Sivas İlinde Ekmek Tüketim Alışkanlıkları ve Tüketici Dinamiklerinin Belirlenmesi


Creative Commons License

AYDIN F., YILDIZ Ş.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.42, sa.2, ss.165-180, 2011 (SCI-Expanded)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 42 Sayı: 2
  • Basım Tarihi: 2011
  • Dergi Adı: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), TR DİZİN (ULAKBİM)
  • Sayfa Sayıları: ss.165-180
  • Atatürk Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

ÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, isra

ÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :

Ara

ştı

rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al

ış

kanl

ı

klar

ı

, ekmek israf

ı

ve israf

ı

n nedenleri incelenmi

ş

tir. Bu

amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl

ı

olan rastgele seçilmi

ş

400 tüketiciye anket

uygulanm

ıştı

r. Anket çal

ış

mas

ı

nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan

ı

larak analiz edilmi

ş

tir. Ankete verilen cevaplar

frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi

ş

ve de

ğiş

kenler aras

ı

ndaki ili

ş

kiyi test etmek için X

2

tekni

ğ

i kullan

ı

lm

ıştı

r. Verilerin

analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf

ı

aras

ı

nda önemli ili

ş

kilerin bulundu

ğ

u tespit

edilmi

ş

tir. Ayr

ı

ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f

ırı

nlar

ı

n %72’sinin ekmek üretiminde ta

ş

f

ırı

n veya kara f

ırını

(geleneksel Türk

fırını

) kulland

ığı

, %36’s

ını

n beyaz somun ekme

ğ

i üretti

ğ

i ve f

ırı

nlar

ı

n at

ı

l kapasite ile çal

ıştı

klar

ı

belirlenmi

ş

tir.

Anahtar Kelimeler:

Sivas, ekmek, tüketici, isra

Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, waste

Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, waste

Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City

ABSTRACT:

In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas

were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly

selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved

according to frequencies, percentages and X

2

technique was used to test relationships between variables. As a result of data

analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread

consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional

Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle

capacity.

Keywords:

Sivas, bread, consumer, waste