Arş. Gör. Samuray Hakan BULUT


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sanat ve Beşeri Bilimler (Ahci), Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

53

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

2

Atıf (WoS)

10

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (Scholar)

54

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

30

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

10

Toplam Atıf Sayısı

51

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Doktora

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Araştırmaları Enstitüsü, Türkiye

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Lisans

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü, Türkiye

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Lisans

Çankaya Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü, Türkiye

2021 - 2023

2021 - 2023

Yüksek Lisans

Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye

2017 - 2021

2017 - 2021

Lisans

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Turizm İşl. Ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Yüksek Lisans

Kültürel sermayenin yaratıcı mutfak sürecine etkisi: Eleştirel düşünce eğiliminin rolü

Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

Turizm Eğitiminde Yapay Zekâ Destekli Ölçme ve Değerlendirme Atölyesi

Ölçme ve Değerlendirme

Atatürk Üniversitesi

2024

2024

Devlet Malını Koruma

Çevre ve Sürdürülebilirlik

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği

Sürdürülebilir Enerji Kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta Su Verimliliği

Sürdürülebilir Enerji Kaynakları

Tarım ve Orman Bakanlığı

2024

2024

Çevre ve Sıfır Atık

Çevre ve Sürdürülebilirlik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

2023

2023

TÜBİTAK ULAKBİM + WILEY Oku & Yayınla Anlaşması: Wiley Dergilerinde Açık Erişim Makale Yayınlama (Yazarlar İçin)

Mesleki Eğitim

Wiley

2023

2023

7. Araştırma Yöntemleri Semineri Temel İstatistik ve Hipotez Testleri

Veri Analizi

Mersin Turizm Mezunları Derneği

2021

2021

Mutfakta Güvenli Gıda Eğitimi

Mesleki Kurs

Ankara Medipol Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

2021

2021

TURAK Öğrenci Değerlendirici Sertifikası

Ölçme ve Değerlendirme

TURAK

2020

2020

SPU27.2x : Science & Cooking: FromHaute Cuisine to Soft Matter Science(physics)

Mesleki Eğitim

Harvard University - HarvardX

2020

2020

FERM : Food Fermentation: TheScience of Cooking with Microbes

Mesleki Eğitim

Harvard University - HarvardX

2020

2020

SPU27.1x: Science & Cooking: From Haute Cuisine to Soft Matter Science (chemistry)

Mesleki Eğitim

Harvard University - HarvardX

2020

2020

Anatolia Turizm Akademisi Online Dersler

Mesleki Eğitim

Anatolia Turizm Akademisi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Ders Programı Hazırlama Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Pedagojik Formasyon ve Öğretmenlik Uygulaması Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bologna Eşgüdüm Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Sportif Faaliyetler Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Kurumsal İletişim ve Etkinlik Organizasyon Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Kalite Güvence ve Standartları

Kalite Güvence ve Standartları

Soğuk Mutfak

Soğuk Mutfak

Temel Mutfak Bilgisi

Temel Mutfak Bilgisi

Uluslararası Peynir Çeşitleri

Makaleler

Tümü (14)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (2)
Diğer Yayınlar (12)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Bağımsız Türk Devletlerinin Uluslararası Gastronomi Çalışmalarına Dair Sistematik Literatür İncelemesi

BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.

7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi, Gazimagusa, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

2. GASTRONOMİK DENEYİM KAVRAMI HAKKINDA BİR LİTERATÜR TARAMASI

BULUT S. H.

VIII. INTERNATIONAL WEST ASIA CONGRESS OF TOURISM RESEARCH, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. DOĞA TURİZMİ ÇALIŞMALARINA KONU EDİLEN DESTİNASYONLARIN GASTRONOMİK UNSURLARI

BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.

24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. A literature review on the concept and applications of digital gastronomy

BULUT S. H.

