10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.214
Bu araştırmada, Erzincan Üniversitesinin 5 ayrı fakültesinde lisans eğitimi gören 400 adet öğrenciye anket uygulayarak elde edilen verilerin kullanılmasıyla öğrencilerin süt tüketim alışkanlıkları ve davranışları incelenmiştir. Araştırmaya katılan öğrenciler tesadüfi örnekleme yöntemiyle belirlenmiştir. Anket sonucunda elde edilen veriler genel olarak ve fakülte, cinsiyet, ikamet yeri gibi gruplara ayrılmış olarak tablolar halinde verilmiştir. Araştırmada öğrencilerin %67’sinin sütü sevdiği, haftalık kişi başına yaklaşık 1,3 litre süt tükettiği bunun da gelişmiş ülkelere oranla yeterli olmadığı belirlenmiştir. Öğrencilerin süt satın alırken genellikle marketleri tercih ettiği ve ambalaj materyaline, markaya, fiyata, üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat ettiği görülmüştür. Öğrencilerin ayrıca süt ile bulaşan hastalıklar konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı ve toplumun içme sütü konusunda yeterince teşvik edilmediği sonucuna ulaşılmıştır.