Oltu bölgesinde ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmek adına Kaz Yetiştiriciliğinin ve yemek çeşitliliğini artırmak adına Kaz etinin tanıtılması özendirilmesi ve sevdirilmesi


Creative Commons License

ÖZDEMİR C. (Yürütücü), BULUT H., FURTUNA E., HAS H., ÇİFTCİ Y. E., ÖZER G.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, BAP Diğer, 2019 - 2020

  • Proje Türü: Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
  • Destek Programı: BAP Diğer
  • Başlama Tarihi: Kasım 2019
  • Bitiş Tarihi: Haziran 2020
  • Açık Arşiv Koleksiyonu: AVESİS Açık Erişim Koleksiyonu

Proje Özeti

Oltu bölgesinin ekonomik faaliyetlerini geliştirmek adına, bölge şartlarına uygun ekonomik faaliyetleri belirlemekte yarar vardır. Oltu bölgesinin yemek kültürü çeşitliliğini artırmaya da ihtiyacı vardır. Bu bağlamda, kaz yetiştiriciliğinin ve kaz çiftliklerinin bölgesel kalkınmayı artıracağı ve kaz etinin oltu bölgesinde tüketilmesinin teşviki ve özendirilmesi bölgesel yemek kültürü çeşitliliğini geliştireceği düşünülmektedir. Bu projeyle, toplumsal bir farkındalık oluşturarak ekonomik ve kültürel çeşitliliğe katkı sağlamak amaçlanmaktadır.