International Congress on Tourism, Economy and Culture, Üsküp, Makedonya, 8 - 10 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

5. Hjalager'in Gastronomi Turizmi Tipolojisi Bağlamında Erzurum'un Gastronomi Turizmi Potansiyelinin İncelenmesi

BULUT S. H.

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 02 Haziran 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Gıda Çalışmaları Nasıl Bir Akademik Sahadır?

Bulut S. H.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ENGINEERING, NATURAL AND SOCIAL SCIENCES, Batman, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2021, ss.180-184, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

Kitaplar

2025

2025

1. Uzay Yemekleri ve Gastronomi

EVLİYAOĞLU G., BULUT S. H.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar IV, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.24-33, 2025

2025

2025

2. Gastronomik Hediyeleşmede Şarap

EVLİYAOĞLU G., BULUT S. H.

Gastronomik Hediyeleşme 2, İNCEÖZ SERAP, KILIÇ BİNALİ, BAYAT GÜLŞEN, GÖNENÇ GÜLER EMEL, Editör, Detay Yayıncılık, ss.68-79, 2025

2025

2025

3. Kolonyal (Sömürge) Yemek ve Gastronomi

BULUT S. H., EVLİYAOĞLU G.

Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar V, OĞAN YENER, Editör, Çizgi Kitabevi, ss.41-54, 2025

2024

2024

4. Gastronomi Turizmine Kaynaklık Eden Ağırlama Sektörü

Oral S., Bulut S. H.

Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, AKSAKALLI BAYRAKTAR ZÜHAL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.44-60, 2024

2024

2024

5. Gastronomi Aktivitesi Sağlayan Kuruluşlar

Bulut S. H.

Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, AKSAKALLI BAYRAKTAR ZÜHAL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.61-78, 2024

2023

2023

6. Bal Kabağı

Bulut S. H.

Meyvelerin Kültürel Tarihi, Dr. Öğr. Üyesi Defne Akdeniz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.21-32, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

7. Portakal

Bulut S. H.

Meyvelerin Kültürel Tarihi, Defne Akdeniz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.99-103, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

8. Edebiyat Teması

Serçeoğlu N., Bulut S. H.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.81-99, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

9. Sinemada Yemeğin Göstergebilimsel Analizi

Bulut S. H.

Turizm İletişiminde Yeni Yaklaşımlar, Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Efeakademi Yayınları , İstanbul, ss.235-244, 2022

2022

2022

10. Tasarım Teması

Bulut S. H., Serçeoğlu N.

UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Başar / Dr. Yusuf Bayraktar, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.43-52, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

11. Yerel Gıda Bağlamında Ülkelerin Gastronomik Bilim Politikaları: Sistematik Literatür İncelemesi

BULUT S. H.

Multidisipliner Yönüyle Gastronomi Alanında Güncel Çalışmalar, Seçim Yılmaz, Zafer Kavacık Saadet, Uslu Cemil, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.1-24, 2022

2022

2022

12. Organik Restoranlar

BULUT S. H.

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Serçeoğlu Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.378-389, 2022

2019

2019

13. gastronomic evolution

Bulut S. H.

gece akademi, İstanbul, 2019

Ansiklopedide Bölümler

2022

2022

1. Erkunt Öner

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

2. Soframız Nur Hanemiz Mamur

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

3. Casino

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

4. Deluxe Kruvaziyer

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

5. Haydi Sofraya

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

6. Çağdaş Müzecilik Yaklaşımı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

7. Destinasyon Sadakati

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

8. Arkeolojik Kazı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

9. Destinasyon Denkliği

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

10. Çalıştay

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

11. Ekmek Kitabı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

12. Hamini Gırtlak

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

13. Anadolu Yemekleri ve Türk Mutfağı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

14. Ehlikeyfin Kitabı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

15. Hard-Hit Restaurant Industry

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

16. Sultan Sofraları

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

17. Destinasyon Karşıtlığı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

18. Barlas Küntay Turizm Araştırma Ödülleri

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

19. Düzenlenmiş Ören Yeri

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

2022

2022

20. Çıplaklar Kampı

Bulut S. H.

