Education Information
2000 - 2006
2000 - 2006Doctorate
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
1996 - 2000
1996 - 2000Postgraduate
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
1990 - 1996
1990 - 1996Undergraduate
Ataturk University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2006
2006Doctorate
Bazı probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanım imkanları
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendilsiği
2000
2000Postgraduate
Pastörize sütlerde ışık kaynağı, ışık şiddeti ve muhafaza süresinin B2 ve C vitaminlerinin tahrip olması üzerine etkisi
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Ens., Gıda Mühendisliği
Foreign Languages
B2 Upper Intermediate
B2 Upper IntermediateEnglish
Certificates, Courses and Trainings
2004
2004LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ SAFLAŞTIRMA
Education Management and Planning
Tubitak
2003
2003Enzim saflşatırma
Education Management and Planning
Tubitak
Research Areas
Food Engineering
Food Technology
Processing Diary And Related Products
Engineering and Technology
Academic Titles / Tasks
2019 - Continues
2019 - ContinuesAssociate Professor
Ataturk University, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Managerial Experience
2018 - Continues
2018 - ContinuesBirim Tasarruf Komisyon üyeliği
Ataturk University, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017 - Continues
2017 - ContinuesBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Üyesi
Ataturk University, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2016 - Continues
2016 - ContinuesInternship Committee Member
Ataturk University, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Non Academic Experience
1997 - 1999
1997 - 1999işletme müdür yardımcısı
Company, Canet Et entegre tesisleri, Kalite kontrol ve üretim
Courses
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2021
2021Microbiological characteristics and identi fi cation of yeast microbiota of traditional mouldy civil cheese
Yıldız M., Turgut T., Çetin B., Kesmen Z.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, vol.116, 2021 (SCI-Expanded)
2009
2009Investigation of the possible use of probiotics in ice cream manufacture
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, vol.62, no.3, pp.444-451, 2009 (SCI-Expanded)
2005
2005Influence of different light sources illumination intensities andstorage times on the vitamin C content in pasteurized milk
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.
Turkish Journal Of Veterinary Sciences, vol.29, pp.1097-1100, 2005 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2005
2005Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TÜRKOĞLU H., TURGUT T.
GIDA, vol.242, no.3, pp.62-65, 2005 (Peer-Reviewed Journal)
2005
2005Identification of moulds isolated from marketed samples of sun-dried rose hips in Erzurum, Turkey
GÜRSES M., ERDOĞAN A., ÇETİN B., TURGUT T.
Acta Horticulturae, vol.690, pp.189-192, 2005 (Scopus)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2018
2018INVESTİGATION of ANTIMICROBIAL ACTIVITY of PHYSALIS ALKEKENGI L. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Turkey, 2 - 05 September 2018, pp.548-552
2018
2018COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Turkey, 2 - 05 September 2018, pp.54-62
2018
2018THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE IS MODIFIED MYCOTOXINS
BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Turkey, 2 - 05 September 2018, pp.91-98
2018
2018INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF PHYSALIS ALKEKENGIL. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 September 2018, pp.548-552
2018
2018A STUDY ON THE PREVALENCE OF SALMONELLA BY IMS-PCR ANDCONVENTIONAL CULTURE METHODS IN BEEF MEATS SOLD IN ERZURUM,TURKEY
BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 September 2018, pp.99-106
2018
2018COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 September 2018, pp.54-62
2018
2018THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE ISMODIFIED MYCOTOXINS
ADIGÜZEL M. C., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.
International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 September 2018, pp.91-98
2017
2017Effect of Using Coriandrum sativum L. on the Quality of Fresh White Cheese
TURGUT T., BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Turkey, 10 - 12 May 2017
2017
2017Next Generation DNA Sequencing
ADIGÜZEL M. C., Demir M. A., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.
19. International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, Turkey, 2 - 04 May 2017
2017
2017A New Therapeutic Perspective on Foods: microRNA
BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.
International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, Turkey, 18 - 21 April 2017, pp.259
2017
2017The Investigation of Possible Uses of Nanotechnology in Animal Products
BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C., TURGUT T.
International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, 18 - 21 April 2017
2017
2017Evaluation of presence of Staphylococcus aureus and enterotoxigenic properties of isolates by multiplex PCR in meat samples offered for sale in Erzurum Province, Turkey
BARAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A.
International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Turkey, 10 - 12 May 2017
2016
2016Türk Mutfağında Bal
TÜRKOĞLU H., TURGUT T.
5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çambalı Kongresi, Muğla, Turkey, 1 - 05 November 2016
2016
2016Probiotic strawbery yoghurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S., ÇETİN B.
International Conference on Nutraticals and Functional Foods, Kalamata, Greece, 7 - 09 July 2016
2016
2016Probiotic strawberry yogurts Probiotic properties and microbiological chemical and sensory qualities
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S., ÇETİN B.
