Gıda, cilt.18, sa.4, ss.253-257, 1993 (Hakemli Dergi)
Bu araştırmada değişik
köylerden getirilip Van'da satışa sunulan Kurutlardan 20 örnek alınmış ve
bunların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri yapılmıştır. Kimyasal
analiz sonuçlarına göre ortalama değerler şöyledir. Kurumadde %85,51; su %14,48;
yağ %8,52; protein % 54,64; kol % 14,89; tuz % 12,18; yağsız kurumadde %77,00
ve Laktik asit cinsinden titrasyon asitliği %1,18’dir. Mikrobiyolojik analiz
sonuçlarına göre, ortalama total bakteri sayısı 1,40x104 adet/g, maya-küf
sayısı 1,40x103 adet/g, lipolitik mikroorganizma sayısı 1,40x 103
adet/g şeklinde bulunmuştur. Analize tabi tutulan Kurut örneklerinde koliform
grubu mikroorganizmaya rastlanmamıştır.