Detay Yayıncılık, ss.70-77, 2022

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2025

Mayıs 2025

TOURISM REVIEW

SSCI Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mart 2024

Mart 2024

SSCI İndeksli Dergilerde Hakem Değerlendirme Süreçleri ve Deneyimler

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Aksakallı Bayraktar Z., BULUT S. H., ORAL S.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

Turizm İletişiminde Teorik Yaklaşımlar: Pazarlama Perspektifi I Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Bulut S. H., AKOĞUL E.
Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

ATA TURİZM X. KARİYER GÜNÜ

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Bulut S. H., et al.
Erzurum, Türkiye

Kasım 2022

Kasım 2022

Turizmde İnsan Kaynaklarının Önemi Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Çavuş A., Denk E., Yazıcılar Sola F. G., Boz H., Tokgöz L., Işık M. F., et al.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Tütsüleme nedir ? Et tütsüleme yöntemleri Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Ekim 2022

Ekim 2022

Doğadan Sofraya Bilim - Fermantasyon Sürecini Öğrenerek Pizza Yapıyoruz Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Başar B., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Bahara merhaba

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Başar B., Bulut S. H., YAZICILAR SOLA F. G.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Kırgız Mutfağı Söyleşisi

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Sürdürülebilir Kalkınma

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Serçeoğlu N., Başar B., Aksakallı Bayraktar Z., Akoğul E., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Mart 2022

Mart 2022

Ata-Turizm 4.Geleneksel Kızak Festivali

Öğrenci Kulübü ve Toplulukları Faaliyeti

Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Aralık 2021

Aralık 2021

GELENEKSEL III. ÇORBA GÜNÜ

Sosyal Faaliyet Organizasyonu

Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye

Sanatsal Etkinlik

Haziran 2021

Haziran 2021

UMGES 2021 Creative Commons License

Bulut S. H.



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

21 Mayıs 2025 - 25 Mayıs 2025

21 Mayıs 2025 - 25 Mayıs 2025

7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi

Katılımcı

Gazimagusa-Kıbrıs (Kktc)

15 Mayıs 2025 - 17 Mayıs 2025

15 Mayıs 2025 - 17 Mayıs 2025

9. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi

Katılımcı

Bitlis-Türkiye

19 Eylül 2024 - 21 Eylül 2024

19 Eylül 2024 - 21 Eylül 2024

24. Ulusal Turizm Kongresi

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024

08 Mayıs 2024 - 10 Mayıs 2024

International Congress on Tourism, Economy and Culture

Katılımcı

Skopje-Makedonya

25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024

25 Nisan 2024 - 27 Nisan 2024

8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi

Katılımcı

Şırnak-Türkiye

23 Eylül 2022 - 25 Eylül 2022

23 Eylül 2022 - 25 Eylül 2022

II. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbâz-ı Velî Sempozyumu

Katılımcı

Konya-Türkiye

02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022

02 Haziran 2022 - 05 Haziran 2022

10. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

Katılımcı

Kastamonu-Türkiye

17 Mayıs 2022 - 17 Haziran 2022

17 Mayıs 2022 - 17 Haziran 2022

Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Paneli

Panelist

Erzurum-Türkiye

10 Aralık 2021 - 11 Aralık 2021

10 Aralık 2021 - 11 Aralık 2021

Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi-Turizmde Nitelikli Eğitim Çalıştayı

İzleyici / Dinleyici

Erzurum-Türkiye

25 Kasım 2021 - 28 Kasım 2021

25 Kasım 2021 - 28 Kasım 2021

Uluslararası Mühendislik, Doğa ve Sosyal Bilimler Sempozyumu

Katılımcı

Batman-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 10

h-indeksi (WOS): 1