-
2023 - 2024 Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon-2
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
-
2022 - 2024 Yeni bir Fonksiyonel Ürün Propolisli Çoban Üzümü Meyveli İçecek
-
2020 - 2023 Bazı Mikroorganizmalardan Naringinaz Enziminin Üretilmesi Saflaştırılması ve Enzimin Farklı Konsantrasyonlarının Greyfurt Suyu ve Tozundaki Acılık Maddeleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ODUNKIRAN A., KÜFREVİOĞLU Ö. İ., ÇETİN B., ÖZTÜRK KESEBİR A.
-
2020 - 2023 Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., TOPDAŞ E. F.
-
2021 - 2022 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Doğal Mineral Suyu İçeceklerinin Üretimi ve Elde Edilen Fonksiyonel içeceklerin Antioksidan ve Termal Stabilite Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TOPDAŞ E. F. (Yürütücü), ŞENGÜL M., KARAKÜTÜK İ. A.
-
2019 - 2021 Karayemiş (Prunus lauracerasus) pulpu ve Marmelatının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 KARADUT KONSANTRESİNİN ÜRETİMİ VE DEPOLANMASI SIRASINDA BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER
-
2019 - 2020 KARA KUŞBURNU (Rosa pimpinellifolia L.) VE KARADUT (Morus nigra L.) EKSTRAKTLARI İLAVESİ İLE NAR REÇELİNİN RENK VE ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
-
2018 - 2020 DİYABETİK KREM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
-
2019 - 2019 Kızılcık Pestilinin Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Meyveli İçecek
-
2017 - 2019 Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Soğuk Çay
-
2017 - 2017 Çaşır (Ferula Orientalis L) Bitkisinin Farklı Ekstraktlarının Mineral Madde Kompozisyonunun ve Esansiyel Yağının Ratlardaki Diyabetik Yaralar Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., NALCI K. A.
-
2016 - 2017 ÇAŞIR (FERULA ORİENTALİS L.) BİTKİSİNİN FARKLI EKSTRAKTLARI (ETANOL METANOL KLOROFORM HEKZAN VE SU) İLE ESANSİYEL YAĞININ ANTİOKSİDAN ANTİMİKROBİYAL VE İN VİTRO NÖROPROTEKTİF AKTİVİTELERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., HACIMÜFTÜOĞLU A., TOPDAŞ E. F.
-
2015 - 2016 HİNT İNCİRİ (OPUNTİA FİCUS-İNDİCA) İLAVESİNİN DONDURMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), DAĞDEMİR E., TOPDAŞ E. F.
-
2015 - 2016 BAZI MEYVELERDEN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİNLERİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
-
2012 - 2013 "FARKLI ÇİÇEK BALLARININ ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ"
-
2011 - 2012 BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ, KAROTENOİD PROFİLLERİ İLE BAZI KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN ETKİSİ
-
2010 - 2011 ÜZÜMÜN ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ ANTOSİYANİN PROFİLİ VE BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KURUTMANIN ETKİLERİ.
-
2010 - 2011 GÜL VE GÜL ŞURUBUNUN ANTİ OKSİDAN KAPASİTESİ İLE BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERNİN BELİRLENMESİ.