Öğr.Gör. Burak BAŞAR


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

21

Proje

5

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2007 - 2012

2007 - 2012

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri

Lisans

Lisans

Servis Teknikleri

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları II

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları IV

Lisans

Lisans

Dünya Mutfakları 2

Lisans

Lisans

Mutfak İşlemleri

Lisans

Lisans

Dünya Mutfakları 2

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Lisans

Lisans

Sokak Lezzetleri

Lisans

Lisans

Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı

Lisans

Lisans

Sokak Lezzetleri

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları

Lisans

Lisans

Temel Mutfak Uygulamaları

Lisans

Lisans

Dünya Mutfak Kültürleri

Lisans

Lisans

Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı

Lisans

Lisans

Dünya Mutfak Kültürleri

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler

Kan E., Silahşör Y., Başar B.

ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2021, cilt.8, ss.200-201

2019

2019

Turistik Hediyelik Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.639-648

2019

2019

Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.

3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.639-646

2019

2019

KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ

Silahşör Y., Başar B.

REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 14 - 15 Mart 2019, cilt.1, ss.200-205

2018

2018

Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

Boztoprak F., Çevik A., Başar B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1 Creative Commons License

2016

2016

AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI

BAŞAR B., GÜNDÜZ F., KOCAMAN G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.645

2016

2016

KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başar B., Güneş E., Alagöz G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.255 Creative Commons License

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

Yiyecek İçecek İşletmelerinin Pazarlamasında Planlama

Başar B.

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Zengin Burhanettin,Taş Muhammed, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.123-138, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Zanaat ve Halk Sanatları Teması

BAŞAR B.

Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı ve Sürdürülebilir Turizm, Başar Fatma, Bayraktar Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.13-18, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan

Başar B.

Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.159-167, 2021 Creative Commons License

2020

2020

Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti

BAŞAR B.

Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-139, 2020

2019

2019

Erzincan Yemek Kültürü

Başar B., Silahşor Y.

Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editör, UYUM AJANS, Erzincan, ss.471-486, 2019 Creative Commons License

2019

2019

FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

Şen N., Başar F., Başar B., Silahşör Y.

New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.315-328, 2019 Creative Commons License

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

ALACALI CAMİİ

Başar B.

Detay Yayınevi, ss.11, 2022 Creative Commons License

2022

2022

Çimşit Paşa Türbesi ve Külliyesi

Başar B.

Detay Yayınevi, ss.1, 2022 Creative Commons License

2022

2022

ELAZIĞ BUZLUK MAĞRASI

Başar B.

Detay Yayınevi, ss.1, 2022 Creative Commons License

2022

2022

HARPUT ULU CAMİ

Başar B.

Detay Yayınevi, ss.1, 2022 Creative Commons License

Bilimsel Hakemlikler

Eylül 2023

Eylül 2023

Journal of Etnıch Foods

SSCI Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Kasım 2023

Kasım 2023

Hamburger Yapım Atölyesi

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Başar B., Boztoprak F.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Standart Et Parçalama Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Doğadan Sofraya Bilim/ Yediğimiz Et Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B., Esenbuğa N.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Doğadan Sofraya Bilim - Fermantasyon Sürecini Öğrenerek Pizza Yapıyoruz Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye