Eğitim Bilgileri
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDoktora
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Araştırmaları Enstitüsü, Türkiye
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorLisans
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü, Türkiye
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorLisans
Çankaya Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye
2021 - 2023
2021 - 2023Yüksek Lisans
Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
2017 - 2021
2017 - 2021Lisans
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm İşl. Ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Kültürel sermayenin yaratıcı mutfak sürecine etkisi: Eleştirel düşünce eğiliminin rolü
Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025Turizm Eğitiminde Yapay Zekâ Destekli Ölçme ve Değerlendirme Atölyesi
Ölçme ve Değerlendirme
Atatürk Üniversitesi
2024
2024Devlet Malını Koruma
Çevre ve Sürdürülebilirlik
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Sürdürülebilir Enerji Kaynakları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Sürdürülebilir Enerji Kaynakları
Tarım ve Orman Bakanlığı
2024
2024Çevre ve Sıfır Atık
Çevre ve Sürdürülebilirlik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2023
2023TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Oku & Yayınla Anlaşması: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama (Yazarlar İçin)
Mesleki Eğitim
Wiley
2023
20237. Araştırma Yöntemleri Semineri Temel İstatistik ve Hipotez Testleri
Veri Analizi
Mersin Turizm Mezunları Derneği
2021
2021Mutfakta Güvenli Gıda Eğitimi
Mesleki Kurs
Ankara Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
2021
2021TURAK Öğrenci Değerlendirici Sertifikası
Ölçme ve Değerlendirme
TURAK
2020
2020SPU27.2x : Science & Cooking: FromHaute Cuisine to Soft Matter Science(physics)
Mesleki Eğitim
Harvard University - HarvardX
2020
2020FERM : Food Fermentation: TheScience of Cooking with Microbes
Mesleki Eğitim
Harvard University - HarvardX
2020
2020SPU27.1x: Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science (chemistry)
Mesleki Eğitim
Harvard University - HarvardX
2020
2020Anatolia Turizm Akademisi Online Dersler
Mesleki Eğitim
Anatolia Turizm Akademisi
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Ünvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorDers Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorPedagojik Formasyon ve Öğretmenlik Uygulaması Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBologna Eşgüdüm Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorSportif Faaliyetler Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorÖlçme Değerlendirme ve Sınav Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKurumsal İletişim ve Etkinlik Organizasyon Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Makaleler
2024
20241. Effect of cultural capital on creative culinary process: Mediating role of critical thinking disposition
Bulut S. H., Zencir Çiftçi E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.35, sa.1, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Effect of perception of sustainability in local food experiences on healthy eating tendency: mediator and moderator effects
Bayraktar Z. A., Oral S., Bulut S. H., Bayraktar Y.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. GASTRONOMI EVRENINDE CODEX SERAPHINIANUS: SEMIYOTIK BIR İNCELEME
Bulut S. H.
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.182-193, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20214. Gastronomide Modernist Tutum Geliştirmenin Turistik Getirisi Nedir?
Bulut S. H.
Sivas İnterdisipliner Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.3, sa.2, ss.13-25, 2021 (Hakemli Dergi)
2019
20195. Gastronomik Yayınlarda Görsellik ve Gastro-Sanat Üzerine
Bulut S. H.
ankara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi dergisi , cilt.1, sa.2, ss.204-215, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20196. TÜRKİYE’DE SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASINA YÖNELİK DESTİNASYON OLUŞTURMA: SİVAS MADIMAK OTELİ
Bulut S. H.
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi , cilt.5, sa.2, ss.99-106, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20197. ULUSAL GASTRONOMİ KİMLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE TURİSTİK TANITIMINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Bulut S. H.
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi , cilt.5, sa.1, ss.60-65, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20198. GASTRONOMİ ESTETİĞİNİN RESİM VE FOTOĞRAF KAVRAMLARI ÜZERİNDEN İNCELENMESİ
Bulut S. H.
Fine Arts , cilt.14, sa.2, ss.145-149, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
20199. TÜRK GASTRONOMİSİNDE ESNAF LOKANTASI KAVRAMININ TURİSTİK DEĞERİ: SİVAS AŞÇIBAŞI ET LOKANTASI ÖRNEĞİ
Bulut S. H.
atlas journal , cilt.20, ss.541-549, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
201910. EVRENSEL BİLİNİRLİĞE SAHİP ENSTRÜMANTAL GASTRONOMİ DAVRANIŞI
Bulut S. H.
