Küçük Ellerden Büyük Farkındalığa: Yerli Malı Haftası Kutlaması


Creative Commons License

Kırmacı E. (Yürütücü), Çavuş A.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Üniversite Destekli Diğer Projeler, 2024 - 2025

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Destek Programı: Üniversite Destekli Diğer Projeler
  • Başlama Tarihi: Aralık 2024
  • Bitiş Tarihi: Mart 2025
  • Açık Arşiv Koleksiyonu: AVESİS Açık Erişim Koleksiyonu

Proje Özeti

Turizm Fakültesi Gastronomi Kulübü Öğrencileri ve TAFED Gençlik Kolları üyeleri, Doç. Dr. Ahmet ÇAVUŞ ve Arş. Gör. Emrah KIRMACI’ nın yürütücülüğü yaptığı Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde anlamlı bir ziyarete imza attı. 18 Aralık 2024 tarihinde Prof. Dr. Celalettin Atamanalp Anaokulu’na gerçekleştirilen ziyarette, çocuklara yerli ürünlerin önemi ve barkod numarası “869”un anlamı anlatıldı.

Etkinlikte miniklerin hem eğlenerek hem de öğrenerek keyifli vakit geçirmesi sağlandı. Çeşitli oyunlar ve aktivitelerle renklenen buluşmada, yerli malı kullanımının ülke ekonomisine katkısı ve kültürel değerler açısından önemi çocuklara sade ve anlaşılır bir dille aktarıldı.

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu etkinlik ile hem yerli ürünlerin değerini vurguladı hem de çocukların bilinçlenmesine katkı sundu.

Anahtar Kelimeler: Yerli Malı Haftası, Anaokulu Öğrencileri, Farkındalık,