Atıf İçin Kopyala
Orhan F., GÜLLÜCE M., Ozkan H., Alpsoy L.
FOOD CHEMISTRY, cilt.141, sa.1, ss.366-372, 2013 (SCI-Expanded)
-
Yayın Türü:
Makale / Tam Makale
-
Cilt numarası:
141
Sayı:
1
-
Basım Tarihi:
2013
-
Doi Numarası:
10.1016/j.foodchem.2013.02.089
-
Dergi Adı:
FOOD CHEMISTRY
-
Derginin Tarandığı İndeksler:
Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), Scopus
-
Sayfa Sayıları:
ss.366-372
-
Anahtar Kelimeler:
Yeast DEL assay, Saccharomyces cerevisiae, Antimutagenicity, Luteolin derivatives, KAPPA-B, FLAVONOIDS, L., GLUTATHIONE, QUERCETIN, APOPTOSIS, TOXICITY, GENOTOXICITY, SENSITIZES, LONGIFOLIA
-
Atatürk Üniversitesi Adresli:
Evet
Özet
In this study, we aimed to examine the mutagenic and antimutagenic potencies of three luteolin derivatives (luteolin-7-O-glucoside, luteolin-7-O-rutinoside and luteolin-7-O-glucuronide) by using a eukaryotic cell system, Saccharomyces cerevisiae (RS112).