Gastronomi ve mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi


Selçuk G. N. (Yürütücü), Tosun M., Boz H., Çetinkaya N., Aksakallı Bayraktar Z., Çavuş A., et al.

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2020 - 2021

  • Proje Türü: Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
  • Başlama Tarihi: Aralık 2020
  • Bitiş Tarihi: Aralık 2021

Proje Özeti

Yeni nesil üniversite olma yolunda araştırma ve topluma katkı misyonlarını bütünsel olarak ele alan üniversitemiz özellikle son yıllarda önemli gelişmelere imza atmış ve üniversitemizi sıralamada üst sıralara taşımıştır. Gelişen ve değişen Dünyadaki üniversitelere ve üniversitelerin amaçlarındaki değişmelere bakıldığında, yeni yapılanmalarda üniversitelerin özellikle Ar-Ge faaliyetlerinde yerele öncelik vermeleri, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de toplumsal sorumluluk açısından benimsenen önemli bir yaklaşım olduğu görülecektir. Laboratuvarların ortam ve araç-gereç bakımından yeterli hale gelmesi uygulama ve araştırma yapabilmek açısından imkân ve olanak sağlayacak ve üniversitemizin misyonuna katkı sağlayacaktır. Bu proje ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüze kazandırılacak Uygulama laboratuvarı ile yapılacak ar-ge faaliyetleri için alt yapı oluşturulmuş olacaktır. Özellikle Avrupa birliğine girmeyi hedefleyen Ülkemizde yiyecek içecek sektöründe yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını karşılama açısından büyük önem arz etmektedir. Uygulama laboratuvarlarının iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak alt yapıya sahip olması ile rahat bir şekilde çalışabilecek ortamların hazırlanması, yeterli alet ekipmana sahip olması bölümüzde yapılması planlanan lisans, yüksek lisans ve doktora araştırmalarına da olanak sağlaması bakımından anlamlı olacaktır.