Lect.

Burak BAŞAR


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

Education Information

2015 - 2017

2015 - 2017

Postgraduate

Ataturk University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Turkey

2007 - 2012

2007 - 2012

Undergraduate

Ataturk University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey

Research Areas

Social Sciences and Humanities

Academic Titles / Tasks

2022 - Continues

2022 - Continues

Lecturer

Ataturk University, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri

2015 - 2022

2015 - 2022

Lecturer

Erzincan Binali Yildirim University, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Managerial Experience

2018 - 2021

2018 - 2021

Assistant Director of Vocational School

Erzincan Binali Yildirim University, Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri

Undergraduate

Undergraduate

Servis Teknikleri

Undergraduate

Undergraduate

Temel Mutfak Uygulamaları II

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Undergraduate

Undergraduate

Temel Mutfak Uygulamaları IV

Undergraduate

Undergraduate

Dünya Mutfakları 2

Undergraduate

Undergraduate

Mutfak İşlemleri

Undergraduate

Undergraduate

Dünya Mutfakları 2

Undergraduate

Undergraduate

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Uygulama

Articles Published in Other Journals

2019

2019

Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi

Başar F. , Şen N., Silahşör Y., Başar B.

Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol.7, no.1, pp.328-339, 2019 (Refereed Journals of Other Institutions)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler

Kan E., Silahşör Y., Başar B.

ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 26 - 29 September 2021, vol.8, pp.200-201

2019

2019

Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları

ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.

3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-646

2019

2019

KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ

Silahşör Y., Başar B.

REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 14 - 15 March 2019, vol.1, pp.200-205

2018

2018

Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı

Boztoprak F. , Çevik A., Başar B.

ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, vol.1 Creative Commons License

2016

2016

AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI

BAŞAR B. , GÜNDÜZ F. , KOCAMAN G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.645

2016

2016

KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başar B. , Güneş E., Alagöz G.

I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.255 Creative Commons License

Books & Book Chapters

2021

2021

Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan

Başar B.

in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayınevi, Ankara, pp.159-167, 2021 Creative Commons License

2020

2020

Bitlis Nemrut Kayak Merkezi

Başar B.

in: Türkiye'nin Kış Turizm Merkezleri ve Potansiyeli, Sağlık Erkan; Tuna Muharrem, Editor, Eğitim Yayınevi, Konya, pp.169-177, 2020 Creative Commons License

2020

2020

Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti

BAŞAR B.

in: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-139, 2020

2019

2019

Erzincan Yemek Kültürü

Başar B. , Silahşor Y.

in: Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editor, UYUM AJANS, Erzincan, pp.471-486, 2019 Creative Commons License

2019

2019

FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE

Şen N., Başar F. , Başar B. , Silahşör Y.

in: New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.315-328, 2019 Creative Commons License

Tasks In Event Organizations

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Bahara merhaba

Social Activities

Okcu Z. , Başar B. , Bulut S. H.
Erzurum, Turkey

Awards

February 2020

February 2020

ISTANBUL CULINARY CUP 2020

Aşçılar Derneği

February 2018

February 2018

VAN 1.ULUSAL AŞÇILAR VE PASTACILAR ŞAMPİYONASI

Van 1.Ulusal Aşçılar Ve Pastacılar Şampiyonası

February 2017

February 2017

GASTRO PAMUKKALE

Gastro Pamukkale

February 2016

February 2016

14.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ

14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri



Edit Congress and Symposium Activities

2018

2018

Üniversitelerde Döner Sermaye Sorunları Çalıştayı

Working Group

Erzincan-Turkey

2016

2016

ULUSLARARASI ERZİNCAN SEMPOZYUMU

Working Group

Erzincan-Turkey

2016

2016

1.ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ

Working Group

Erzincan-Turkey