Selçuk G. N. (Yürütücü), Tosun M., Boz H., Çetinkaya N., Aksakallı Bayraktar Z., Çavuş A., et al.
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, 2020 - 2021
Yeni
nesil üniversite olma yolunda araştırma ve topluma katkı misyonlarını bütünsel
olarak ele alan üniversitemiz özellikle son yıllarda önemli gelişmelere imza
atmış ve üniversitemizi sıralamada üst sıralara taşımıştır. Gelişen ve değişen
Dünyadaki üniversitelere ve üniversitelerin amaçlarındaki değişmelere
bakıldığında, yeni yapılanmalarda üniversitelerin özellikle Ar-Ge
faaliyetlerinde yerele öncelik vermeleri, diğer ülkelerde olduğu gibi
Türkiye’de de toplumsal sorumluluk açısından benimsenen önemli bir yaklaşım
olduğu görülecektir. Laboratuvarların ortam ve araç-gereç bakımından yeterli
hale gelmesi uygulama ve araştırma yapabilmek açısından imkân ve olanak
sağlayacak ve üniversitemizin misyonuna katkı sağlayacaktır. Bu proje ile
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüze kazandırılacak Uygulama laboratuvarı
ile yapılacak ar-ge faaliyetleri için alt yapı oluşturulmuş olacaktır.
Özellikle Avrupa birliğine girmeyi hedefleyen Ülkemizde yiyecek içecek
sektöründe yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını karşılama açısından büyük önem
arz etmektedir. Uygulama laboratuvarlarının iş sağlığı ve güvenliğini
sağlayacak alt yapıya sahip olması ile rahat bir şekilde çalışabilecek
ortamların hazırlanması, yeterli alet ekipmana sahip olması bölümüzde yapılması
planlanan lisans, yüksek lisans ve doktora araştırmalarına da olanak sağlaması
bakımından anlamlı olacaktır.