Mikrobiyoloji, bakteriler, virüsler ve mantarlar dahil olmak üzere mikroorganizmaların temel ve uygulamalı çalışmalarının tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda mikrobiyal patojenlerin oluşumu ve tedavisinin klinik yönleri, mikrobiyal biyokimya ile ilgili temel bilim çalışmaları ve biyoteknolojide çevresel mikrobiyoloji ve bakteriyel / viral kullanımları ile ilgili kaynakları da ele almaktadır.
Farmakoloji ve Eczacılık, hayvan araştırmaları, klinik deneyimleri, dağıtım sistemleri ve ilaçların dağıtımı da dahil olmak üzere biyoaktif maddelerin keşfedilmesi ve test edilmesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda, biyokimya, metabolizma ve ilaçların toksik veya yan etkileri üzerindeki kaynakları içerir.
Viroloji, viral organizmaların ve konak-virüs etkileşimlerinin tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, bitki, hayvan ve insana özgü virüslerin yanı sıra bakteriyofajların moleküler, biyokimyasal ve hücresel çalışmalarını kapsamaktadır. Bu kategori ayrıca tıbbi viroloji ve patogenez ve viral hastalıkların tedavisi ile ilgili materyalleri içerir.
Patoloji, canlı dokudaki hastalıkların teknikleri, nedenleri ve gelişimsel etkileri konusunda uzmanlaşmış kaynakları içerir. Bu kategori ayrıca, histolojik ve sitogenetik yöntemlerin tıbbi ve biyomedikal uygulamalarını, yeni tekniklerin ve diagnostik uygulamaların geliştirilmesi ve kullanımını ve spesifik dokuların veya hastalıkların patolojik çalışmasını da ele almaktadır.
Metalurji ve Metalurji Mühendisliği, metalik bir elementi doğal olarak meydana gelen durumundan izole etmek, inceltmek ve faydalı bir alaşım veya ürüne dönüştürmek için kullanılan çok sayıda kimyasal ve fiziksel süreci kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki konular arasında korozyon önleme ve kontrolü, hidrometalurji, pirometalurji, elektrometalurji, faz dengesi, demir üretimi, çelik yapımı, oksidasyon, kaplama ve kaplama, toz metalurjisi ve kaynak bulunmaktadır.
Radyoloji, Nükleer Tıp ve Tıbbi Görüntüleme, biyoloji ve biyofizikteki radyasyon araştırmalarına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, girişimsel radyoloji, araştırmacı radyoloji, nöroradyoloji, radyoterapi ve onkolojiye odaklanmaktadır. Nükleer Tıp kaynakları, radyonüklidlerin tanı, tedavi ve araştırmacı kullanımı ile ilgilidir. Tıbbi Görüntüleme kaynakları bilgisayarlı tıbbi görüntüleme ve grafiklerle ilgilidir.
Cerrahi, farklı cerrahi tipleri (kardiyovasküler, nöroşirürji, ortopedik, pediatrik veya vasküler) dahil olmak üzere genel cerrahi konulardaki kaynakları kapsar; müttefik cerrahi disiplinleri (cerrahi onkoloji, patoloji veya radyoloji); ve cerrahi teknikler (artroskopi, mikroskop veya endoskopi).