Desteklenen Projeler
-
2022 - 2026 LIFT: Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare (LIFT)
-
2022 - 2026 Social Sciences and Humanities for Transformation and Climate Resilience (SHiFT)
-
2022 - 2025 Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO)
-
2022 - 2023 Science from Nature to your Table
-
2022 - 2023 SCI-Nurture_ Science From Nature to your Table
UFUK AVRUPA Projesi
Yıldırım B., Haşıloğlu M. F., Yıldırım E., Kuzu R. K., Bayrakçeken A., Bilgin Ö. C., et al.
-
2022 - 2023 Risk-based meat inspection and integrated meat safety assurance
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Blagojevic B., Esenbuğa N., Türkyılmaz D., Dağdelen Türkyilmaz Ü., Yaprak M.
-
2021 - 2023 Gebelik Döneminde Farklı Besleme Sistemlerinin Plasental Gelişim Progesteron Düzeyi ve Kuzu Doğum Ağırlığına Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Esenbuğa N. (Yürütücü), Yaprak M., Türkyılmaz D., Dağdelen Türkyılmaz Ü.
-
2021 - 2023 Morkaraman Koyunlarında Büyüme Hormonu (GH) Gen Polimorfizmlerinin Plasenta ve Bazı Verim Özelliklerine Etkisi
-
2021 - 2023 Morkaraman ve Tuj Koyunlarında Büyüme Faktörü GH, IGFI ve IGFII Gen Bölgelerinin Bazı Verim ve Plasenta Özelliklerine Etkisi
-
2021 - 2022 Küçükbaş Sağım Sistem Kurulumu Projesi
CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi
Esenbuğa N., Demir O. (Yürütücü), Yaprak M., Türkyılmaz D., Dağdelen Türkyılmaz Ü.
-
2020 - 2021 Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısını Güçlendirme Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DODOLOĞLU A. (Yürütücü), AYDIN R., ESENBUĞA N., BÖLÜKBAŞI AKTAŞ Ş. C.
-
2018 - 2021 KORUNMUŞ (BYPASS) YAĞ İLAVELİ RASYONLA BESİYE ALINAN MORKARAMAN ERKEK TOKLULARINDA BESİ PERFORMANSI, KESİM-KARKAS ÖZELLİKLERİ, ET KALİTESİ ve YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONUN BELİRLENMESİ
-
2018 - 2018 Morkaraman ve Romanov x Morkaraman Toklularında Besi Performansının Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ESENBUĞA N. (Yürütücü), TÜRKYILMAZ D., DAĞDELEN Ü., DAĞDEMİR V., YAPRAK M., ÖZYÜREK S.
-
2016 - 2018 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KOYUNCULUK İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN MORKARAMAN VE İVESİ KOYUNLARININ SÜT VERİM ÖZELLİKLERİ İLE SÜTTEKİ YAĞ ASİT KOMPOZİSYONUNUN ARAŞTIRILMASI VE SÜT PROTEİNLERİ POLİMORFİZMİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ESENBUĞA N. (Yürütücü), YAPRAK M., ÖZDEMİR M., KOPUZLU S., TÜRKYILMAZ D., ÖZYÜREK S.
-
2014 - 2016 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SAF VE MELEZ KUZULARIN ET KALİTESİ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2014 - 2015 "ULUSLARARASI FESTİVALLER ARACILIĞIYLA ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU ARTIRMA VE ÖĞRENCİLERDE GASTRONOMİ FARKINDALIĞI YARATMA"
-
2012 - 2013 "ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN SAF VE MELEZ KUZULARIN BÜYÜME-GELİŞME, KESİM, KARKAS VE ET KALİTESİ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2011 - 2013 YİYECEK-İÇECEK UYGULAMA LABARATUARI- KAT HİZMET UYGULAMA LABARATUARI.
-
2012 - 2012 Erzurum, Erzincan, Bayburt İllerinin Yöresel Yemek Envanteri
-
2010 - 2011 BİR OLİMPİYAT ŞEHRİ OLMANIN EKONOMİK ÖNEMİ:ERZURUM ÖRNEĞİ.
-
2003 - 2004 Yumurtacı Tavuk Rasyonlarına Farklı Oranlarda Katılan Humatların Performans, Yumurta Kalitesi ve Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine Etkileri.
-
1993 - 1994 1. Süt Protein Tipleri İle Koyunların Laktasyon Özellikleri ve Kuzuların Büyüme Karakteristikleri Arasındaki İlişkiler