Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.39, sa.2, ss.263-267, 2008 (SCI-Expanded)
ÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, Retrogradasyon
ÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, RetrogradasyonÖZET:
Ekme
ğ
in bayatlamas
ı
her zaman ekmek israf
ını
n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks
ı
z olan bayatlama ancak
geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli
ş
tirilen enzimatik preparatlar ba
ş
ar
ılı
sonuçlar vermi
ş
, kullan
ı
mlar
ı
da yayg
ı
nla
ş
maya
ba
ş
lam
ıştı
r. Farkl
ı
ekmek yap
ı
m metodlar
ı
da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad
ı
r. Bayatlaman
ı
n geciktirilmesinde
as
ı
l önemli tedbir ekme
ğ
in uygun bir
ş
ekilde ambalajlanmas
ı
ve ekme
ğ
in uygun ko
ş
ullarda saklanmas
ı
ile mümkün olmaktad
ı
r. Bu
çal
ış
mada bayatlama konusunda ni
ş
asta üzerinde yo
ğ
unla
ş
an çal
ış
malar ve ele al
ı
nmas
ı
gereken önlemler k
ı
saca
de
ğ
erlendirilmi
ş
tir.
Anahtar kelimeler :
Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni
ş
asta, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon
Important Points For Bread Staling and Its Delaying
ABSTRACT :
Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly
delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become
widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action
delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study
according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.
Key Words :
Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyonv