-
2022 - 2024 Deterjan Katkısı Olarak Mikrobiyal Kaynaklı İmmobilize Lipaz Enzimi Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
NADAROĞLU H. (Yürütücü), BARAN A., BAYRAKÇEKEN H.
-
2022 - 2024 Gökkuşağı alabalığı filetolarının fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine sodyum aljinatsodyum bentonit nanokil kompozit filme yüklenmiş dağ kekiği esansiyel yağının etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
BARAN A. (Yürütücü), NADAROĞLU H., URÇAR GELEN S.
-
2021 - 2023 Mikrobiyel kaynaklı lipaz enziminin sprey kurutma yöntemiyle kitosan aljinat biyopolimerle mikronanoenkapsüllasyonu ve deterjan formülasyonunda kullanılabilirliğinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
NADAROĞLU H. (Yürütücü), BAYRAKÇEKEN H., BARAN A.
-
2021 - 2021 Metabolizmamı destekliyorum, alıç sirkesi tüketiyorum.
-
2021 - 2021 Korona'ya "Kış" Çayı
-
2020 - 2021 Farklı Kaynaklardan İzole Edilmiş E coli Suşlarında Kolistin Direncinden Sorumlu mcr6 ila mcr10 Arasındaki Genlerin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 Bitkisel Yağ Atıklarından Organik Antibakteriyel Sabun Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
NADAROĞLU H. (Yürütücü), MEMİŞ E., AYIK N. G., TAZE S., SAĞSÖZ G., ŞİŞMAN D., et al.
-
2019 - 2020 Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Sodyum Karboksimetil Selüloz (E 466) ve Pektinin (E440i, E440ii) Zebra Balığı Embriyoları Üzerine Gelişim Toksisitesinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Ceyhun S. B. (Yürütücü), Kaya M., Topal A., Baran A.
-
2018 - 2020 Farklı Kaynaklardan İzole Edilmiş E coli Suşlarında Kolistin Direncinin Fenotipik ve Genotipik Metotlarla İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ADIGÜZEL M. C. (Yürütücü), CENGİZ S., BARAN A.
-
2017 - 2020 Erzurumda Satışa Sunulan Hayvansal Ürünlerde Yersinia enterocoliticanın Prevalansı ve Patojenik Özelliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TURGUT T. (Yürütücü), BARAN A., KAVAZ YÜKSEL A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.
-
2018 - 2019 Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
NADAROĞLU H. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., POLATOĞLU B., BİBEROĞLU Ö., KAVAZ YÜKSEL A., BARAN A., et al.
-
2017 - 2018 Maydanoz ve Dereotuna İnokule Edilen Staphylococcus aureusun Asetik Asit ve Sitrik Asit İle İnaktivasyonu
-
2017 - 2018 Erzurumda satışa sunulan tavuk etlerinde GSBL veveya AmpC üreten Escherichia colilerin prevalanslarının belirlenmesi ve enzimlerin tanımlanması
-
2015 - 2017 "SALMONELLA SPP.'NİN HAYVANSAL ÜRÜNLERDEN IMS-PCR İLE İZOLASYONU VE ANTİBİYOTİK DİRENCİNİN BELİRLENMESİ"
-
2015 - 2017 HELİCOBACTER PYLORİ'E KARŞI İSOT VE KIRMIZI BİBERİN (CAPSİCUM ANNUUM) ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ VE BAKTERİSİDAL KİNETİĞİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