ÖZDEMİR C. (Yürütücü), BULUT H., FURTUNA E., HAS H., ÇİFTCİ Y. E., ÖZER G.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, 2019 - 2020
Oltu bölgesinin ekonomik faaliyetlerini geliştirmek adına, bölge şartlarına uygun ekonomik faaliyetleri belirlemekte yarar vardır. Oltu bölgesinin yemek kültürü çeşitliliğini artırmaya da ihtiyacı vardır. Bu bağlamda, kaz yetiştiriciliğinin ve kaz çiftliklerinin bölgesel kalkınmayı artıracağı ve kaz etinin oltu bölgesinde tüketilmesinin teşviki ve özendirilmesi bölgesel yemek kültürü çeşitliliğini geliştireceği düşünülmektedir. Bu projeyle, toplumsal bir farkındalık oluşturarak ekonomik ve kültürel çeşitliliğe katkı sağlamak amaçlanmaktadır.