Doç. Dr. Alper BARAN


Veteriner Fakültesi, Besin-Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Veterinerlik Halk Sağlığı Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Tarım Bilimleri, Çevre / Ekoloji, Balıkçılık, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Süt & Hayvancılık Bilimi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Çevre Bilimleri


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Metrikler

Yayın

72

Yayın (WoS)

36

Yayın (Scopus)

33

Atıf (WoS)

533

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

637

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Scholar)

564

H-İndeks (Scholar)

13

Atıf (TrDizin)

4

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

22

Proje

23

Fikri Mülkiyet

1

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2011 - 2015

2011 - 2015

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi/Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

BEYAZ PEYNİRDE SALAMURA KONSANTRASYONU VE OLGUNLAŞMA SICAKLIĞININ STAPHYLOCOCCUS AUREUS'UN GELİŞİMİ TOKSİN ÜRETİMİNE ETKİSİ

Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni Ve Teknolojisi

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2021

2021

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası

Sağlık ve Tıp

Atatürk Üniversitesi

2015

2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KATILIM BELGESİ

İş Sağlığı ve Güvenliği

Atatürk Üniversitesi

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2015 - 2018

2015 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Erzurum Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

2010 - 2015

2010 - 2015

Uzman

Atatürk Üniversitesi, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik

Yönetimsel Görevler

2021 - 2023

2021 - 2023

Merkez Müdür Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Endüstrisinde Nanoteknoloji Uygulamaları

Zoonozlar

Zoonozlar

Lisans

Lisans

Besin İşletmelerinde Hijyen Kontrolü

Veteriner Halk Sağlığı

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Süt Ürünleri ve Teknolojisi

Et Ürünleri ve Teknolojisi

Gıda Güvenliği Sürdürülebilir Kalkınma

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda Endüstrisi Makineleri

Et ve Ürünleri Analizleri II

Endüstriyel Hijyen

Su Analizleri

Gıda Endüstrisi Makineleri

Bilgi ve İletişim Teknolojisi

Bal ve Şekerli Ürünlerin Analizleri

Su analizleri

Gıda Endüstri ve Makineleri

İş Sağlığı ve Güvenliği

Gıda Endüstri Makineleri

Bal ve Şekerli Ürünlerin Analizleri

Et ve Ürünleri Analizleri II

Et ve Ürünleri Analizleri I

Et ve Ürünleri Analizleri II

At Mikrobiyolojisi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bilgi ve İletişim Teknolojisi

Makaleler

Tümü (46)
SCI-E, SSCI, AHCI (32)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (36)
ESCI (4)
Scopus (33)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (1)

2015

2015

42. Hayvansal Ürünlerde Dioksinler

BARAN A., ERDOĞAN A.

Türk Doğa ve Fen Dergisi , cilt.4, sa.2, ss.66-70, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)

2013

2013

44. Peynirdeki Proteolitik Ajanların Proteolize Etkisi

BARAN A., ERDOĞAN A.

Gıda , cilt.38, sa.2, ss.119-126, 2013 (TRDizin)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. Erzurum İlinde Tüketime Sunulan Çiğ Sütlerde İnsan Kaynaklı Staphylococcus aureus Kontaminasyonunun

Kaplan M. F., Baran A., Cengiz S., Adıgüzel M. C.

XV. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi-Uluslararası Katılımlı, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2022, ss.77, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

2. Erzurum İlinde Tüketime Sunulmuş Çiğ Süt Örneklerinde Coxiella burnetii Varlığının PCR ile Saptanması

Demirler M., Kaplan M. F., Demir M. A., Baran A., Cengiz S., Adıgüzel M. C.

XV. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi- Uluslararası Katılımlı, Şanlıurfa, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2022, ss.70, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2021

2021

4. In vivo evaluation of tannic acid, a controversial nutraceutical, using embryonic Zebrafish (Danio rerio)

BARAN A.

International Conference on Biotechnology for Sustainable Agriculture, Environment and Health (BSAEH-2021), Hindistan, 04 Nisan 2021, ss.212-213, (Özet Bildiri)

2020

2020

5. A Novel Zebrafish Modelling for Evaluating the Toxicity of Food Additives

CEYHUN S. B., BARAN A.

Aquaculture 2020, Hawaii, Amerika Birleşik Devletleri, 09 Şubat 2020, ss.109, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. THE NAME OF HAZARD INCREASINGLY IMPORTANT IN FOOD HYGIENE IS MODIFIED MYCOTOXINS

BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.91-98, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

7. COLISTIN RESISTANT ESCHERICHIA COLI AND MCR GENE BY PLASMIDMEDIATEDRESISTANCE

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.54-62, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

8. INVESTİGATION of ANTIMICROBIAL ACTIVITY of PHYSALIS ALKEKENGI L. FRUIT EXTRACTS COLLECTED FROM CORUH VALLEY

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., TURGUT T., ERDOĞAN A.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2018, ss.548-552, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

9. A STUDY ON THE PREVALENCE OF SALMONELLA BY IMS-PCR ANDCONVENTIONAL CULTURE METHODS IN BEEF MEATS SOLD IN ERZURUM,TURKEY

BARAN A., ADIGÜZEL M. C., ERDOĞAN A., TURGUT T.

