Ekmekta Bayatlama ve Geciktirilmesi İçin Dikkat Edilecek Hususlar


Creative Commons License

AYDIN F.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.39, sa.2, ss.263-267, 2008 (SCI-Expanded)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 39 Sayı: 2
  • Basım Tarihi: 2008
  • Dergi Adı: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), TR DİZİN (ULAKBİM)
  • Sayfa Sayıları: ss.263-267
  • Atatürk Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

ÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, Retrogradasyon

ÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, RetrogradasyonÖZET:

Ekme

ğ

in bayatlamas

ı

her zaman ekmek israf

ını

n birinci nedenidir. Engellenmesi olanaks

ı

z olan bayatlama ancak

geciktirilebilen bir olgudur. Bu amaçla geli

ş

tirilen enzimatik preparatlar ba

ş

ar

ılı

sonuçlar vermi

ş

, kullan

ı

mlar

ı

da yayg

ı

nla

ş

maya

ba

ş

lam

ıştı

r. Farkl

ı

ekmek yap

ı

m metodlar

ı

da bayatlama hadisesini geciktirmede etkili olmaktad

ı

r. Bayatlaman

ı

n geciktirilmesinde

as

ı

l önemli tedbir ekme

ğ

in uygun bir

ş

ekilde ambalajlanmas

ı

ve ekme

ğ

in uygun ko

ş

ullarda saklanmas

ı

ile mümkün olmaktad

ı

r. Bu

çal

ış

mada bayatlama konusunda ni

ş

asta üzerinde yo

ğ

unla

ş

an çal

ış

malar ve ele al

ı

nmas

ı

gereken önlemler k

ı

saca

de

ğ

erlendirilmi

ş

tir.

Anahtar kelimeler :

Ambalajlama, Bayatlama,Ekmek, Ni

ş

asta, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, RetrogradasyonImportant Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyon

Important Points For Bread Staling and Its Delaying

ABSTRACT :

Bread staling is the prime reason of bread wastage. Prevention of staling is impossible, but it is possibly

delayable fact. For this purpose enhanced enzymatic preparations have given successfully used and their usability have become

widespread. Moreover different bread making methods have been effective for delaying bread staling. The imperative action

delaying the mechanism of staling is possible under the condition of packaging and storing bread properly. In this study

according to the researches about starches and effective precautions are briefly discussed.

Key Words :

Bread, Packaging, Staling, Starch, Retrogradasyonv