Eğitim Bilgileri
2013 - 2017
2013 - 2017Yüksek Lisans
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Türkiye
2004 - 2010
2004 - 2010Lisans
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, zile dinçerler turizm fakültesi, turizm ve otel işletmeciliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
gastronomi turizminin kentin tanıtımı ve markalaşmasına etkisi Erzurum örneği
Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2010 - 2024
2010 - 2024Öğretim Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Pasinler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Yönetimsel Görevler
2010 - 2024
2010 - 2024Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Pasinler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Yiyecek İçecek İşletmeciliği
Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları
Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları
sokak lezzetleri
soğuk mutfak
Türk Mutfak Kültürü
füzyon mutfak
füzyon mutfak
yiyecek içecek işletmeciliği
Türk Mutfak Kültürü
sokak lezzetleri
soğuk mutfak
sokak lezzetleri
sokak lezzetleri
Kültürel Miras Yönetimi
Ön Lisans
Banket Yönetimi
Otelcilik Otomasyon Sistemleri
Konaklama İşletmeciliği
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Gıda ve Personel Hijyeni
Menü Planlaması
Yiyecek İçecek Servisi II
Uluslararası Turizm
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği
Ön Lisans
Sunum Yöntem Ve Teknikleri
Dosyalama ve Arşivleme Teknikleri
Toplantı Yönetimi
Ön Büro Hizmetleri
Banket Yönetimi
Genel Turizm
Kat Hizmetleri
Turizm Coğrafyası
Otelcilik Otomasyon Sistemleri
Yiyecek İçecek Servisi I
Konaklama İşletmeciliği
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Gıda ve Personel Hijyeni
Menü Planlaması
Yiyecek İçecek Servisi II
Dünya Mutfağına Genel Bakış
Uluslararası Turizm
Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği
Makaleler
Tümü (10)
Scopus (2)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (3)
2019
20191. ERZURUM’UN YÖRESEL ÜRÜNLERİNİN TURİSTİK POTANSİYELİNİN BELİRLENMESİ
BAŞAR F., BAŞAR B., BOZTOPRAK F.
EKEV AKADEMİ DERGİSİ , sa.77, ss.147-160, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
20172. ULAŞIM TERCİHLERİNİN BİR SONUCU OLARAK HİZMET KALİTESİNİN ÖLÇÜMÜ:YERLİ TURİSTLER ÜZERİNE BİR UYGULAMA
KURNUÇ M., SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F.
TINI-SOS
, cilt.5, sa.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20173. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerli Turistler Üzerine Bir Uygulama
KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.
TINI-SOS
, cilt.5, ss.453-478, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
20174. Erzurum Yöresel Yemeklerinin Restoran Tercihine Etkileri ve Tekrar Ziyaret Etme Niyetleri Üzerine Bir Araştırma
BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N.
Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , cilt.6, ss.96-110, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20165. ALGISAL MARKA DEĞERLERİNİN BİREYSEL FARKLILIKLAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRMESİ TÜRKİYE PASİNLER ÖRNEĞİ
KURNUÇ M., BOZTOPRAK F., ADA A.
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi , ss.361-377, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20166. Gastronomi Turizmi İle Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi ÖğrencileriÜzerine Bir Araştırma The Relation Between Gastronomy Tourism and City Branding AResearch on Students of Ataturk Unıversity
SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
journal of tourism and gastronomy studies , cilt.4, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20167. Gastronomi Turizmi İle Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, sa.2, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20168. Gastronomi Turizmi ile Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.4, ss.94-114, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
20169. ECONOMIC, SOCIAL, CULTURAL AND ENVIRONMENTAL EFFECTS ON TOURISM DEVELOPMENT OF PASİNLER
IŞIK C., ADA A., BOZTOPRAK F.
Tourismos , cilt.11, sa.2, ss.92-112, 2016 (Scopus)
2016
201610. Economic, social, cultural and environmental effects on tourism development of pasinler
Işik C., ADA A., BOZTOPRAK F.
Tourismos
, cilt.11, sa.2, ss.92-119, 2016 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
20181. SOSYAL MEDYANIN SATIN ALMA KARARLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ: YİYECEK-İÇECEK SEKTÖRÜ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., ORHAN D.
4. Uluslararası Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Mayıs 2018, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı
Boztoprak F., Çevik A., Başar B.
ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1, (Tam Metin Bildiri)
2017
20173. The Impact of Erzurum Local Disheson Restaurant Preferences and Revisitintention
BOZTOPRAK F., KURNUÇ M., SERÇEOĞLU N.
III. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.49, (Özet Bildiri)
2017
20174. A Research on Examination of Islamic Tourism in Terms of Religiousness and Its Relation to Halal Food
SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., KURNUÇ M.
III. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.50, (Özet Bildiri)
2017
20175. Ulaşım Tercihlerinin Bir Sonucu Olarak Hizmet Kalitesinin Ölçümü: Yerel turistler Üzerine Bir Uygulama
KURNUÇ M., ÇETİNKAYA N., BOZTOPRAK F.
III. International Caucasus-Central Asia Foreign Trade and Logistics Congress, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2017, ss.95, (Özet Bildiri)
2017
20176. Yiyecek-İçecek İşletmeleri Yöneticilerinin Sosyal Medya Pazarlaması Algılamaları: Erzurum İli Örneği
BOZTOPRAK F., SERÇEOĞLU N., KURNUÇ M.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.814-823, (Tam Metin Bildiri)
2016
20167. ASSESSMENT OF PERCEPTUAL BRAND VALUES IN TERMS OF INDIVIDUAL DIFFERENCES EXAMPLE OF PASINLER TURKEY
KURNUÇ M., BOZTOPRAK F., ADA A.
I. Uluslararası Afro - Avrasya Araştırmaları Kongresi, Almaty, Kazakistan, 12 - 15 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
20168. TURİZMİN EKONOMİK SOSYAL KÜLTÜREL VE ÇEVRESEL AÇIDANBÖLGESEL KALKINMAYA ETKİSİ ERZURUM PASİNLER İLÇESİÖRNEĞİ
IŞIK C., Ada A., BOZTOPRAK F.
I. Ulusal Alternatif Turizm Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.232-243, (Tam Metin Bildiri)
2015
20159. Gastronomi Turizmi İle Şehir Markalaşması İlişkisi Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
SERÇEOĞLU N., BOZTOPRAK F., TIRAK L.
Uluslararazı Gastronomi Turizmi Kongresi, 10 - 12 Aralık 2015, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2025 - 2025
2025 - 2025Osmanlı ve Arjantin Füzyon Mutfakta Buluşuyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Boztoprak F.
2025 - 2025
2025 - 2025Anadolu'nun Lezzet Mirası:
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Boztoprak F.
2022 - 2022
2022 - 2022
Kişisel Temizliğime Önem Veriyorum
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boztoprak F.
2022 - 2022
2022 - 2022Trafik Kuralları ve İşaretlerini Öğreniyorum
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boztoprak F.
2022 - 2022
2022 - 2022Minik Çocuklar Satranç Öğreniyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boztoprak F.
2021 - 2021
2021 - 2021çocuklarımızın minik elleri üşümesin
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boztoprak F. (Yürütücü)
2021 - 2021
2021 - 2021ilk emzik bizden
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
(Proje Özeti)
Boztoprak F. (Yürütücü)