TÜRKİYE'NİN GELENEKSEL PEYNİRLERİ ve PEYNİR TURİZM POTANSİYELİ


Creative Commons License

Denk E. (Editör)

Nobel Yayınevi, Ankara, 2023

  • Yayın Türü: Kitap / Araştırma Kitabı
  • Basım Tarihi: 2023
  • Yayınevi: Nobel Yayınevi
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Atatürk Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Bu kitabın amacı; Türkiye’nin yedi bölgesinde geleneksel yöntemlerle üretimine hala devam edilen peynirleri kayıt altına almak, bu peynirlerin sürdürülebilirliğine katkı sunup gelecek nesillere aktararak Türkiye’nin peynir envanterini resmetmektir. Bununla birlikte gastronomi turizmi kapsamında ya da niş bir turizm türü olarak Türkiye’nin peynir turizmi potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Türkiye’de turizmi on iki aya yaymak ve destinasyonların ön plana çıktıkları turizm türlerini desteklemek veya hiç olmayan yeni bir turizm türünü bölgelere kazandırıp ülke geneline yaymak da kitabın hedefleri arasında yer almaktadır.