Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Uluslararası Turistlerin Türk Mutfağı Tüketim Deneyimi Deneyimsel Değer Algıları, Yemeğe Yönelik Tutumları ve Memnuniyetlerinin Yer Bağlılığı ve Davranışsal Niyetlere Etkisi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2018
2018Yüksek Lisans
Liderlik Tarzları, Tükenmişlik ve Yaratıcılık İlişkisinin Belirlenmesi: Ankara’da Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorStaj Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDers Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorFarabi Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorEğitim ve Müfredat Kurulu üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Erzurum Mutfak Kültüründe Kış Hazırlıklarının İncelenmesi
AKOĞUL E., AKSAKALLI Z.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , cilt.24, sa.3, ss.1331-1345, 2020 (Hakemli Dergi)
2019
2019Tourism and innovation: A literature review
IŞIK C., GÜNLÜ E., TAŞ S., AKOĞUL E., UYRUN A., Hajiyeva T., et al.
Journal of Ekonomi , cilt.1, sa.2, ss.98-154, 2019 (ESCI)
2019
2019Erzurum İlinin Ramazan Ayına Yönelik Mutfak Kültürünün İncelenmesi
AKOĞUL E.
Tourism and Recreation , cilt.1, sa.2, ss.44-49, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019GASTRONOMİ TURİZMİNE ARZ KAYNAĞI OLUŞTURABİLECEKÜRÜNLERİN BELİRLENMESİ: ERZURUM MUTFAĞI ÖRNEĞİ
TURAN B., AKOĞUL E.
Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi , cilt.7, sa.92, ss.370-384, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
2018TURİZM VE İNOVASYON İLİŞKİSİ: LİTERATÜR TARAMASI
IŞIK C., AKOĞUL E., TAŞ S., UYRUN A.
Journal of Tourism Intelligence and Smartness , cilt.1, sa.2, ss.34-74, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018LİDERLİK TARZLARI, TÜKENMİŞLİK VE YARATICILIK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ: ANKARA’DA OTEL İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA
AKOĞUL E., SEÇİLMİŞ C.
Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.99-117, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019ERZURUM MUTFAK KÜLTÜRÜNDE KIŞ HAZIRLIKLARININ İNCELENMESİ
AKOĞUL E., AKSAKALLI Z.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.492
2018
2018Turizmde Uygulamalı Eğitim ve Uygulama Otelleri Performans Analizi
IŞIK C., Küçükaltan D., ÇAPAN O., AKOĞUL E., DENK E., Gönül T.
I. Uluslararası Turizmde Yeni Ufuklar (TUYUF), Ankara, Türkiye, 26 - 27 Ekim 2018, cilt.1, sa.1, ss.1-7
2018
2018TÜKENMİŞLİK VE İŞGÖREN YARATICILIK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ: AŞÇILAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
SEÇİLMİŞ C., AKOĞUL E.
2. ULUSLARARASI DMITRI YAVORONITSKI AVRUPA SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kiev, Ukrayna, 26 - 29 Nisan 2018
2017
2017Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma
AKOĞUL E., SERÇEOĞLU N.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022Osmanlı Mutfağı
AKOĞUL E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla AKBABA, Doç. Dr. Neslihan SERÇEOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.76-93, 2022
2022
2022Gastronomi Teması
AKSAKALLI Z., AKOĞUL E., ERDOĞAN M. E.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Fatma BAŞAR, Yusuf BAYRAKTAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022
2021
2021Etnik Restoranlar
Akoğul E.
NeoGastronomik Akımlar, Seda DERİNALP ÇANAKÇI, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.241-259, 2021
2019
2019AMASYA: BAKLALI DOLMA
AKOĞUL E.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.57-62, 2019
2018
2018Moleküler Gastronomi
AKOĞUL E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, , Editör, Detay Yayıncılık, Erzurum, 2018
Desteklenen Projeler
2019 - 2020
2019 - 2020I Uluslararası Kış Turizmi Kongresi (I. International Winter Tourism Congress)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜRBÜZ H. (Yürütücü), TÜRKMENDAĞ Z., AKOĞUL E., ÇAVUŞ A., SELÇUK G. N.
2018 - 2018
2018 - 2018Turizmde Uygulamalı Eğitim ve Uygulama Otelleri Performans Analizi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
IŞIK C. (Yürütücü), AKOĞUL E., DENK E., ÇAPAN O., KÜÇÜKALTAN D., GÖNÜL T.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorJournal of Silk Road Tourism Research
Yardımcı Editör/Bölüm Editörü
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Aralık 2023
Aralık 2023Turizm İletişiminde Teorik Yaklaşımlar: Pazarlama Perspektifi I
Çalıştay Organizasyonu
Bulut S. H., AKOĞUL E.
Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Bu etkinlik organizasyonu Zeynep Aydoğan tarafından sisteme eklenmiştir. Onaylıyor musunuz? Kırmızı Periler Diyarı Narman Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Kırmızı Periler Diyarı Narman Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Bayındırlı K. N., Aydoğan Z., Aksakallı Bayraktar Z., Çapan O., Özmen S., Akoğul E., et al.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022Doğadan Sofraya Bilim Makarna Yapım Teknikleri
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E., Oral S.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Kırgızistan Gastronomi Turizmi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2022
Nisan 2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4. Sınıf Öğrencilerinin Et ve Süt Kurumu Ziyareti
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Mart 2022
Mart 2022Eurodesk Yetkilileri Fakültemizde
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021Genç Şefler Yeni Öğrencilerle Buluşuyor
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2021
Ekim 2021Turizm Fakültesi Öğrencileri Adana Lezzet Festivalinde
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Adana, Türkiye
Haziran 2021
Haziran 2021Stratejik Plan ve Nitelikli Eğitimde Program Güncelleme Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Işık Z., Işık M. F., Tokgöz L., AKOĞUL E.
Erzurum, Türkiye
Mart 2021
Mart 2021Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Akoğul E.
Erzurum, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017
01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017