Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.42, sa.2, ss.165-180, 2011 (SCI-Expanded)
ÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, isra
ÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, israÖZET :
Ara
ştı
rmada Sivas ilindeki ekmek üretimi, ekmek tüketim al
ış
kanl
ı
klar
ı
, ekmek israf
ı
ve israf
ı
n nedenleri incelenmi
ş
tir. Bu
amaçla Sivas il merkezindeki sosyo-ekonomik düzeyleri birbirinden farkl
ı
olan rastgele seçilmi
ş
400 tüketiciye anket
uygulanm
ıştı
r. Anket çal
ış
mas
ı
nda elde edilen veriler istatistiki analizler kullan
ı
larak analiz edilmi
ş
tir. Ankete verilen cevaplar
frekans ve yüzdelikler halinde çözümlenmi
ş
ve de
ğiş
kenler aras
ı
ndaki ili
ş
kiyi test etmek için X
2
tekni
ğ
i kullan
ı
lm
ıştı
r. Verilerin
analizi neticesinde, bireylerin demografik özellikleri ile ekmek tüketimi ve israf
ı
aras
ı
nda önemli ili
ş
kilerin bulundu
ğ
u tespit
edilmi
ş
tir. Ayr
ı
ca Sivas ilinde faaliyet gösteren f
ırı
nlar
ı
n %72’sinin ekmek üretiminde ta
ş
f
ırı
n veya kara f
ırını
(geleneksel Türk
fırını
) kulland
ığı
, %36’s
ını
n beyaz somun ekme
ğ
i üretti
ğ
i ve f
ırı
nlar
ı
n at
ı
l kapasite ile çal
ıştı
klar
ı
belirlenmi
ş
tir.
Anahtar Kelimeler:
Sivas, ekmek, tüketici, isra
Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, waste
Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, waste
Determination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, wasteDetermination of Bread Consumption Habits and Consumer Dynamics in Sivas City
ABSTRACT:
In study, bread production, bread consumption habits, bread waste and the causes of waste in the province of Sivas
were investigated. For this purpose, 400 consumer whose socio-economic levels are different from each other were randomly
selected. Data obtained in the survey was analyzed by using statistical techniques. The answers given to the survey were resolved
according to frequencies, percentages and X
2
technique was used to test relationships between variables. As a result of data
analysis, it was determined that there are significant relationships between demographic characteristics of individuals with bread
consumption and bread waste. In addition, it was determined that 72% of bakeries in Sivas were using stone oven and traditional
Turkish oven and 36% of them are producing white bread. Furthermore, it is found out that the bakeries were working with idle
capacity.
Keywords:
Sivas, bread, consumer, waste