Araştırma Alanları

SİNİR BİLİMİ

Nörobilim, beyin, sinir fizyolojisi ve sağlık ve hastalıkta işlev hakkındaki tüm temel araştırma alanlarındaki kaynakları kapsar. Odaklanma alanları arasında nörotransmiterler, nöropeptidler, nörokimya, nöral gelişim ve nöral davranış bulunur. Kapsama ayrıca nöro-endokrin ve nöro-immün sistemlerde, somatosensoriyel sistemde, motor sistemde ve duyusal motor entegrasyonunda, otonomik sistemde ve sinir sistemi hastalıklarında bulunan kaynakları içerir.

MATEMATİK, UYGULAMALI

Matematik, Uygulamalı, diğer bilim dallarına uygulanabilecek matematik alanlarıyla ilgili kaynakları kapsar. Diferansiyel denklemler, sayısal analiz, doğrusal olmayan, kontrol, yazılım, sistem analizi, hesaplama matematiği ve matematiksel modelleme gibi alanları içerir. Matematiksel yöntemlerle ilgili olan ve temel odak noktası matematik, psikoloji, tarih, ekonomi vb. Gibi bir matematik disiplinine (biyoloji hariç) yönelik olan kaynaklar MATEMATİK, İNTERDİSKÜTLÜ UYGULAMALAR kategorisinde yer almaktadır. Matematiksel biyolojiye odaklanan kaynaklar MATEMATİKSEL & BİLGİSAYAR BİYOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

İSTATİSTİK & OLASILIK

İstatistik ve Olasılık, sayısal veya sayısal verileri elde etme, analiz etme, özetleme ve yorumlama yöntemleri ile ilgili kaynakları kapsar. Bir sonuç ailesinin belirli bir olay grubunun olasılığını analiz etmek için kullanılan matematiksel yapıların ve yapıların araştırılmasına ilişkin kaynaklar da ele alınmaktadır.

MÜHENDİSLİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, ENDÜSTRİYEL

Mühendislik, Endüstri, insanlara, malzemelere, sermayeye ve ekipmana ürün ve hizmet sağlamak için entegre olan mühendislik sistemlerine odaklanan kaynakları içerir. Kategoride yer alan konular arasında, araştırma araştırması, süreç mühendisliği, verimlilik mühendisliği, imalat, bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), endüstriyel ekonomi ve tasarım mühendisliği yer almaktadır.

MÜHENDİSLİK, ÇOK DİSİPLİNLİ

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

ROBOTİK

Robotik, robotların tasarım, eğitim ve uygulamalarına, çeşitli manipülasyon ve lokomosyon görevlerini yerine getirebilen mekanik aygıtlara ayrılmış mühendislik dalını kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve elektrik mühendisliği, sibernetik, biyonik ve yapay zeka alanlarından oluşmaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ

Tarım Mühendisliği, makine, ekipman ve binaların tasarımı dahil olmak üzere tarımda birçok mühendislik uygulamasına ilişkin kaynakları kapsamaktadır; toprak ve su mühendisliği; sulama ve drenaj mühendisliği; mahsul hasat, işleme ve depolama; hayvansal üretim teknolojisi, konut ve ekipman; hassas tarım; hasat sonrası işleme ve teknoloji; kırsal gelişim; tarımsal mekanizasyon; bahçecilik mühendisliği; sera yapıları ve mühendislik, biyoenerji ve su kültürü mühendisliği.