Arş.Gör.Dr. Emre AKOĞUL


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

E-posta: emre.akogul@atauni.edu.tr
Diğer E-posta: emreakogul@gmail.com
İş Telefonu: +90 442 231 Dahili: 5423
Web: https://atauni.edu.tr/emre-akogul
Ofis: Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Kat:1, No: 13

Metrikler

Yayın

17

Proje

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2022

2018 - 2022

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2015 - 2018

2015 - 2018

Yüksek Lisans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Uluslararası Turistlerin Türk Mutfağı Tüketim Deneyimi Deneyimsel Değer Algıları, Yemeğe Yönelik Tutumları ve Memnuniyetlerinin Yer Bağlılığı ve Davranışsal Niyetlere Etkisi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2018

2018

Yüksek Lisans

Liderlik Tarzları, Tükenmişlik ve Yaratıcılık İlişkisinin Belirlenmesi: Ankara’da Otel İşletmelerinde Bir Uygulama

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Ders Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Farabi Programı Bölüm Koordinatörü

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Eğitim ve Müfredat Kurulu üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Yönetimi

Lisans

Lisans

Mutfak İşlemleri

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları III

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları II

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü Uygulamaları

Lisans

Lisans

Türk Mutfak Kültürü ve Uygulamaları

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

ERZURUM MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KIŞ HAZIRLIKLARININ İNCELENMESİ

AKOĞUL E., AKSAKALLI Z.

I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.492

2018

2018

Turizmde Uygulamalı Eğitim ve Uygulama Otelleri Performans Analizi

IŞIK C., Küçükaltan D., ÇAPAN O., AKOĞUL E., DENK E., Gönül T.

I. Uluslararası Turizmde Yeni Ufuklar (TUYUF), Ankara, Türkiye, 26 - 27 Ekim 2018, cilt.1, sa.1, ss.1-7

2018

2018

TÜKENMİŞLİK VE İŞGÖREN YARATICILIK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ: AŞÇILAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

SEÇİLMİŞ C., AKOĞUL E.

2. ULUSLARARASI DMITRI YAVORONITSKI AVRUPA SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kiev, Ukrayna, 26 - 29 Nisan 2018

2017

2017

Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma

AKOĞUL E., SERÇEOĞLU N.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

Osmanlı Mutfağı

AKOĞUL E.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla AKBABA, Doç. Dr. Neslihan SERÇEOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.76-93, 2022

2022

2022

Gastronomi Teması

AKSAKALLI Z., AKOĞUL E., ERDOĞAN M. E.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Fatma BAŞAR, Yusuf BAYRAKTAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Etnik Restoranlar

Akoğul E.

NeoGastronomik Akımlar, Seda DERİNALP ÇANAKÇI, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.241-259, 2021

2019

2019

AMASYA: BAKLALI DOLMA

AKOĞUL E.

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.57-62, 2019

2018

2018

Moleküler Gastronomi

AKOĞUL E.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, , Editör, Detay Yayıncılık, Erzurum, 2018

Desteklenen Projeler

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Journal of Silk Road Tourism Research

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Ekim 2022

Ekim 2022

Doğadan Sofraya Bilim Makarna Yapım Teknikleri Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E., Oral S.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Nisan 2022

Nisan 2022

Kırgızistan Gastronomi Turizmi

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E.
Erzurum, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

Eurodesk Yetkilileri Fakültemizde

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2021

Aralık 2021

Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı

Çalıştay Organizasyonu

Akoğul E.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2021

Aralık 2021

Genç Şefler Yeni Öğrencilerle Buluşuyor

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2021

Ekim 2021

Turizm Fakültesi Öğrencileri Adana Lezzet Festivalinde

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E.
Adana, Türkiye

Mart 2021

Mart 2021

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Akoğul E.
Erzurum, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

1. Uluslararasi Turizmin Geleceği, İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik KongresiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Mersin-Türkiye