Eğitim Bilgileri
2018 - 2022
2018 - 2022Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Kuyruk yağı ve pişirme süresinin ısıl işlem görmüş sucukta ileri glikasyon son ürünleri oluşumuna etkileri
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2017
2017Yüksek Lisans
Kuyruk yağı kullanımının ısıl işlem görmüş sucuğun bazı fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2023
2023Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Atatürk Üniversitesi
2023
2023HPLC-Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi
Mesleki Eğitim
Lab Ensitütü
2023
2023GC - Gaz Kromatografisi
Mesleki Eğitim
Lab Ensitütü
2022
2022SPSS Uygulamalı Temel İstatistik
Diğer
Atatürk Üniversitesi
2021
2021Deney Laboratuvarları için Metot Geçerli Kılma/Doğrulama ve Ölçüm Belirsizliği Eğitimi
Mesleki Eğitim
Ran Kalite
2021
2021TS ISO 31000:2018 Deney Laboratuvarları için Risk Analizi Eğitimi
Mesleki Eğitim
Ran Kalite
2021
2021TS EN ISO/IEC 17025:2917 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler Standardı Eğitimi
Mesleki Eğitim
RAN KALİTE
2018
2018GHP-İyi Hijyen Uygulamaları
Mesleki Eğitim
TSC Yönetim Sistemleri Akademisi
2018
2018BRC VER-8 Gıda Güvenliği Global Standardı
Mesleki Eğitim
TSC Yönetim Sistemleri Akademisi
2018
2018ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi İç Denetçi
Mesleki Eğitim
TSC Yönetim Sistemleri Akademisi
2018
2018ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
Mesleki Eğitim
TSC Yönetim Sistemleri Akademisi
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2020 - 2025
2020 - 2025Öğretim Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
2019 - 2020
2019 - 2020Öğretim Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Makaleler
Tümü (4)
SCI-E, SSCI, AHCI (4)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (4)
Scopus (4)
2024
20241. The effects of using sheep tail fat and cooking time on carboxymethyl-lysine formation and some quality characteristics of heat-treated sucuk
Anlar P., Kaban G.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.6, ss.4076-4085, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. Comparison and risk assessment of nitrate and nitrite levels in infant formula and biscuits for small children in Turkey
Başaran B., Yılmaz Oral Z. F., Anlar P., Kaban G.
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS , cilt.109, ss.104522, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Risk assessment of acrylamide and 5-hydroxymethyl-2-furfural (5-HMF) exposure from bread consumption: Turkey
BAŞARAN B., ANLAR P., YILMAZ ORAL Z. F., Polat Z., KABAN G.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.107, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20214. Furosine and N-epsilon-carboxymethyl-lysine in cooked meat product (kavurma): Effects of salt and fat levels during storage
Kul D. B., ANLAR P., YILMAZ ORAL Z. F., KAYA M., KABAN G.
JOURNAL OF STORED PRODUCTS RESEARCH
, cilt.93, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. AGE Markers in Fish and Fish Product
Anlar P., Kaban G.
ICAFVP 2nd International Conference On Agriculture, Food, Veterinary And Pharmacy Sciences, Belgrade, Sırbistan, 19 - 21 Mayıs 2023, ss.159-167, (Tam Metin Bildiri)
2020
20202. Et ve Et Ürünlerinde Pentosidin
Anlar P., Kaban G.
IV. Et Ürünleri Çalıştayı, 6 - 08 Ekim 2020, sa.75, ss.124, (Özet Bildiri)
2020
20203. Taze ve İşlenmiş Et Ürünlerinde Maillard Reaksiyonu
Anlar P., Kaban G.
Türkiye 13. Gıda Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2020, ss.149, (Özet Bildiri)
2019
20194. Antioxidant Peptides in Meat and Meat Products
ANLAR P., KAYA M., KABAN G.
5th International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition, Healthy Life Sport’, Ankara, Türkiye, 2 - 06 Ekim 2019, ss.967-974, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. Furosine in Foods
ANLAR P., KAYA M., KABAN G.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.1639-1643, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. The Effect of Sheep Tail Fat on Textural Properties of Heat Treated Sucuk
AKKÖSE A., ANLAR P.
International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.761, (Özet Bildiri)
2018
20187. Effect of Using Sheep Tail Fat on some Physicochemical and Sensory Properties of Heat Treated Sucuk
AKKÖSE A., ANLAR P., KABAN G.
International Congress on Engineering and Life Science, Kastamonu, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.759, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Et ve et ürünlerinde biyoaktif bileşikler
Anlar P., Kaya M., Kaban G.
Mühendislik Alanında Araştırma ve Değerlendirmeler - I, Selahattin Bardak,Nesli Aydın,Yalçın Boztoprak, Editör, Gece Kitaplığı /, İstanbul, ss.25-40, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - 2024
2024 - 2024Öğrencilere Hijyen Bilincinin Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Özeti)
Anlar P. (Yürütücü), Kavaz Yüksel A.
