Desteklenen Projeler
-
2023 - 2024 Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon-2
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
-
2022 - 2024 Yeni bir Fonksiyonel Ürün Propolisli Çoban Üzümü Meyveli İçecek
-
2020 - 2023 Bazı Mikroorganizmalardan Naringinaz Enziminin Üretilmesi Saflaştırılması ve Enzimin Farklı Konsantrasyonlarının Greyfurt Suyu ve Tozundaki Acılık Maddeleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ODUNKIRAN A., KÜFREVİOĞLU Ö. İ., ÇETİN B., ÖZTÜRK KESEBİR A.
-
2020 - 2023 Diyabet Yaralarının İyileştirilmesi Amacıyla Geliştirilmiş Formülasyon
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., TOPDAŞ E. F.
-
2021 - 2022 Farklı Bitki Ekstraktları İle Zenginleştirilmiş Doğal Mineral Suyu İçeceklerinin Üretimi ve Elde Edilen Fonksiyonel içeceklerin Antioksidan ve Termal Stabilite Özelliklerinin Tespiti
-
2019 - 2021 Karayemiş (Prunus lauracerasus) pulpu ve Marmelatının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2019 - 2020 KARADUT KONSANTRESİNİN ÜRETİMİ VE DEPOLANMASI SIRASINDA BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERDE MEYDANA GELEN DEĞİŞMELER
-
2019 - 2020 KARA KUŞBURNU (Rosa pimpinellifolia L.) VE KARADUT (Morus nigra L.) EKSTRAKTLARI İLAVESİ İLE NAR REÇELİNİN RENK VE ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
-
2018 - 2020 DİYABETİK KREM
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A.
-
2019 - 2019 Kızılcık Pestilinin Toplam Fenolik Madde Miktarı ve Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Meyveli İçecek
-
2017 - 2019 Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Soğuk Çay
-
2017 - 2017 Çaşır (Ferula Orientalis L) Bitkisinin Farklı Ekstraktlarının Mineral Madde Kompozisyonunun ve Esansiyel Yağının Ratlardaki Diyabetik Yaralar Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TOPDAŞ E. F., TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., NALCI K. A.
-
2016 - 2017 ÇAŞIR (FERULA ORİENTALİS L.) BİTKİSİNİN FARKLI EKSTRAKTLARI (ETANOL METANOL KLOROFORM HEKZAN VE SU) İLE ESANSİYEL YAĞININ ANTİOKSİDAN ANTİMİKROBİYAL VE İN VİTRO NÖROPROTEKTİF AKTİVİTELERİNİN ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), TAGHIZADEHGHALEHJOUGHI A., HACIMÜFTÜOĞLU A., TOPDAŞ E. F.
-
2015 - 2016 BAZI MEYVELERDEN EKSTRAKTE EDİLEN ANTOSİYANİNLERİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
-
2015 - 2016 HİNT İNCİRİ (OPUNTİA FİCUS-İNDİCA) İLAVESİNİN DONDURMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2012 - 2013 "FARKLI ÇİÇEK BALLARININ ANTİOKSİDAN VE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ"
-
2011 - 2012 BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNİN ANTİOKSİDAN AKTİVİTELERİ, KAROTENOİD PROFİLLERİ İLE BAZI KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI KURUTMA TEKNİKLERİNİN ETKİSİ
-
2010 - 2011 ÜZÜMÜN ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİ ANTOSİYANİN PROFİLİ VE BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KURUTMANIN ETKİLERİ.
-
2010 - 2011 GÜL VE GÜL ŞURUBUNUN ANTİ OKSİDAN KAPASİTESİ İLE BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERNİN BELİRLENMESİ.