Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Napier Çimine Pennisetum purpureum Farklı Oranlarda Fiğ Tohumu ve Melas İlavelerinin Silaj Kalitesi Yem Değeri ve Rumen Parametrelerine Etkisi
-
2023 - Devam Ediyor Ruminant rasyonlarına yem katkı maddesi olarak katılan Ormangülü Rhododendron türlerinin sindirim parametreleri ve metan üretimine etkisinin in vitro gaz üretim yöntemiyle belirlenmesi
-
2023 - 2024 Bazı Nanopartiküllerin Yeşil Yosun Bitkisi (C. Reinhardtii)?Ne Ilavesinin In Vitro Gaz Ve Metan Üretimi Ile Performans Parametreleri Üzerine Etkisi
-
2022 - 2024 Esmer Irkı Gebe Düvelerde Buzağı Cinsiyetinin Kolostrum Kalitesi Pasif Bağışıklık ve Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAYRAM B. (Yürütücü), KAYA A., ÖZDEMİR V. F., ERGÜN O. F., TÜRKYILMAZ D., CENGİZ M. M., et al.
-
2022 - 2023 Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Tavukçuluk Birimi Araştırma Alt Yapısını Güçlendirme ve Yumurta Kalitesinin İyileştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BİRİNCİ A. (Yürütücü), BÖLÜKBAŞI AKTAŞ Ş. C., CENGİZ M. M., KAYA A.
-
2022 - 2023 Çiçeklenme döneminde hasat edilen fiğ yem bitkisine farklı oranlarda meyve posalarının katılmasının silo kalitesine etkisi
-
2022 - 2023 Gazel formdaki kayın ağacı Fagus orientalis Lipsky yapraklarının süt sığırı TMRlerinde alternatif kaba yem kaynağı olarak kullanılabilirliğinin ve antimetanojenik potansiyelinin in vitro gaz üretim yöntemiyle belirlenmesi
-
2022 - 2022 Koyun-Keçi Sağım Sistemi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR O. (Yürütücü), ŞİŞİK OĞRAŞ Ş., KAYA A., ÖZENTÜRK U., ŞENGÜL E., AYDIN M. A.
-
2021 - 2022 Çiçeklenme döneminde hasat edilen İtalyan Çimine (Lolium multiflorum Lam.) farklı oranlarda üre ve melas katılmasının silaj kalitesi ve in vitro sindirilebilirlik parametreleri üzerine etkisi
-
2020 - 2022 Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezinin Yeni Ürün Geliştirme Kapasitesinin Artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR O. (Yürütücü), KAYA A., ŞENGÜL E., AYDIN M. A., ÖZENTÜRK U.
-
2020 - 2021 Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Tavukçuluk Biriminin Araştırma Alt Yapısının Güçlendirilmesi ve Yumurta Kalitesinin Değerlendirilmesi
-
2019 - 2021 Siyah Çay Atığının İn Vitro Gaz Üretimi Rumen Fermantasyonu ve Yem Değeri Parametreleri Bakımından Bazı Baklagil Yem Bitkileri İle Karşılaştırılması
-
2019 - 2021 Bazı Kaba Yemlerin Nisbi Yem Kalitelerinin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Yerleşim Sıklığı Uygulanan Yumurta Tavuğu Rasyonlarına Farklı Seviyelerde Zeolite Emdirilmiş Kekik Uçucu Yağı Origanum vulgare L İlavesinin Performans Yumurta Kalite Kriterleri Kan Parametreleri ve Oksidatif Stres Parametreleri Üzerine Etkisi
-
2018 - 2019 Samanın silaj suyu ile muamelesinin in vitro gaz üretimi ve parametreleri ile metan üretimi üzerine etkisi
-
2014 - 2016 DEĞİŞİK BİTKİ KOMPOZİSYONU İLE TESİS EDİLEN SUNİ MER'ADA BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2013 "DEĞİŞİK FİZİKSEL MUAMELELERE TABİ TUTULAN FİĞİN İN VİTRO GAZ ÜRETİM TEKNİĞİ İLE YEM DEĞERİNİN BELİRLENMESİ
-
2011 - 2012 ETKİL PİLİÇLERDE BAZI BİTKİSEL EKSTRAKT KARIŞIMLARININ LİKİT UYGULAMALARININ PERFORMANS DEĞERLERİ VE KESİN ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE EKTİSİ
-
2011 - 2011 ETKİL PİLİÇ RASYONLARINA BOR (ORTOBORİK ASİT) İLAVESİNİN PERFORMANS DEĞERLERİ İLE TİBİA MİNERAL KONSANTRASYONU VE BAZI KAN PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