Education Information
2015 - 2017
2015 - 2017Postgraduate
Ataturk University, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Turkey
2007 - 2012
2007 - 2012Undergraduate
Ataturk University, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turkey
Courses
Articles Published in Other Journals
2023
2023Effect of different oils and sugar syrups on the properties of tray kadayif (traditional Turkish dessert)
Başar B., Boz H.
Journal of Ethnic Foods , vol.10, no.1, 2023 (Scopus)
2022
2022Osmanlı Mutfağı Yemeklerinin, İbrahim Hakkı’nın Marifetname Eserinde Geçen Gastronomik Ürünler Açısından Değerlendirilmesi
Başar B.
Gastro-Dünya/Gastro-World , vol.1, no.1, pp.1-10, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Erzincan Yöresel Mutfak Kültürü Unsuru Olan Tarhananın Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
Başar F., Şen N., Silahşör Y., Başar B.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , vol.7, no.1, pp.328-339, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2021
2021Geçmişten Günümüze Erzincan ve Çevresinde Yemek Kültürü Üzerine Bazı Değerlendirmeler
Kan E., Silahşör Y., Başar B.
ULUSLARARASI ERZİNCAN TARİHİ SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 26 - 29 September 2021, vol.8, pp.200-201
2019
2019Turistik Hediyelik Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları
ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.
Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-648
2019
2019Turistik Hediye Eşya Satıcılarının Etik Algılamaları
ALAGÖZ G., GÜNEŞ E., BAŞAR B.
3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Turkey, 26 - 29 September 2019, pp.639-646
2019
2019KÜLTÜREL MİRAS ÖĞESİ OLAN YÖRESEL YİYECEKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ERZİNCAN İLİ, REFAHİYE İLÇESİ ÖRNEĞ
Silahşör Y., Başar B.
REFAHİYE ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU, Erzincan, Turkey, 14 - 15 March 2019, vol.1, pp.200-205
2018
2018Erzurum’da Gastronomik Bir Ürün: Demir Tatlısı
Boztoprak F., Çevik A., Başar B.
ULUSLARARASI GASTRONOMİ TURİZMİ ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, Kocaeli, Turkey, 20 - 22 September 2018, vol.1
2016
2016AĞRI İLİ KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİ İSHAK PAŞA SARAYI
BAŞAR B., GÜNDÜZ F., KOCAMAN G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.645
2016
2016KIŞ SPORCULARI BAKIŞ AÇISINDAN ERZURUM PALANDÖKEN KIŞ TURİZM MERKEZİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başar B., Güneş E., Alagöz G.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Erzincan, Turkey, 7 - 09 April 2016, pp.255
Books & Book Chapters
2022
2022Yiyecek İçecek İşletmelerinin Pazarlamasında Planlama
Başar B.
in: Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Zengin Burhanettin,Taş Muhammed, Editor, Paradigma Akademi, Çanakkale, pp.123-138, 2022
2022
2022Zanaat ve Halk Sanatları Teması
BAŞAR B.
in: Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı ve Sürdürülebilir Turizm, Başar Fatma, Bayraktar Yusuf, Editor, Nobel Yayınevi, Ankara, pp.13-18, 2022
2021
2021Doğu Anadolu Bölgesi-Erzincan
Başar B.
in: Türkiye Lezzet Rotaları, Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu,Doç. Dr. Ümit Sormaz,Dr. Cihan Canbolat, Editor, Detay Yayınevi, Ankara, pp.159-167, 2021
2020
2020Sular Altında Bir Yavaş Şehir: Karagül Diyarı Halfeti
BAŞAR B.
in: Yavaş Şehirler ve Alternatif Turizm, Dr.Öğr.Üyesi Fatma BAŞAR, Dr.Tuba Türkmendağ, Editor, Detay Yayıncılık, Ankara, pp.129-139, 2020
2019
2019Erzincan Yemek Kültürü
Başar B., Silahşor Y.
