Education Information
2015 - 2017
2015 - 2017Postgraduate
Ataturk University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Turkey
2007 - 2012
2007 - 2012Undergraduate
Ataturk University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey
Research Areas
Social Sciences and Humanities
Academic Titles / Tasks
2022 - Continues
2022 - ContinuesLecturer
Ataturk University, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri
2015 - 2022
2015 - 2022Lecturer
Erzincan Binali Yildirim University, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
Managerial Experience
2018 - 2021
2018 - 2021Assistant Director of Vocational School
Erzincan Binali Yildirim University, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu
Courses
Articles Published in Other Journals
2019
2019Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Başar F. , Şen N., Silahşör Y., Başar B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.7, no.1, pp.328-339, 2019 (Refereed Journals of Other Institutions)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2021
2021Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler
Kan E., Silahşör Y., Başar B.
ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 26 - 29 September 2021, vol.8, pp.200-201
2019
2019Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları
ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.
3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-646
2019
2019KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ
Silahşör Y., Başar B.
REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 14 - 15 March 2019, vol.1, pp.200-205
2018
2018Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı
Boztoprak F. , Çevik A., Başar B.
ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, vol.1
2016
2016AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI
BAŞAR B. , GÜNDÜZ F. , KOCAMAN G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.645
2016
2016KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başar B. , Güneş E., Alagöz G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.255
Books & Book Chapters
2021
2021Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan
Başar B.
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayınevi, Ankara, pp.159-167, 2021
2020
2020Bitlis Nemrut Kayak Merkezi
Başar B.
in: Türkiye'nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan; Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.169-177, 2020
2020
2020Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti
BAŞAR B.
in: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-139, 2020
2019
2019Erzincan Yemek Kültürü
Başar B. , Silahşor Y.
in: Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editor, UYUM AJANS, Erzincan, pp.471-486, 2019
2019
2019FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE
Şen N., Başar F. , Başar B. , Silahşör Y.
in: New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.315-328, 2019
Tasks In Event Organizations
Mayıs 2022
Mayıs 2022Bahara merhaba
Social Activities
Okcu Z. , Başar B. , Bulut S. H.
Erzurum, Turkey
Awards
February 2020
February 2020ISTANBUL CULINARY CUP 2020
Aşçılar Derneği
February 2018
February 2018VAN 1.ULUSAL AŞÇILAR VE PASTACILAR ŞAMPİYONASI
Van 1.Ulusal Aşçılar Ve Pastacılar Şampiyonası
February 2017
February 2017GASTRO PAMUKKALE
Gastro Pamukkale
February 2016
February 201614.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ
14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
Edit Congress and Symposium Activities
2018
2018Üniversitelerde Döner Sermaye Sorunları Çalıştayı
Working Group
Erzincan-Turkey
2016
2016ULUSLARARASI ERZİNCAN SEMPOZYUMU
Working Group
Erzincan-Turkey
2016
2016