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Birim Tasarruf Komisyon üyeliği

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2025 - 2028

2025 - 2028

Bölüm Başkan Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2016

2016 - 2016

Araştırmacı

Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki (ATEITH), Araştırmacı

1997 - 1999

1997 - 1999

işletme müdür yardımcısı

Şirket, Canet Et entegre tesisleri, Kalite kontrol ve üretim, işletme müdür yardımcısı

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda endüstrisi makinaları

Gıda endüstrisi makinaları

Süt ve ürünleri Analizleri I Sürdürülebilir Kalkınma

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ I Sürdürülebilir Kalkınma

Makaleler

Tümü (11)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (6)
Scopus (6)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. INVESTİGATION of ANTIMICROBIAL ACTIVITY of PHYSALIS ALKEKENGI L. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

3. THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE IS MODIFIED MYCOTOXINS

BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

4. A STUDY ON THE PREVALENCE OF SALMONELLA BY IMS-PCR ANDCONVENTIONAL CULTURE METHODS IN BEEF MEATS SOLD IN ERZURUM,TURKEY

BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.99-106, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

5. INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PHYSALIS ALKEKENGIL. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE ISMODIFIED MYCOTOXINS

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

8. Effect of Using Coriandrum sativum L. on the Quality of Fresh White Cheese

TURGUT T., BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

9. Next Generation DNA Sequencing

ADIGÜZEL M. C., Demir M. A., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.

19. International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. A New Therapeutic Perspective on Foods: microRNA

BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.259, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. The Investigation of Possible Uses of Nanotechnology in Animal Products

BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C., TURGUT T.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, 18 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

13. Türk Mutfağında Bal

TÜRKOĞLU H., TURGUT T.

5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çambalı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 05 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

14. Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

Turgut T., Çakmakçı S., Çetin B.

International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

15. Probiotic strawberry yogurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S., ÇETİN B.

International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

16. Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese

ERDOĞAN A., TURGUT T., ATASEVER M.

IAAST Kongre, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ekim 2015, cilt.1

2015

2015

17. Distinguished local food Köpüklü Orcik

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

18. ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese

TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.

International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 Ocak 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese

TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.

International Conference on Chemical, Food and Environment Engineering, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 11 - 12 Ocak 2015, (Özet Bildiri)

2009

2009

20. Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 suşunun safra tuzlarına karşı dayanıklılığının belirlenmesi

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.547, (Özet Bildiri)

2009

2009

21. Karın Kaymağı peyniri

TURGUT T., ÇETİN B., ŞENGÜL M., ÇAĞLAR A., ÇAKMAKÇI S.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.743-745, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

22. Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.43-44, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

23. Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

24. Probiyotiklerin patojenlerle rekabeti ve bazı sindirim sistemi bozukluklarına etkileri

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.765-768, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

25. Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un asitliğe dirençliliğinin belirlenmesi

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.769-772, (Tam Metin Bildiri)

2008

2008

26. Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.763, (Özet Bildiri)

2007

2007

27. Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, (Özet Bildiri)

2007

2007

28. Determination of L acidophilus DSMZ 20079

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 Eylül 2007, ss.197, (Özet Bildiri)

2004

2004

32. Some microbiological characteristics of rose hip yoghurt inoculated with Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079

Turgut T., Cetin B., Erdogan A., Gurses M.

1st International Rose Hip Conference, Gümüşhane, Türkiye, 7 - 10 Eylül 2004, ss.299-301, (Tam Metin Bildiri) identifier identifier

2003

2003

33. Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.277-281, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

34. Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları

ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2002, ss.821-828, (Tam Metin Bildiri)

2001

2001

35. Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi

ÇAKMAKÇI S., TÜRKOĞLU H., TURGUT T.

XII. Biyoteknoloji Kongresi, Ayvalık/Balıkesir, Türkiye, 17 - 21 Eylül 2001, (Özet Bildiri)

2000

2000

36. The effects of various light source illumination intensity and storage period on the B2 and C vitamins losses in pasteurized milk

TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 - 16 Eylül 2000, ss.52, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. DENİZ YOSUNLARININ KANATLI YEMLERİNDE KULLANIM OLANAKLARI

DİLER A., TURGUT T.

KANATLI HAYVANLARDA BESLENMENİN ÜRÜN KALİTESİNE YANSIMASI, BÖLÜKBAŞI AKTAŞ ŞAZİYE CANAN, ÜRÜŞAN ALTUN HİLAL, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.139-160, 2024

2024

2024

2. BESLEME STRATEJİLERİNİN KANATLI ET KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ

DİLER A., TURGUT T.

KANATLI HAYVANLARDA BESLENMENİN ÜRÜN KALİTESİNE YANSIMASI, BÖLÜKBAŞI AKTAŞ ŞAZİYE CANAN, ÜRÜŞAN ALTUN HİLAL, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-26, 2024

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Propolis Ekstraksiyon Metotlarının Yoğurdun Fiziksel Kimyasal Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TURGUT T. (Yürütücü), KAVAZ YÜKSEL A.

2024 - 2025

2024 - 2025

Coriandrum sativum L ilavesinin yoğurdun fizikokimyasal mikrobiyolojik duyusal ve tekstürel özelliklerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

(Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
TURGUT T. (Yürütücü), DİLER A.

2019 - 2020

2019 - 2020

Kendi probiyotik yoğurdunu kendin yap projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

TURGUT T. (Yürütücü), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.

2019 - 2020

2019 - 2020

Okullar arası süt köprüsü oluşturma projesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

TURGUT T. (Yürütücü), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.

2012 - 2013

2012 - 2013

KARIN KAYMAĞI PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN TANIMLANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TURGUT T. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

GRAVYER PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TURGUT T. (Yürütücü)

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Aralık 2024

Aralık 2024

DISCOVER FOOD

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ocak 2021

Ocak 2021

INTERNATİONAL JOURNAL OF INNOVATİVE rESEARCH AND REVİEWS

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ağustos 2024

Ağustos 2024

1. INTERNATIONAL GAZİANTEP SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Topdaş E. F., AKKÖSE A., TURGUT T.
Gaziantep, Türkiye

Temmuz 2024

Temmuz 2024

3. INTERNATIONAL ULUDAĞ SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Topdaş E. F., AKKÖSE A., TURGUT T.
Bursa, Türkiye

Temmuz 2024

Temmuz 2024

4. INTERNATIONAL TRAKYA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Topdaş E. F., AKKÖSE A., TURGUT T.
Edirne, Türkiye

Temmuz 2024

Temmuz 2024

1. INTERNATIONAL ÜSKÜDAR SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Topdaş E. F., AKKÖSE A., TURGUT T.
İstanbul, Türkiye

Haziran 2024

Haziran 2024

2.INTERNATIONAL BLACK SEA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Topdaş E. F., AKKÖSE A., TURGUT T.
Trabzon, Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

6. ULUSLARARASI DİCLE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE İNOVASYON KONGRESİ

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Çakmakçı S., Akköse A., Topdaş E. F., TURGUT T.
Diyarbakır, Türkiye

Mayıs 2024

Mayıs 2024

1. INTERNATIONAL İYONYA SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Turgut T.
İzmir, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 186

h-indeksi (WOS): 5