2021 - 2021
2021 - 2021Çocukların (0-3 yaş) Bebek Gıdaları Tüketiminden Kaynaklanan Akrilamid Nitrat Nitrit Gerekli ve Ağır Metal Maruziyetinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Başaran B.(Yürütücü), Yılmaz Oral Z. F., Kaban G., Anlar P.
2019 - 2020
2019 - 2020ERZURUM İLİ HINIS İLÇESİ ANAOKULU VE İLKÖĞRETİM KURUMLARINDAN SEÇİLEN 56 YAŞ GRUBU 15 ÖĞRENCİYE LEGO OYUNCAKLARLA ZEKA GELİŞİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜLER O. (Yürütücü), DEĞİRMENCİ G., AYDIN G., ESEN M., ÇETİN C., BEKTAŞ M., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020MİNİK YÜZLERDE BİR TEBESSÜM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Sonuç Raporu)
MERHAN MUĞLU G. (Yürütücü), ANLAR P., AYDEMİR K., YILMAZ D., TURAN B. A., DİLBAZ E., et al.
2019 - 2020
2019 - 202014 Mart Ortaokulu Öğrencilerine Optisyenlik Mesleğinin Tanıtımı ve Minik Ellerle Gözlük Yapımı Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
MERHAN MUĞLU G. (Yürütücü), ANLAR P., ZİREK S., KANCINAR F., AYDOĞMUŞ E., ÇAĞLAR E., et al.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Temmuz 2025
Temmuz 2025Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2025
Nisan 2025FOOD CONTROL
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2024
Eylül 2024FOOD SCIENCE & NUTRITION
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2024
Ağustos 2024FOOD CONTROL
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2024
Temmuz 2024FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2024
Mart 2024Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2024
Mart 2024Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2024
Ocak 2024Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ekim 2023
Ekim 2023Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2023
Mart 2023Black Sea Journal of Agriculture
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023Gıda
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2021
Temmuz 2021JOURNAL OF THE BLACK SEA/MEDITERRANEAN ENVIRONMENT
Hakemli Bilimsel Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Aralık 2024
Aralık 2024Aydınlık Bir Gelecek İçin Enerjini Tasarruf Et!
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Kavaz Yüksel A., Uzun Z., Çelebi N., Güllüce H., Anlar P., et al.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2024
Mayıs 2024
Sağlıklı Yaşam İçin Hijyen
Çalıştay Organizasyonu
Anlar P., Kavaz Yüksel A., Nadaroğlu H., Çelebi N., Öztürk Doğan H., Bakırcı İ., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Erzurum'un Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri
Çalıştay Organizasyonu
Çelebi N., Yüksel M., Anlar P., Öztürk Doğan H., Denk E., Kavaz Yüksel A., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Sektörde Kimya Teknikerliğinin Yeri, Sorunları ve Çözüm Önerileri
Çalıştay Organizasyonu
Öztürk Doğan H., Gültekin D., Koçak Ö. F., Çelebi N., Kavaz Yüksel A., Erat M., et al.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2023
Haziran 2023
KURBANLIK HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BULAŞICI HASTALIK RİSKLERİ
Çalıştay Organizasyonu
Kavaz Yüksel A., Çelebi N., Anlar P., Biberoğlu Ö., ÖZTÜRK DOĞAN H.
Erzurum, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
13 Kasım 2025 - 16 Aralık 2025
13 Kasım 2025 - 16 Aralık 2025ICOFAAS 2025 7th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences
Katılımcı
Antalya-Türkiye
16 Ekim 2024 - 18 Ekim 2024
16 Ekim 2024 - 18 Ekim 20243rd INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD RESEARCHES
Katılımcı
Sivas-Türkiye
23 Kasım 2023 - 26 Kasım 2023
23 Kasım 2023 - 26 Kasım 20235th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences
Katılımcı
Antalya-Türkiye
04 Eylül 2023 - 08 Eylül 2023
04 Eylül 2023 - 08 Eylül 2023XI. ULUSAL II ULUSLARARASI VETERİNER PATOLOJİ KONGRESİ
İzleyici / Dinleyici
Erzurum-Türkiye
19 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023
19 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023ICAFVP 2. ULUSLARARASI TARIM, GIDA, VETERİNER VE ECZACILIK BİLİMLERİ KONGRESİ
Katılımcı
Belgrade-Sırbistan
21 Ekim 2020 - 23 Ekim 2020
21 Ekim 2020 - 23 Ekim 2020Türkiye 13. Gıda Kongresi
Katılımcı
Çanakkale-Türkiye
06 Ekim 2020 - 08 Ekim 2020
06 Ekim 2020 - 08 Ekim 2020IV. Et Ürünleri Çalıştayı
Katılımcı
İzmir-Türkiye
02 Ekim 2019 - 06 Ekim 2019
02 Ekim 2019 - 06 Ekim 2019Natural 2019
Katılımcı
Ankara-Türkiye
19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2019
19 Eylül 2019 - 21 Eylül 2019ICADET 2019
Katılımcı
Bayburt-Türkiye
26 Nisan 2018 - 29 Nisan 2018
26 Nisan 2018 - 29 Nisan 2018