Öğr. Gör. Ferhat BOZTOPRAK


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

20

Yayın (Scopus)

2

Atıf (Scopus)

4

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

84

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

10

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

28

Proje

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2013 - 2017

2013 - 2017

Yüksek Lisans

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Türkiye

2004 - 2010

2004 - 2010

Lisans

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, zile dinçerler turizm fakültesi, turizm ve otel işletmeciliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Yüksek Lisans

gastronomi turizminin kentin tanıtımı ve markalaşmasına etkisi Erzurum örneği

Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2010 - 2024

2010 - 2024

Öğretim Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Pasinler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2010 - 2024

2010 - 2024

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Pasinler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları

Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları

sokak lezzetleri

soğuk mutfak

Türk Mutfak Kültürü

füzyon mutfak

füzyon mutfak

yiyecek içecek işletmeciliği

Türk Mutfak Kültürü

sokak lezzetleri

soğuk mutfak

sokak lezzetleri

sokak lezzetleri

Kültürel Miras Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Sunum Yöntem Ve Teknikleri

Dosyalama ve Arşivleme Teknikleri

Toplantı Yönetimi

Ön Büro Hizmetleri

Banket Yönetimi Sürdürülebilir Kalkınma

Genel Turizm

Kat Hizmetleri

Turizm Coğrafyası

Otelcilik Otomasyon Sistemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Yiyecek İçecek Servisi I

Konaklama İşletmeciliği Sürdürülebilir Kalkınma

Mutfak Hizmetleri Yönetimi Sürdürülebilir Kalkınma

Gıda ve Personel Hijyeni Sürdürülebilir Kalkınma

Menü Planlaması Sürdürülebilir Kalkınma

Yiyecek İçecek Servisi II Sürdürülebilir Kalkınma

Dünya Mutfağına Genel Bakış

Uluslararası Turizm Sürdürülebilir Kalkınma

Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği Sürdürülebilir Kalkınma

Makaleler

Tümü (10)
Scopus (2)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. SOSYAL MEDYANIN SATIN ALMA KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ: YİYECEK-İÇECEK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİR UYGULAMA

BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., ORHAN D.

4. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

Boztoprak F., Çevik A., Başar B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2017

2017

3. The Impact of Erzurum Local Disheson Restaurant Preferences and Revisitintention

BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., SERÇEOĞLU N.

III. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.49, (Özet Bildiri)

2017

2017

4. A Research on Examination of Islamic Tourism in Terms of Religiousness and Its Relation to Halal Food

SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., KURNUÇ M.

III. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.50, (Özet Bildiri)

2017

2017

5. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerel turistler Üzerine Bir Uygulama

KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.

III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade and Logistics Congress, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.95, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

6. Yiyecek-İçecek İşletmeleri Yöneticilerinin Sosyal Medya Pazarlaması Algılamaları: Erzurum İli Örneği

BOZTOPRAK F., SERÇEOĞLU N., KURNUÇ M.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.814-823, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

7. ASSESSMENT OF PERCEPTUAL BRAND VALUES IN TERMS OF INDIVIDUAL DIFFERENCES EXAMPLE OF PASINLER TURKEY

KURNUÇ M., BOZTOPRAK F., ADA A.

I. Uluslararası Afro - Avrasya Araştırmaları Kongresi, Almaty, Kazakistan, 12 - 15 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

8. TURİZMİN EKONOMİK SOSYAL KÜLTÜREL VE ÇEVRESEL AÇIDANBÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ ERZURUM PASİNLER İLÇESİÖRNEĞİ

IŞIK C., Ada A., BOZTOPRAK F.

I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.232-243, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2025 - 2025

2025 - 2025

Osmanlı ve Arjantin Füzyon Mutfakta Buluşuyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Boztoprak F.

2025 - 2025

2025 - 2025

Anadolu'nun Lezzet Mirası:

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Boztoprak F.

2022 - 2022

2022 - 2022

Kişisel Temizliğime Önem VeriyorumSürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Boztoprak F.

2022 - 2022

2022 - 2022

Trafik Kuralları ve İşaretlerini Öğreniyorum

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Boztoprak F.

2022 - 2022

2022 - 2022

Minik Çocuklar Satranç Öğreniyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Boztoprak F.

2021 - 2021

2021 - 2021

çocuklarımızın minik elleri üşümesin

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Boztoprak F. (Yürütücü)

2021 - 2021

2021 - 2021

ilk emzik bizden

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

(Proje Özeti) Creative Commons License
Boztoprak F. (Yürütücü)