Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor DEPOLAMA SICAKLIĞININ VAKUMLU GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI FİLETOLARINDA FİTALAT MİGRASYON POTANSİYELİNE ve OLASI İNSAN ALIM SEVİYESİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2022 - Devam Ediyor Nutrisyonal Akılı Ambalaj Geliştirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Su Ürünlerinde MikroçipEnjektör Salınım Programlı Ambalaj Geliştirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Karnivor balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılan beyaz kurt - 2
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATAMANALP M. (Yürütücü), KOCAMAN E. M., YANIK T., UÇAR A., ALAK G.
-
2024 - 2027 Biyoekonomik Sürdürülebilirlik Kriterlerine Göre Yenilikçi Gıda Ambalajlarının Geliştirilmesi ve Uygulanması için Gıda Değer Zinciri Zekası ve Bütünleştirici Tasarım
-
2024 - 2026 Keban, Karakaya, Atatürk Baraj Gölleri'nde Ekonomik Öneme Sahip Bazı Balık Türlerinde Mikroplastik Aracılı Oksidatif Stress Cevabının ve Genetik Hasarın Belirlenmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Atamanalp M. (Yürütücü), Alak G. (Yürütücü), Uçar A. (Yürütücü), Parlak V. (Yürütücü), Yeltekin A. Ç.(Yürütücü), Köktürk M.
-
2023 - 2026 Gökkuşağı Alabalığı İşleme Atıklarından Hazırlanan Krem Formülasyonunun Yanık Yarası Modeli Oluşturulmuş Sıçanlarda Terapötik Etkilerinin Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Alak G. (Yürütücü), Atamanalp M., Albayrak A., Uçar A., Özakar E., Sevinç Özakar R., et al.
-
2023 - 2026 "Gökkuşağı Alabalığı İşleme Atıklarından Hazırlanan Krem Formülasyonunun Yanık Yarası Modeli Oluşturulmuş Sıçanlarda Terapötik Etkilerinin Araştırılması
-
2023 - 2025 Güney Karadeniz Kıyılarındaki Ticari Balık Türlerinde Mikroplastiklerin Tespiti-Etkileri, Kas Dokusundaki Protein Oksidasyon Süreci ve İnsanlarda Potansiyel Alım Seviyesinin Araştırılması
TÜBİTAK Projesi
Atamanalp M., Alak G. (Yürütücü), Uçar A., Parlak V., Yıldırım S., Köktürk M., et al.
-
2023 - 2025 Karadenizdeki Ticari Balık Türlerinde Mikroplastiklerin Tespiti-Etkileri, Kas Dokusundaki Protein Oksidasyon Süreci ve İnsanlarda Potansiyel Alım Seviyesinin Araştırılması
-
2023 - 2024 Sığır Kuyruğu Verbascum spp Bitkisinin Gökkuşağı Alabalıklarında O mykiss Antikoagülant Olarak Kullanım İmkanının Araştırılması
-
2023 - 2024 Gökkuşağı Alabalıklarında O mykiss Gözlenme Süresinin Kısaltılması
-
2023 - 2024 Diyete Isırgan Otu (Urtica Dioica) Ekstresi Ilavesinin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss)'Nda Cinsiyet Değişimi, Büyüme Performansı Ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkisi
TÜBİTAK Uluslararası Çoklu İşbirliği Projesi
Atamanalp M. (Yürütücü), Alak G., Uçar A., Parlak V., Kocaman E. M., Yıldırım S.
-
2020 - 2020 SUYU TANI(MI)YORUZ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATAMANALP M. (Yürütücü), PARLAK V., KOCAMAN E. M., MUTLU Ş., UÇAR A., ALAK G.
-
2020 - 2020 YUMURTADAN SOFRAYA ALABALIĞIN ÖYKÜSÜ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KOCAMAN E. M. (Yürütücü), ATAMANALP M., ALAK G., UÇAR A., PARLAK V., ERTAŞ A.
-
2019 - 2020 GİZEMLİ SU CANLILARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
UÇAR A. (Yürütücü), ATAMANALP M., ALAK G., PARLAK V., AKYÜZ Z.
-
2019 - 2020 Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Altyapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ARSLAN M. (Yürütücü), FAKIOĞLU Ö., UÇAR A., ARSLAN H., BAYIR A., KORKMAZ F., et al.
-
2018 - 2018 Bitkisel Yağlarla Zenginleştirilmiş Kinoa Biofilmlerinin Gökkuşağı Alabalığı Onchorynchus mykiss Filetolarının Raf Ömrü Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YANIK T. (Yürütücü), ALAK G., GÜLER K., UÇAR A., ATAMANALP M., KOCAMAN E. M.
-
2018 - 2018 Farklı Asitlik Derecelerinde Hazırlanan Sardalya Sardina pilchardus Marinatlarının Olgunlaşma ve Olgunlaşma Sonrası Biyokimyasal Değişimlerinin İncelenmesi
-
2016 - 2017 Bakır Toksisitesine Karşı Bentonit Uygulamasının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’ nın Yüzme Performansı, Büyüme Parametreleri, Su Kalite Kriterleri, Hematoloji İndeksleri, Histopatoloji ve Antioksidan Savunma Sistemine Etkilerinin Araştırılması
-
2016 - 2017 LEMNA MİNOR ANTİOKSİDAN ENZİM AKTİVİTELERİ ÜZERİNE BİYOPESTİSİTLERİN ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATAMANALP M. (Yürütücü), ALAK G., FAKIOĞLU Ö., UÇAR A., PARLAK V.
-
2016 - 2017 DİBROM PESTİSİTİNİN FARKLI DOZLARININ GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARININ (ONCORHYNCHUS MYKİSS) KRİTİK YÜZME HIZI VE HEMATOLOJİ PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2016 ALABALIK İŞLEME ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN HİDROLİZATIN ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2016 GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARININ BAZI ANTİOKSİDAN ENZİM AKTİVİTELERİ ÜZERİNE BİOPESTİSİTLERİN ETKİSİ
-
2015 - 2016 ALABALIK İŞLEME ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN HİDROLİZATIN ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
-
2013 - 2014 8BESİNSEL PREBİYOTİKLERİN GÖKKUŞAĞI VE KAHVERENGİ ALABALIKLARIN BÜYÜME PARAMETRELERİNE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2012 - 2014 Farklı Seviyelerdeki Humik Asitin Kahverengi Alabalıklarda (Salmo trutta fario Linneaus 1792) Bağırsak Bakteri Florası ve Balık Filetolarının Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkileri
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Atamanalp M. (Yürütücü), Kocaman E. M., Alak G., Uçar A.
-
2012 - 2013 "KAHVERENGİ ALABALIKLARIN (SALMO TRUTTA FARİO) BAZI ANTİOKSİDAN ENZİM AKTİVİTELERİ ÜZERİNE HUMİK ASİTİN ETKİSİ
-
2012 - 2013 BAZI BİTKİ YAĞLARININ KAHVERENGİ ALABALIK FİLETOLARININ (SALMO TRUTTA FARİO) KALİTE PARAMETRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2012 - 2012 KAPLAMA METARYELİ OLARAK KİOSANIN KAHVERENGİ ALABALIK FİLETOLARININ (SALMO TRUTTA FARİO) MİKROBİYAL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