Çevrimiçi Müzik Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.122-133, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201911. HOMEROS’UN ODESA’SINDA GEÇEN GASTRONOMİ ÖGELERİ ÜZERİNDEN ANTİK YUNAN YEMEK KÜLTÜRÜNE GENEL BAKIŞ
Bulut S. H.
The Journal of Social Science , cilt.3, sa.5, ss.331-338, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201912. Yaban Mantarlarının Gastronomik İncelemesi: Horoz Mantarı
Bulut S. H.
social sciences studies journal , cilt.37, ss.3170-3178, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
201913. GASTRONOMİDE MENÜ STANDARDİZASYONU KAVRAMININ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ ÜYELER LOKANTASI ALAKART MENÜSÜ ÜZERİNDEN İNCELENMESİ
Bulut S. H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF SOCIAL HUMANITIES SCIENCES RESEARCH (JSHSR) , cilt.32, ss.167-171, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
201914. TURİZMDE GASTRONOMİ VE EKSLİBRİS
Bulut S. H.
Inönü University Journal of Culture and Art , cilt.5, sa.1, ss.26-32, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Bağımsız Türk Devletlerinin Uluslararası Gastronomi Çalışmalarına Dair Sistematik Literatür İncelemesi
BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.
7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. GASTRONOMİK DENEYİM KAVRAMI HAKKINDA BİR LİTERATÜR TARAMASI
BULUT S. H.
VIII. INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. DOĞA TURİZMİ ÇALIŞMALARINA KONU EDİLEN DESTİNASYONLARIN GASTRONOMİK UNSURLARI
BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.
24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. A literature review on the concept and applications of digital gastronomy
BULUT S. H.
International Congress on Tourism, Economy and Culture, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2022
20225. Hjalager'in Gastronomi Turizmi Tipolojisi Bağlamında Erzurum'un Gastronomi Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi
BULUT S. H.
10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 02 Haziran 2022, (Özet Bildiri)
2021
20216. Gıda Çalışmaları Nasıl Bir Akademik Sahadır?
Bulut S. H.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ENGINEERING, NATURAL AND SOCIAL SCIENCES, Batman, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2021, ss.180-184, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Uzay Yemekleri ve Gastronomi
EVLİYAOĞLU G., BULUT S. H.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.24-33, 2025
2025
20252. Gastronomik Hediyeleşmede Şarap
EVLİYAOĞLU G., BULUT S. H.
Gastronomik Hediyeleşme 2, İNCEÖZ SERAP, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, GÖNENÇ GÜLER EMEL, Editör, Detay Yayıncılık, ss.68-79, 2025
2025
20253. Kolonyal (Sömürge) Yemek ve Gastronomi
BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.41-54, 2025
2024
20244. Gastronomi Turizmine Kaynaklık Eden Ağırlama Sektörü
Oral S., Bulut S. H.
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, AKSAKALLI BAYRAKTAR ZÜHAL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.44-60, 2024
2024
20245. Gastronomi Aktivitesi Sağlayan Kuruluşlar
Bulut S. H.
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, AKSAKALLI BAYRAKTAR ZÜHAL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-78, 2024
2023
20236. Bal Kabağı
Bulut S. H.
Meyvelerin Kültürel Tarihi, Dr. Öğr. Üyesi Defne Akdeniz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.21-32, 2023
2023
20237. Portakal
Bulut S. H.
Meyvelerin Kültürel Tarihi, Defne Akdeniz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-103, 2023
2022
20228. Edebiyat Teması
Serçeoğlu N., Bulut S. H.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022
2022
20229. Sinemada Yemeğin Göstergebilimsel Analizi
Bulut S. H.
Turizm İletişiminde Yeni Yaklaşımlar, Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Efeakademi Yayınları , İstanbul, ss.235-244, 2022
2022
202210. Tasarım Teması
Bulut S. H., Serçeoğlu N.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022
2022
202211. Yerel Gıda Bağlamında Ülkelerin Gastronomik Bilim Politikaları: Sistematik Literatür İncelemesi
BULUT S. H.
Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, Seçim Yılmaz, Zafer Kavacık Saadet, Uslu Cemil, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-24, 2022
2022
202212. Organik Restoranlar
BULUT S. H.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Serçeoğlu Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.378-389, 2022
Ansiklopedide Bölümler
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2025
Mayıs 2025TOURISM REVIEW
SSCI Kapsamındaki Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 2024Yarının Turizm Dünyası: Dijital Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Çalıştayı
Çalıştay Organizasyonu
Türkmendağ T., Kırmacı E., Türkmendağ Z., Bayraktar Y., Oral S., Başar F., et al.