in: Erzincan 2019, Akın,Hüsrev, Editor, UYUM AJANS, Erzincan, pp.471-486, 2019
2019
2019FRUITY MEALS IN TRADITIONAL ERZINCAN CUISINE
Şen N., Başar F., Başar B., Silahşör Y.
in: New Horizons inSocial, Human and Administrative Sciences, Sinan Sönmez,Ertan Özçoban,Dursun Balkan,Hüseyin Karakuş, Editor, Gece Kitaplığı, Ankara, pp.315-328, 2019
Episodes in the Encyclopedia
Other Publications
2022
2022İbrahim Hakkı Hz.' nin Marifetname Eserinde Geçen Gastronomik Ürünler ve Sırları
Başar B.
Other, pp.4, 2022
Supported Projects
2023 - 2024
2023 - 2024Lezzetin Somutlaştırılması: Nörobilim Araştırmalarında Kullanılan Görüntüleme Yöntemleri Aracılığıyla Yöresel Nörogastronomik Unsurların Duyularımızla İlişkisinin Tespiti
TUBITAK Project
(Project Abstract)
Serçeoğlu N. (Executive), Selçuk G. N., Korkmaz O. E., Başar B., Çakır M., Şimşek F., et al.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Çorbalar ve Hamur ile Hazırlanan Yemeklerin Öğrencilere Tanıtılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Serçeoğlu N.(Executive), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Pilavlar ve İçeceklerin Otel Çalışanlarına Tanıtılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Serçeoğlu N.(Executive), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Et Yemekleri ve Salataların Akademisyenlere Tanıtılması
Project Supported by Higher Education Institutions
(Project Abstract)
Serçeoğlu N.(Executive), Okcu Z., Başar B., Akoğul E.
2022 - 2022
2022 - 2022Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Dolmalar ve Tatlıların Yerel Halka Tanıtılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Serçeoğlu N.(Executive), Okcu Z., Bulut S. H., Başar B.
Scientific Refereeing
July 2024
July 2024Journal of Ethnic Foods
Journal Indexed in SSCI
April 2024
April 2024Journal of Ethnic Foods
Journal Indexed in SSCI
September 2023
September 2023Journal of Ethnic Foods
Journal Indexed in SSCI
Tasks In Event Organizations
Kasım 2023
Kasım 2023Hamburger Yapım Atölyesi
Social Activities
Okcu Z., Başar B., Boztoprak F.
Erzurum, Turkey
Ekim 2022
Ekim 2022Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri
Social Activities
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Turkey
Ekim 2022
Ekim 2022Science from Nature to Your Table
Social Activities
Başar B., Esenbuğa N.
Erzurum, Turkey
Ekim 2022
Ekim 2022Doğadan Sofraya Bilim - Fermantasyon Sürecini Öğrenerek Pizza Yapıyoruz
Social Activities
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Turkey
Mayıs 2022
Mayıs 2022Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı
Social Activities
Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Turkey
Awards
February 2020
February 2020ISTANBUL CULINARY CUP 2020
Aşçılar Derneği
February 2018
February 2018VAN 1.ULUSAL AŞÇILAR VE PASTACILAR ŞAMPİYONASI
Van 1.Ulusal Aşçılar Ve Pastacılar Şampiyonası
February 2017
February 2017GASTRO PAMUKKALE
Gastro Pamukkale
February 2016
February 201614.ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ
14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri
Congress and Symposium Activities
10 May 2018 - 11 May 2018
10 May 2018 - 11 May 2018Üniversitelerde Döner Sermaye Sorunları Çalıştayı
Working Group
Erzincan-Turkey
28 September 2016 - 01 October 2016
28 September 2016 - 01 October 2016ULUSLARARASI ERZİNCAN SEMPOZYUMU
Working Group
Erzincan-Turkey
07 April 2016 - 09 April 2016
07 April 2016 - 09 April 20161.ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ
Working Group
Erzincan-Turkey
Invited Talks
May 2022
May 2022