Lect. Burak BAŞAR


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri


Research Areas: Social Sciences and Humanities

Metrics

Publication

21

Citation (Scholar)

2

H-Index (Scholar)

1

Citiation (TrDizin)

7

H-Index (TrDizin)

1

Project

5

Open Access

2
UN Sustainable Development Goals

Education Information

2015 - 2017

2015 - 2017

Postgraduate

Ataturk University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Turkey

2007 - 2012

2007 - 2012

Undergraduate

Ataturk University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

mutfak planlama ve organizasyonu

Undergraduate

Undergraduate

Sıcak Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Dünya Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

mutfak planlama ve organizasyonu

Undergraduate

Undergraduate

Sıcak Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Dünya Mutfak Uygulamaları

Undergraduate

Undergraduate

Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri

Undergraduate

Undergraduate

Basic Kitchen Practices

Undergraduate

Undergraduate

Basic Kitchen Practices

Undergraduate

Undergraduate

Temel Mutfak Uygulamaları II

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Undergraduate

Undergraduate

Temel Mutfak Uygulamaları IV

Undergraduate

Undergraduate

World Culinary Cultures

Undergraduate

Undergraduate

Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı

Undergraduate

Undergraduate

World Culinary Cultures

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Undergraduate

Undergraduate

Sokak Lezzetleri

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri

Undergraduate

Undergraduate

Sokak Lezzetleri

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler

Kan E., Silahşör Y., Başar B.

ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 26 - 29 September 2021, vol.8, pp.200-201

2019

2019

Turistik Hediyelik Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-648

2019

2019

Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.

3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-646

2019

2019

KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ

Silahşör Y., Başar B.

REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 14 - 15 March 2019, vol.1, pp.200-205

2018

2018

Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

Boztoprak F., Çevik A., Başar B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, vol.1 Creative Commons License

2016

2016

AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI

BAŞAR B., GÜNDÜZ F., KOCAMAN G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.645

2016

2016

KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başar B., Güneş E., Alagöz G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.255 Creative Commons License

Books & Book Chapters

2022

2022

Yiyecek İçecek İşletmelerinin Pazarlamasında Planlama

Başar B.

in: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Zengin Burhanettin,Taş Muhammed, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.123-138, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Zanaat ve Halk Sanatları Teması

BAŞAR B.

in: Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı ve Sürdürülebilir Turizm, Başar Fatma, Bayraktar Yusuf, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.13-18, 2022 Sustainable Development

2021

2021

Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan

Başar B.

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayınevi, Ankara, pp.159-167, 2021 Creative Commons License

2020

2020

Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti

BAŞAR B.

in: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-139, 2020

2019

2019

Erzincan Yemek Kültürü

Başar B., Silahşor Y.

in: Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editor, UYUM AJANS, Erzincan, pp.471-486, 2019 Creative Commons License

2019

2019

FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

Şen N., Başar F., Başar B., Silahşör Y.

in: New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.315-328, 2019 Creative Commons License

Episodes in the Encyclopedia

2022

2022

ALACALI CAMİİ

Başar B.

Detay Yayınevi, pp.11, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Çimşit Paşa Türbesi ve Külliyesi

Başar B.

Detay Yayınevi, pp.1, 2022 Creative Commons License

2022

2022

ELAZIĞ BUZLUK MAĞRASI

Başar B.

Detay Yayınevi, pp.1, 2022 Creative Commons License

2022

2022

HARPUT ULU CAMİ

Başar B.

Detay Yayınevi, pp.1, 2022 Creative Commons License

Scientific Refereeing

April 2024

April 2024

Journal of Ethnic Foods

Journal Indexed in SSCI

September 2023

September 2023

Journal of Ethnic Foods

Journal Indexed in SSCI

Tasks In Event Organizations

Kasım 2023

Kasım 2023

Hamburger Yapım Atölyesi

Social Activities

Okcu Z., Başar B., Boztoprak F.
Erzurum, Turkey

Ekim 2022

Ekim 2022

Standart Et Parçalama Sustainable Development

Social Activities

Başar B.
Erzurum, Turkey

Ekim 2022

Ekim 2022

Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri Sustainable Development

Social Activities

Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Turkey

Ekim 2022

Ekim 2022

Science from Nature to Your Table Sustainable Development

Social Activities

Başar B., Esenbuğa N.
Erzurum, Turkey