Tarımda Dost Mikroorganizmalar


Kotan R.

  • Dersin Düzeyi: Lisans
  • Tasarlanan Ders Kodu: ZBK01
  • Öğretim Türü: Örgün Öğretim (Normal Öğretim)
  • Dersin Kapsamı: Teorik
  • Akademik Yıl: 2022 - 2023
  • Ders İçeriği:

    1- Bitkisel Üretimde Verim Kayıplarının Sebepleri

    2- Bitkisel Üretimde Kullanılan Verim Artırıcı Uygulamalar

    3- Kimyasal Bitki Koruma ve Bitki Besleme Ürünleri

    4- Kimyasal Bitki Koruma Ürünlerinin Oluşturduğu Riskler

    5- Kimyasal Bitki Besleme Ürünlerinin Oluşturduğu Riskler

    6- Kimyasal Tarım Ürünlerinin İnsan, Hayvan ve Çevre Sağlığı Üzerindeki Olumsuz Etkileri

    7- Vize Sınavı

    8- Kimyasal Bitki Koruma ve Bitki Besleme Ürünlerine Alternatif Yöntemler

    9- Tarımda Kullanılan Mikrobiyal Gübreler

    10- Tarımda Kullanılan Mikrobiyal Biyopestisitler

    11- Mikrobiyal Gübreler ve Biyopestisitlerin Avantajları ve Kullanılması

    12- Mikrobiyal Gübreler ve Biyopestisitlerin Kullanımında Etkinlik Artırıcı Uygulamalar

    13- Konvensiyonel Tarımda Dost Mikroorganizmaların Kullanımı

    14- Organik ve İyi Tarım Uygulamalarında Dost Mikroorganizmaların Kullanımı

    15- Final Sınavı