-
2023 - 2025 Turşu Kökenli Muhtemel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Glutamik Asit ve Gama Amino Bütirik Asit Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen İzolatların Turşu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), KARAMAN M., MERAL H., AKTAŞ H.
-
2023 - 2025 Kaju Ceviz ve Fındık Sütü Kullanılarak Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik Antioksidan ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), BAZU ÇIRPICI B., MERAL H., AKTAŞ H., BİLGİNER H.
-
2023 - 2024 Çiğ Süt Orijinli Enterococcus faecium BH04 Enterococcus faecium BH12 Enterococcus faecium BH84 ve Enterococcus faecium BH99 Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu ve Bu Bakteriyosinlerin Listeria monocytogenes ATCC 7644 Üzerine Etkisinin In vitro ve In situ Olarak Belirlenmesi
-
2023 - 2024 1. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), AKTAŞ H., MERAL H., YÜKSEL M., BAZU ÇIRPICI B.
-
2021 - 2023 Yoğurt Üretiminde Kullanılabilecek Starter Kültürlerin Geliştirilmesi ve Uygun Suşlarla Farklı Özelliklerde Maya Üretimi
-
2019 - 2020 Erzurum Piyasasında Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi ve İşletme Sahiplerinin Bilgilendirilmesi
-
2019 - 2020 Satışa Sunulan Yeşil Yapraklı Bazı Sebzelerin Toplum Sağlığı Açısından Genel Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi Erzurum Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), SARI Y. Ö., MERAL H., AKTAŞ H.