Eğitim Bilgileri
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye
2007 - 2012
2007 - 2012Lisans
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Verdiği Dersler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Effect of different oils and sugar syrups on the properties of tray kadayif (traditional Turkish dessert)
Başar B., Boz H.
Journal of Ethnic Foods , cilt.10, sa.1, 2023 (Scopus)
2022
2022Osmanlı Mutfağı Yemeklerinin, İbrahim Hakkı’nın Marifetname Eserinde Geçen Gastronomik Ürünler Açısından Değerlendirilmesi
Başar B.
Gastro-Dünya/Gastro-World , cilt.1, sa.1, ss.1-10, 2022 (Hakemli Dergi)
2019
2019Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Başar F., Şen N., Silahşör Y., Başar B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.7, sa.1, ss.328-339, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler
Kan E., Silahşör Y., Başar B.
ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2021, cilt.8, ss.200-201
2019
2019Turistik Hediyelik Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları
ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.639-648
2019
2019Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları
ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.
3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 26 - 29 Eylül 2019, ss.639-646
2019
2019KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ
Silahşör Y., Başar B.
REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Türkiye, 14 - 15 Mart 2019, cilt.1, ss.200-205
2018
2018Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı
Boztoprak F., Çevik A., Başar B.
ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, cilt.1
2016
2016AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI
BAŞAR B., GÜNDÜZ F., KOCAMAN G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.645
2016
2016KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başar B., Güneş E., Alagöz G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016, ss.255
Kitap & Kitap Bölümleri
2022
2022Yiyecek İçecek İşletmelerinin Pazarlamasında Planlama
Başar B.
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Zengin Burhanettin,Taş Muhammed, Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.123-138, 2022
2022
2022Zanaat ve Halk Sanatları Teması
BAŞAR B.
Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı ve Sürdürülebilir Turizm, Başar Fatma, Bayraktar Yusuf, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.13-18, 2022
2021
2021Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan
Başar B.
Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editör, Detay Yayınevi, Ankara, ss.159-167, 2021
2020
2020Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti
BAŞAR B.
Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.129-139, 2020
2019
2019Erzincan Yemek Kültürü
Başar B., Silahşor Y.
Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editör, UYUM AJANS, Erzincan, ss.471-486, 2019
2019
2019FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE
Şen N., Başar F., Başar B., Silahşör Y.
New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.315-328, 2019
Ansiklopedide Bölümler
Diğer Yayınlar
2022
2022İbrahim Hakkı Hz.' nin Marifetname Eserinde Geçen Gastronomik Ürünler ve Sırları
Başar B.
Diğer, ss.4, 2022
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Lezzetin Somutlaştırılması: Nörobilim Araştırmalarında Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri Aracılığıyla Yöresel Nörogastronomik Unsurların Duyularımızla İlişkisinin Tespiti
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti)
Serçeoğlu N. (Yürütücü), Selçuk G. N., Korkmaz O. E., Başar B., Çakır M., Şimşek F., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Çorbalar ve Hamur ile Hazırlanan Yemeklerin Öğrencilere Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Pilavlar ve İçeceklerin Otel Çalışanlarına Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Et Yemekleri ve Salataların Akademisyenlere Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
(Proje Özeti)
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Akoğul E.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Dolmalar ve Tatlıların Yerel Halka Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Bulut S. H., Başar B.
Bilimsel Hakemlikler
Eylül 2023
Eylül 2023Journal of Etnıch Foods
SSCI Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Kasım 2023
Kasım 2023Hamburger Yapım Atölyesi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Başar B., Boztoprak F.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022Doğadan Sofraya Bilim/ Yediğimiz Et
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Başar B., Esenbuğa N.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022Doğadan Sofraya Bilim - Fermantasyon Sürecini Öğrenerek Pizza Yapıyoruz
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022