Topraktan Sofraya İsraf


Yılmaz Oral Z. F., Topçuoğlu Ö., Şişik Oğraş Ş., Bozkurt E., TURAL DİKMEN A.

  • Etkinlik Kategorisi: Çalıştay Organizasyonu
  • Etkinlik Türü: Çalıştay
  • Etkinlik Organizasyonu Yılı: 2025
  • Katılımcı Sayısı: 30
  • Özet:

     Toprağın bizlere sunduğu nimetler, sofralarımıza kadar gelirken bir dizi işlemden geçmektedir. Ancak, bilindiği üzere bu değerli kaynakların büyük bir kısmı israf edilmektedir. Her yıl milyonlarca ton gıda israfı, hem ekonomik hem de çevresel anlamda büyük bir kayba yol açmaktadır. Bu kayıplar, yalnızca sofralarımıza yansıyan bir sorun değil, aynı zamanda doğal kaynaklarımızın tükenmesine ve toplumlar arasındaki eşitsizliğin derinleşmesine de yol açmaktadır.Çalıştayımız, bu sorunu daha yakından incelemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir. Bugün burada, alanında uzman akademisyenler ve gıda sektöründen profesyoneller bu konuya dair farklı bakış açılarını ve çözüm önerilerini tartışacaklardır. Çalıştayımız boyunca ekonomi, üretim, lojistik, atık ve gıda israfı konularında derinlemesine tartışmalar yapılacak ve bu sorunları çözmeye yönelik somut öneriler geliştirilecektir.