International Conference on Nutraceuticals and Functional Foods, Kalamata, Greece, 7 - 09 July 2016
2015
2015Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Gravier Cheese
ERDOĞAN A., TURGUT T., ATASEVER M.
IAAST Kongre, Dubai, United Arab Emirates, 11 - 12 October 2015, vol.1
2015
2015Distinguished local food Köpüklü Orcik
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosnia And Herzegovina, 1 - 04 October 2015
2015
2015ıdentification of nonstarter ındigenous lactobacilli from Kars gravier cheese
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
International conference on chemical food and environment engineering, 11 - 12 January 2015
2015
2015Identification of Nonstarter Indigenous Lactobacilli from Kars Grevier Cheese
TURGUT T., ERDOĞAN A., ATASEVER M.
International Conference on Chemical, Food and Environment Engineering, Dubai, United Arab Emirates, 11 - 12 January 2015
2009
2009Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079 suşunun safra tuzlarına karşı dayanıklılığının belirlenmesi
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Kemer/Antalya, Turkey, 6 - 08 November 2009, pp.547
2009
2009Karın Kaymağı peyniri
TURGUT T., ÇETİN B., ŞENGÜL M., ÇAĞLAR A., ÇAKMAKÇI S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.743-745
2009
2009Bazı probiyotik bakterilerin Dondurma üretiminde kullanımı
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Turkey, 21 - 23 May 2009, pp.43-44
2008
2008Probiyotiklerin patojenlerle rekabeti ve bazı sindirim sistemi bozukluklarına etkileri
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.765-768
2008
2008Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un asitliğe dirençliliğinin belirlenmesi
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.769-772
2008
2008Bifidobacterium bifidum DSMZ 20056 un Asitlige Dirençliliğinin Belirlenmes
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.769-772
2008
2008Probiyotik Bakterilerin Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.763
2007
2007Determination of acid stability of Lactobacillus acidophilus DSMZ 20079
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Turkey, 24 - 26 October 2007
2007
2007Determination of L acidophilus DSMZ 20079
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
2nd International Congress on Food and Nutrition, 24 - 26 September 2007, pp.197
2006
2006Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.811
2006
2006Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.811
2006
2006Farklı probiyotik bakterilerle üretilen muzlu yoğurtların bazı kalite özelliklerinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T., ÇETİN B., ERDOĞAN A., GÜRSES M.
9. Gıda Kongresi, Bolu, Turkey, 24 - 26 May 2006, pp.811
2003
2003Probiyotik bakterilerin dondurma üretiminde kullanımı
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu- SEYES, İzmir, Turkey, 22 - 23 May 2003, pp.277-281
2002
2002Süt ve ürünlerinde ultrason uygulamaları
ÇAKMAKÇI S., TURGUT T.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Turkey, 22 - 24 October 2002, pp.821-828
2001
2001Süt ve yoğurdun B2 vitamini ve bazı mikroorganizma içeriğinin muhafaza süresince değişimi
ÇAKMAKÇI S., TÜRKOĞLU H., TURGUT T.
XII. Biyoteknoloji Kongresi, Ayvalık/Balıkesir, Turkey, 17 - 21 September 2001
2000
2000The effects of various light source illumination intensity and storage period on the B2 and C vitamins losses in pasteurized milk
TURGUT T., ÇAKMAKÇI S.
Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Turkey, 12 - 16 September 2000, pp.52
Supported Projects
2019 - 2020
2019 - 2020Kendi probiyotik yoğurdunu kendin yap projesi
Project Supported by Higher Education Institutions
TURGUT T. (Executive), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.
2019 - 2020
2019 - 2020Okullar arası süt köprüsü oluşturma projesi
Project Supported by Higher Education Institutions
TURGUT T. (Executive), MEMİŞ E., ŞİŞMAN D., SAĞSÖZ G.
2017 - 2020
2017 - 2020Erzurumda Satışa Sunulan Hayvansal Ürünlerde Yersinia enterocoliticanın Prevalansı ve Patojenik Özelliğinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
TURGUT T. (Executive), BARAN A., KAVAZ YÜKSEL A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
2018 - 2019
2018 - 2019Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
NADAROĞLU H. (Executive), ERKAYA KOTAN T., POLATOĞLU B., BİBEROĞLU Ö., KAVAZ YÜKSEL A., BARAN A., et al.
2012 - 2013
2012 - 2013KARIN KAYMAĞI PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLERİN TANIMLANMASI
Project Supported by Higher Education Institutions
TURGUT T. (Executive)
2011 - 2012
2011 - 2012GRAVYER PEYNİRİNDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN TANIMLANMASI
Project Supported by Higher Education Institutions
TURGUT T. (Executive)
Scientific Refereeing
January 2021
January 2021