Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Methionine Uygulamasının Domates Fidesinde Abiyotik Tuz ve Kuraklık Streslere Karşı Morfolojik Fizyolojik Biyokimyasal ve Moleküler Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EKİNCİ M. (Yürütücü), YILDIRIM E., ÖRS CIRIK S., UÇAR S., YAPRAK E., KASAPOĞLU A. G.
-
2024 - Devam Ediyor Sürdürülebilir gıda güvenliği açısından çilek ıspanak ve biberde biyositimülan uygulamaları ile abiyotik stres koşullarına (tuzluluk ve kuraklık) karşı türlerin uyum yeteneklerinin artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERCİŞLİ S. (Yürütücü), YILDIRIM E., EKİNCİ M., İLHAN G., İLHAN E., KASAPOĞLU A. G.
-
2023 - 2027 Tr.Aqua: Gıda Arzı Güvenliği Çerçevesinde Su Ürünlerinde Yenilikçi Ve Sürdürülebilir Uygulamalar
TÜBİTAK Projesi
Arslan M. (Yürütücü), Türkay F. Ş. H., Turan M., Gültepe N., Ceyhun S. B., Topal A., et al.
-
2023 - 2027 Tek Yıllık Baklagil Yem Bitkileri Islahı
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Ekinci M., Yıldırım E., Uysal P.(Yürütücü), Uzun M., Dumlu S., Cengiz H., et al.
-
2024 - 2025 Kadmiyum Stresi Altında Yetiştirilen Marul Lactuca sativa Lda Zirkonyum Oksit ZrO2 Nanopartikül Uygulamasının Fizyolojik Biyokimyasal ve Moleküler Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yıldırım E. (Yürütücü), Yüce M., Ağar G., Yaprak E., Aygören A. S., Karaca C., et al.
-
2023 - 2024 Strigolaktonun Biber (Capsicum Annuum L.)'De Fide Döneminde Tuz Stresi Üzerine Etkilerinin Morfolojik, Fizyolojik, Biyokimyasal Ve Moleküler Düzeyde Incelenmesi
-
2022 - 2023 Bitki Büyütme Kabini Tadilatı ve Deney Düzeneğinin Kurulması Projesi
-
2022 - 2023 Doğadan Sofraya Bilim (Sci- NURTURE)
-
2022 - 2023 SCI-Nurture_ Science From Nature to your Table
UFUK AVRUPA Projesi
Yıldırım B., Haşıloğlu M. F., Yıldırım E., Kuzu R. K., Bayrakçeken A., Bilgin Ö. C., et al.
-
2022 - 2023 Dopamin uygulamasının biber (Capsicum annuum L.) de fide döneminde tuz stresi zararını azaltıcı etkilerinin morfolojik, fizyolojik, biyokimyasal ve moleküler düzeyde incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yıldırım E. (Yürütücü), Ağar G., Yüce M., Aydın M., Ekinci M.
-
2021 - 2022 Hidrojen Sülfit Uygulamasının Domates (Solanum esculentum L.) ve Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)'de Fide Döneminde Tuz Stresi Zararını Azaltıcı Etkilerinin Morfolojik, Fizyolojik ve Biyokimyasal Özellikler Yönünden İncelenmesi
-
2020 - 2022 ERZTO45 ve ERZNR101 barbunya fasulye tüketimi için ERZTO48 ve ERZTO43 taze fasulye tüketimi için çeşit tescili
-
2020 - 2022 ERZTO45 ve ERZNR101 barbunya fasulye tüketimi için ERZTO48 ve ERZTO43 taze fasulye tüketimi için çeşit tescili
-
2021 - 2021 Biyokömür ve sıvı gübre uygulamaları ile tere gelişimi ve kalite özelliklerinin iyileştirilmesi
-
2020 - 2021 Kadmiyum ve/veya Kuraklık Stresinin Fasülye( Phaseolus vulgaris) de Bitki Gelişimi, Fizyolojik, Biyokimyasal Özellikler ile Bazı Bitkisel Hormon Genlerinin mRNA Transkript Seviyeleri, Genomik Kararsızlık ve DNA Metilasyon Değişimlerine Etkisi
-
2017 - 2021 Yerel Kaynaklardan Organik Tarıma Uygun Organik Fosforlu Taban Gübresi Geliştirilmesi ve Üretimi Projesi
-
2019 - 2020 Hümik Asit Uygulamalarının Kadimyum Stresi Altında Yetiştirilen Terede Bitki Gelişimi ile Bazı Fizyolojik ve Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2017 - 2020 Türkiye'nin Farklı Ekolojilerine Uygun Kinova ( Chenopodium quinua Willd.) Çeşitlerinin Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Yıldırım E., Turan M.(Yürütücü), Şahin F., Soğutmaz Özdemir B., Ülker M., Olgun M., et al.
