Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, Erzurum, Türkiye, 28 Haziran - 01 Temmuz 2010, ss.289-292
Bu çalışmanın amacı Erzurum ilinde organik tavuk eti için talep esnekliklerini tahmin etmektir.
Çalışmada tüketicilerin organik tavuk eti ödeme istekliliğinin belirlenmesinde Heckman yönteminden
yararlanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre aile reisinin sosyal güvencesinin olması ile tavuk eti tüketimi
arasında pozitif yönlü bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Ayrıca anket yapılan tüketicinin eğitim seviyesi ile
tavuk eti tüketimi arasında negatif yönlü bir ilişki hesaplanmıştır. Organik tavuk eti talep esnekliği yaklaşık -
0.75 olarak hesaplanmış olup esneklik katsayısı önemli bulunmuştur. Talebin gıda harcaması esnekliği de
yaklaşık olarak 0.0006 hesaplanmıştır. Tavuk eti talebi gıda harcaması artışına çok düşük düzeyde duyarlılık
göstermektedir.