Erzurum, Türkiye
Nisan 2024
Nisan 2024Turizm Biliminde Güncel Metodolojik Yaklaşımlar Serisi-Turizm Alanında Dış Kaynaklı Proje Geliştirme
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Türkmendağ T., Aksakallı Bayraktar Z., Bulut S. H., Akoğul E., Kırmacı E., Başar B.
Erzurum, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024SSCI İndeksli Dergilerde Hakem Değerlendirme Süreçleri ve Deneyimler
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Aksakallı Bayraktar Z., BULUT S. H., ORAL S.
Erzurum, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Turizm Biliminde Güncel Metodolojik Yaklaşımlar Serisi-Kısmi En Küçük Kareler Yapısal Eşitlik Modellemesi (Smart PLS)'nin Kullanımı
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Türkmendağ T., Aksakallı Bayraktar Z., Oral S., Türkmendağ Z., Akoğul E., Çapan O., et al.
Erzurum, Türkiye
Mart 2024
Mart 2024Turizm Biliminde Güncel Metodolojik Yaklaşımlar Serisi-Kovaryans Temelli Yapısal Eşitlik Modellemesinin Kullanımı (AMOS)
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Türkmendağ T., Akoğul E., Oral S., Türkmendağ Z., Aksakallı Bayraktar Z., Çapan O., et al.
Erzurum, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024Turizm Biliminde Güncel Metodolojik Yaklaşımlar Serisi-Araştırma Argümanı Geliştirme, Teori Kullanımı ve Etkili Akademik Yazım
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Türkmendağ T., Türkmendağ Z., Oral S., Akoğul E., Aksakallı Bayraktar Z., Bayraktar Y., et al.
Erzurum, Türkiye
Şubat 2024
Şubat 2024Turizm Biliminde Güncel Metodolojik Yaklaşımlar Serisi-Sosyal Bilim Felsefesi
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Türkmendağ T., Bayraktar Y., Akoğul E., Çapan O., Bulut S. H., Kırmacı E., et al.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 2023
Turizm İletişiminde Teorik Yaklaşımlar: Pazarlama Perspektifi I
Çalıştay Organizasyonu
Bulut S. H., AKOĞUL E.
Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022ATA TURİZM X. KARİYER GÜNÜ
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Bulut S. H., et al.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022
Turizmde İnsan Kaynaklarının Önemi
Çalıştay Organizasyonu
Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Işık M. F., et al.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022
Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022
Doğadan Sofraya Bilim - İnsanlığın İlk Pişirme Kaplarıyla Yeniden
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Aksakallı Bayraktar Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Ekim 2022
Ekim 2022
Doğadan Sofraya Bilim - Fermantasyon Sürecini Öğrenerek Pizza Yapıyoruz
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Bahara merhaba
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Başar B., Bulut S. H., YAZICILAR SOLA F. G.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Kırgız Mutfağı Söyleşisi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022
Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Mart 2022
Mart 2022Ata-Turizm 4.Geleneksel Kızak Festivali
Öğrenci Kulübü ve Toplulukları Faaliyeti
Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021GELENEKSEL III. ÇORBA GÜNÜ
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Sanatsal Etkinlik
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
21 Mayıs 2025 - 25 Mayıs 2025
21 Mayıs 2025 - 25 Mayıs 20257. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi
Katılımcı
Gazimagusa-Kıbrıs (Kktc)
15 Mayıs 2025 - 17 Mayıs 2025
15 Mayıs 2025 - 17 Mayıs 20259. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Bitlis-Türkiye
19 Eylül 2024 - 21 Eylül 2024
19 Eylül 2024 - 21 Eylül 202424. Ulusal Turizm Kongresi
Katılımcı
Kastamonu-Türkiye
08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024
08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024International Congress on Tourism, Economy and Culture
Katılımcı
Skopje-Makedonya
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024
25 Nisan 2024 - 27 Nisan 20248. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi
Katılımcı
Şırnak-Türkiye
23 Eylül 2022 - 25 Eylül 2022
23 Eylül 2022 - 25 Eylül 2022II. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu
Katılımcı
Konya-Türkiye
02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022
02 Haziran 2022 - 05 Haziran 202210. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi
Katılımcı
Kastamonu-Türkiye
17 Mayıs 2022 - 17 Haziran 2022
17 Mayıs 2022 - 17 Haziran 2022Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Paneli
Panelist
Erzurum-Türkiye
10 Aralık 2021 - 11 Aralık 2021
10 Aralık 2021 - 11 Aralık 2021Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi-Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı
İzleyici / Dinleyici
Erzurum-Türkiye
25 Kasım 2021 - 28 Kasım 2021
25 Kasım 2021 - 28 Kasım 2021