Eğitim Bilgileri
2014 - 2017
2014 - 2017Doktora
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2009 - 2014
2009 - 2014Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türkiye
2005 - 2009
2005 - 2009Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Türkiye
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
İşletme
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Makaleler
Tümü (3)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (1)
2018
20181. Somut Olmayan Kültürel Miras Unsuru Erzurum Lavaş (Acem) Ekmeğinin Turistik Ürüne Dönüştürülmesine Yönelik Bir Çalışma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.430-452, 2018 (TRDizin)
2018
20182. Erzurum’un Yenilebilir Otları ve Yemeklerde Kullanım Şekillerine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.2, sa.1, ss.482-503, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2019
20191. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20193. Gastronomi Alanında Eğitim Alan Öğrencilerin Gıda Neofili ve Neofobisi Algıları Üzerine Bir Araştırma
YILDIZ S., ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. Tüketicilerin Hedonik Tüketim Alışkanlıklarının Gıda Alışverişi Kapsamında Değerlendirilmesi
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S., ŞİMŞEK A.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20196. Turizm Sektöründe Müşteri Nezaketsizliğinin Olumsuz Etkilerine Yönelik Bir Yazın İncelemesi
ŞİMŞEK A., YILDIZ S., ÇETİNKAYA N.
8.Uluslararası Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 11 - 13 Haziran 2019, ss.1, (Tam Metin Bildiri)
2019
20197. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Tüketicilerin Yeni Gıda Değerlendirmeleri İle Helal Gıda Eğilimleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.280-289, (Tam Metin Bildiri)
2019
201910. Turizm Lisans Öğrencilerinin Helal Gıdaya Yönelik Tutum ve Davranışları
ŞİMŞEK A., ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
2.International Halal Tourism Congress, Antalya, Türkiye, 4 - 06 Nisan 2019, ss.81-89, (Tam Metin Bildiri)
2018
201811. ANADOLU’NUN MİRASI EKMEKLERİN DİNİ AÇIDAN ÖNEMİ
ÇETİNKAYA N., ŞİMŞEK A., YILDIZ S.
Cittaslow Türkiye III- Eko-Gastronomi Kongresi, Türkiye, 29 - 30 Haziran 2018, ss.44-48, (Özet Bildiri)
2018
201812. ERZURUM’UN YENİLEBİLİR OTLARI VE YEMEKLERDE KULLANIM ŞEKİLLERİNE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2018
201813. SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS UNSURU ERZURUM LAVAŞ (ACEM) EKMEĞİNİN TURİSTİK ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA
ÇETİNKAYA N., YILDIZ S.
GASTRONOMİ KONGRESİ, Türkiye, 22 - 25 Mart 2018, (Özet Bildiri)
2017
201714. Relationship Between Personality Traits Related to Food, Satisfaction and Loyalty: Case Study of 13th Istanbul International Gastronomy Festival
YILDIZ S., ÇİLESİZ E.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi (IWACT), Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.45, (Özet Bildiri)