Akademik Unvanlar
-
2014 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2009 - 2014 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2003 - 2009 Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2002 - 2003 Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1994 - 2002 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2024 - Devam Ediyor Birim Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2022 - Devam Ediyor Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - Devam Ediyor Laboratuvar Sorumlusu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2021 - 2024 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
-
Lisans ÖZEL GIDALAR
-
Doktora Gıdalarda Aroma Maddeleri
-
Lisans MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
-
Yüksek Lisans BESLENMEDE SON GELİŞMELER (RECENT ADVANCES IN NUTRITION)
-
Lisans BESLENME VE SAĞLIK
-
Lisans ÖZEL GIDALAR
-
Lisans BESLENME İLKELERİ
-
Yüksek Lisans GIDA VE BESLENME
-
Lisans MEZUNİYET ÇALIŞMASI II
-
Lisans Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi
-
Lisans ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ
-
Doktora GIDALARDA RENK MADDELERİ
-
Lisans MEZUNİYET ÇALIŞMASI I
-
Lisans GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ II
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
-
Lisans Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
-
Lisans BESLENME VE SAĞLIK
-
Lisans Özel Gıdalar
-
Lisans MEZUNİYET ÇALIŞMASI I
-
Lisans MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
-
Lisans GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ I
-
Lisans Özel Gıdalar
-
Lisans Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
-
Lisans GIDA İŞLEME ANALİZ TEKNİKLERİ I
Yönetilen Tezler
-
Yeni bir Fonksiyonel Ürün: Propolisli Çoban Üzümü Meyveli İçecek
Şengül M. (Danışman)
S.UFUK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
A.niger'den saflaştırılmış naringinazın ve farklı probiyotik bakterilerin greyfurt suyunun bazı özellikleri ve acılık bileşenlerinden olan naringin üzerine etkisi
Şengül M. (Danışman)
A.İMECE(Öğrenci), Doktora, 2022 -
KOKULU ÜZÜM (Vitis labrusca L.) MEYVESİ VE YAPRAĞININ ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ VE FENOLİK MADDE PROFİLİ
Şengül M. (Danışman)
İ.ARSLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) ve Karadut (Morus nigra L.) ekstraktları ilavesi ile nar reçelinin renk ve antioksidan açısından zenginleştirilmesi
Şengül M. (Danışman)
T.ENGİN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Ultrasonik destekli ekstraksiyon parametrelerinin belirlenerek keçiboynuzundan elde edilen pekmezinin bazı kalite özelliklerinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
Z.EROĞLU(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Karadut konsantresinin üretimi ve depolanması sırasında bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerde meydana gelen değişmeler
Şengül M. (Danışman)
O.YAVAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Kara kuşburnu çayının antioksidan aktivitesi ve antosiyanin miktarı üzerine infüzyon süresinin etkileri
Şengül M. (Danışman)
N.KAVAZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Kara kuşburnu (Rosa pimpinellifolia L.) meyvesi ve çekirdeğinden elde edilen ekstraktların dondurma üretiminde kullanım olanakları
Şengül M. (Danışman)
M.ZOR(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Farklı tatlandırıcı ilavesiyle üretilen kızılcık pestillerinin antioksidan kapasitesi fenolik madde ve aroma profili
Şengül M. (Danışman)
H.ÜNVER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Çaşırın ( Ferula orientalis L. )esansiyel yağı ile farklı ekstraktlarının antioksidan, antimikrobiyal ve in vitro nöroprotektif aktivitelerinin araştırılması
Şengül M. (Danışman)
E.FEYZA(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Çeşitli gıda sistemlerinin enkapsüle edilmiş karayemiş polifenolleri ile zenginleştirilmesi
Şengül M. (Danışman)
K.BAYRAMBAŞ(Öğrenci), Doktora, 2016 -
FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN BAZI KAYISI ÇEŞİTLERİNİN KİMYASAL VE FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
N.KARATAŞ(Öğrenci), Doktora, 2014 -
Çiçek ballarının kimyasal fiziksel ve antimikrobiyal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
H.DOĞAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Erzincan'da yetiştirilen üzüm çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri antosiyanin profilleri ve bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Şengül M. (Danışman)
P.KAPLAMA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Isparta gülü (Rosa damascena miller) ve bazı ürünlerinin antioksidan kapasiteleri ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
D.ŞENER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Kızılcık meyvesi ve marmelatının bazı kimyasal, fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi ve antosiyanin profilinin belirlenmesi
Şengül M. (Danışman)
Z.ESER(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Dut pekmezinin bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine depolamanın etkisi
Şengül M. (Danışman)
N.GÜNGÖR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007 -
Depolamanın ayva reçelinin bazı kimyasal ve fiziksel özellikleri ile antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Şengül M. (Danışman)
M.ZOR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007