Disiplinlerarası Bakış Açısıyla Gastronomi, Kavramlar, Araştırmalar ve Çalışma Önerileri, Ozan Güler,Gürkan Akdağ,Anıl Kale, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.229-247, 2021
Gastronomi mümkün olan en iyi şekilde, temel sağlık ve beslenme
prensipleriyle uyumlu olarak insanların korunmasını sağlayan, önceden
belirlenmiş bazı ilkelere göre gıdaya dönüştürülebilecek besin kaynaklarının
araştırmasını yapan, temin eden ve hazırlığını yapan kişilere rehberlik eden ve
ekonomik anlamda çiftçilerin, kasapların, balıkçıların ve benzeri tüm üretim
yapan paydaşların arasındaki teşvik edici aracılık rolünü üstlenen bir bilim
alanı olarak adlandırılmaktadır (Brillan-Savarin, 2020: 52). Turizm ise; ziyaret
edilen ülkede/bölgede/destinasyonda herhangi bir maddi gelir elde etmeksizin
ve ilgili yerlerde sürekli yaşamak için yerleşme amacı taşımaksızın yirmi dört
saati aşan, insanların geçici olarak diğer ülkelere yaptıkları seyahat ve
konaklamaların oluşturduğu sosyal ve ekonomik nitelikli ilişkilerin bütünü
şeklinde tanımlanmaktadır.