International Agricultural, Biological Life Science Conference, 2 - 05 Eylül 2018, ss.99-106, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

10. Antimikrobiyal Dirençte Yeni Çözüm Önerisi: CRISPR-Cas Sistemi

ADIGÜZEL M. C., Acaroğlu M. L., BARAN A., CENGİZ S.

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi (ATAVET) I. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi, Erzurum, Türkiye, 18 - 20 Ekim 2017, ss.39-40, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Effect of Using Coriandrum sativum L. on the Quality of Fresh White Cheese

TURGUT T., BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances and Innovations in Engineering, Elazığ, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

12. Next Generation DNA Sequencing

ADIGÜZEL M. C., Demir M. A., BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T.

19. International Veterinary Medicine Students Scientific Research Congress, İstanbul, Türkiye, 2 - 04 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. The Investigation of Possible Uses of Nanotechnology in Animal Products

BARAN A., ERDOĞAN A., ADIGÜZEL M. C., TURGUT T.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, 18 - 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. A New Therapeutic Perspective on Foods: microRNA

BARAN A., ERDOĞAN A., TURGUT T., ADIGÜZEL M. C.

International Conference on Advances in Natural and Applied Sciences, Türkiye, 18 - 21 Nisan 2017, ss.259, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. Potential Approach for Reducing Incidence of Thermophilic Campylobacter in the Poultry Meat

ADIGÜZEL M. C., BARAN A., ÖZDEMİR S., ATASEVER M.

Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi “Sektörle İşbirliği”, 10 - 13 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. The evaluation of storage temperature and brine concentration on quality parameters of Turkish White Cheese

ERDOĞAN A., BARAN A.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN NATURAL AND APPLIED SCIENCES ICANAS 2016, 21 - 23 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. Chemical and microbiological characteristics of kuflu cheese gogermis cheese a review

ERDOĞAN A., BARAN A.

The 3rd International Symposium on"Traditional foods from adriatic to caucaus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. The name of conversion of the colostrum to the flavor ağuz ağoz

BARAN A., ERDOĞAN A.

The 3rd International Symposium on"Traditional foods from adriatic to caucaus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. Influence of Different Brine Concentration on Fate of Staphylococcus aureus and Enterotoxin in Turkish White Cheese

BARAN A., ERDOĞAN A., ATASEVER M.

the 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, to held in Sarajevo/ Bosnia and Herzegovina on 01-04th October 2015, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. Essential oils: an essential component of cosmetic industry

Sharma C., Anwar A., KAVAZ YÜKSEL A., NADAROĞLU H., ALAYLI A., BARAN A., et al.

Specialized Plant Metabolites as Cosmeceuticals, , Editör, ELSEIVER, ss.221-238, 2024

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Deterjan Katkısı Olarak Mikrobiyal Kaynaklı İmmobilize Lipaz Enzimi Kullanımı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

NADAROĞLU H. (Yürütücü), BARAN A., BAYRAKÇEKEN H.

2021 - 2021

2021 - 2021

Metabolizmamı destekliyorum, alıç sirkesi tüketiyorum.

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Nadaroğlu H., Baran A. (Yürütücü)

2021 - 2021

2021 - 2021

Korona'ya "Kış" Çayı

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

Nadaroğlu H. (Yürütücü), Baran A.

2019 - 2020

2019 - 2020

Bitkisel Yağ Atıklarından Organik Antibakteriyel Sabun Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

NADAROĞLU H. (Yürütücü), MEMİŞ E., AYIK N. G., TAZE S., SAĞSÖZ G., ŞİŞMAN D., et al.

2018 - 2020

2018 - 2020

Farklı Kaynaklardan İzole Edilmiş E coli Suşlarında Kolistin Direncinin Fenotipik ve Genotipik Metotlarla İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ADIGÜZEL M. C. (Yürütücü), CENGİZ S., BARAN A.

2017 - 2018

2017 - 2018

Maydanoz ve Dereotuna İnokule Edilen Staphylococcus aureusun Asetik Asit ve Sitrik Asit İle İnaktivasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ERDOĞAN A. (Yürütücü), BARAN A., USANMAZ A.

2015 - 2017

2015 - 2017

"SALMONELLA SPP.'NİN HAYVANSAL ÜRÜNLERDEN IMS-PCR İLE İZOLASYONU VE ANTİBİYOTİK DİRENCİNİN BELİRLENMESİ"

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

BARAN A. (Yürütücü), ERDOĞAN A.

Patent

2022

2022

DETERJAN KATKISI OLARAK MİKROBİYAL KAYNAKLI İMMOBİLİZE LİPAZ ENZİMİ KULLANIMI

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 2022/022029 , Standart Tescil



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 533

h-indeksi (WOS): 14