-
2017 - 2020 Bakteri-Metil Amin Uygulamalarının Farklı Su Kısıtı Seviyelerinde Yetiştirilen Kabakta Su Kullanım Etkinliği, Verim, Bazı Fizyolojik ve Biyokimyasal Özellikler ile Tohum Kalitesi Üzerine Etkisi
-
2018 - 2019 Ayçiçeğinde Helianthus Annuus L Krom Stresine Karşı Bakır ve Askorbik Asit Uygulamalarının DNA Metilasyon Seviyesine Enzim Aktivitelerine ve Metallotiyonin Genlerinin Ekspresyonuna Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
AĞAR G. (Yürütücü), TAŞPINAR M. S., YILDIRIM E., AYDIN M., YÜCE M.
-
2018 - 2018 Ağır metal stresinin roka Eruca sativa L da bitki gelişimi ve fizyolojisi üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIRIM E. (Yürütücü), EKİNCİ M., AĞAR G., ÖRS CIRIK S., KUL R., BALCI T., et al.
-
2017 - 2018 Bahçe Bitkileri Bölümü ARGE Potansiyelinde Sarf Malzemelerinin İyileştirilmesi
-
2017 - 2018 Bahçe Bitkileri ARGE Potansiyelinin Geliştirilmesi
-
2017 - 2018 ERZİNCAN İLİNDE YETİŞTİRİLEN BAZI BARBUNYA VE TAZE FASULYE (PHASEOLUS VULGARİS L) GENOTİPLERİNİN MOLEKÜLER KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DURSUN A. (Yürütücü), HALİLOĞLU K., YILDIRIM E., EKİNCİ M., ÖZTÜRK H. İ.
-
2016 - 2018 ERZURUM YÖRESİNDEN TOPLANAN BAZI TAZE FASULYE VE BARBUNYA (PHASEOLUS VULGARİS L.) GEN KAYNAKLARININ SELEKSİYONU, MORFOLOJİK VE MOLEKÜLER KARAKTERİZASYONU
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIRIM E. (Yürütücü), DURSUN A., AĞAR G., EKİNCİ M., KUL R.
-
2017 - 2017 Domates ve Biber Fidelerinde Tuz Stresine Karşı Poliaminlerin Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
EKİNCİ M. (Yürütücü), MOHAMEDSRAJADEN N. S., YILDIRIM E., DURSUN A.
-
2017 - 2017 Biber Fidelerinde Kuraklık ve Tuz Stresinin Bitki gelişimi ile Bazı Biyokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILDIRIM E. (Yürütücü), EKİNCİ M., DURSUN A., AĞAR G., AKGÜL G.
-
2015 - 2016 LAHANA FİDE DÖNEMİ FİZYOLOJİSİ VE GELİŞİMİ ÜZERİNE KURAKLIK VE TUZ STRESİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2016 TUZLULUK STRESİ KOŞULLARINDA NİTRİK OKSİT UYGULAMALARININ BİBERDE FİDE DÖNEMİNDE BİTKİ GELİŞİMİ VE BAZI FİZYOLOJİK VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 Kuraklık Stresi Altında Nitrik Oksit Uygulamalarının Pazıda Bitki Gelişimi, Mineral Madde İçeriği ve Bazı Fizyolojik Özelikler Üzerine Etkileri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şahin Ü., Ekinci M.(Yürütücü), Örs Cırık S., Yıldırım E., Dursun A.
-
2013 - 2014 BALIK GÜBRESİNİN TURP (RAPHANTUS SATİVUS)'TA BİTKİ BÜYÜMESİ, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
-
2012 - 2014 Rizobakteri Uygulamalarının kuraklık stresinde yetiştirilen marulda su kullanım etkinliği, bitki gelişim, verim ve kalite üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Şahin Ü., Yıldırım E. (Yürütücü), Dursun A., Kotan R., Ekinci M., Kızıloğlu F. M., et al.
-
2012 - 2014 RİZOBAKTERİ UYGULAMALARININ KURAKLIK STRESİNDE YETİŞTİRİLEN MARUL DA SU KULLANIM ETKİNLİĞİ, BİTKİ GELİŞİMİ, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
-
2012 - 2013 RİZOBAKTERİ UYGULAMALARININ KURAKLIK STRESİNDE YETİŞTİRİLEN LAHANADA SU KULLANIM ETKİNLİĞİ, BİTKİ GELİŞİMİ, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
-
2011 - 2013 AZOT FİSKEDEN RİZOBAKTERİ UYGULAMALARININ MARULDA AZOT KULLANIM ETKİNLİĞİ, BİTKİ GELİŞİMİ, VERİM VE KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
-
2010 - 2011 BRASSİNOSTEROİD UYGULAMALARININ TUZ STRESİ ALTINDA TETİŞTİRİLEN MARULDA BİTKİ BÜYÜMESİ KLOROFİL MİKTARI VE BESİN MADDESİ İÇERİĞİNE ETKİSİ.
Patent
-
2023 RAZİ-YE
-
2023 ERTAN FASÜLYE ÇEŞİDİ
-
2023 HUMA FASÜLYE ÇEŞİDİ
-
2022 EYİCE FASÜLYE ÇEŞİDİ
-
2012 DADAŞ TERE TOHUM TESCİLİ
Öğrenci Projeleri
-
2023 - 2024 Azot fikseri kök bakterisi ile ıspanakta gübre kullanımı azaltılabilir mi?
Ar-Ge Projesi , Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri, Türkiye