Desteklenen Projeler
-
2022 - 2024 Deterjan Katkısı Olarak Mikrobiyal Kaynaklı İmmobilize Lipaz Enzimi Kullanımı
-
2021 - 2023 Mikrobiyel kaynaklı lipaz enziminin sprey kurutma yöntemiyle kitosan aljinat biyopolimerle mikronanoenkapsüllasyonu ve deterjan formülasyonunda kullanılabilirliğinin araştırılması
-
2021 - 2021 Metabolizmamı destekliyorum, alıç sirkesi tüketiyorum.
-
2021 - 2021 Korona'ya "Kış" Çayı
-
2020 - 2021 Farklı Kaynaklardan İzole Edilmiş E coli Suşlarında Kolistin Direncinden Sorumlu mcr6 ila mcr10 Arasındaki Genlerin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Bitkisel Yağ Atıklarından Organik Antibakteriyel Sabun Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
NADAROĞLU H. (Yürütücü), MEMİŞ E., AYIK N. G., TAZE S., SAĞSÖZ G., ŞİŞMAN D., et al.
-
2019 - 2020 Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Sodyum Karboksimetil Selüloz (E 466) ve Pektinin (E440i, E440ii) Zebra Balığı Embriyoları Üzerine Gelişim Toksisitesinin İncelenmesi
-
2018 - 2020 Farklı Kaynaklardan İzole Edilmiş E coli Suşlarında Kolistin Direncinin Fenotipik ve Genotipik Metotlarla İncelenmesi
-
2017 - 2020 Erzurumda Satışa Sunulan Hayvansal Ürünlerde Yersinia enterocoliticanın Prevalansı ve Patojenik Özelliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TURGUT T. (Yürütücü), BARAN A., KAVAZ YÜKSEL A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
-
2018 - 2019 Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
NADAROĞLU H. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., POLATOĞLU B., BİBEROĞLU Ö., KAVAZ YÜKSEL A., BARAN A., et al.
-
2017 - 2018 Maydanoz ve Dereotuna İnokule Edilen Staphylococcus aureusun Asetik Asit ve Sitrik Asit İle İnaktivasyonu
-
2017 - 2018 Erzurumda satışa sunulan tavuk etlerinde GSBL veveya AmpC üreten Escherichia colilerin prevalanslarının belirlenmesi ve enzimlerin tanımlanması
-
2015 - 2017 "SALMONELLA SPP.'NİN HAYVANSAL ÜRÜNLERDEN IMS-PCR İLE İZOLASYONU VE ANTİBİYOTİK DİRENCİNİN BELİRLENMESİ"
-
2015 - 2017 HELİCOBACTER PYLORİ'E KARŞI İSOT VE KIRMIZI BİBERİN (CAPSİCUM ANNUUM) ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ VE BAKTERİSİDAL KİNETİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