Dr. Öğr. Üyesi Emre AKOĞUL
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Atatürk Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
Makaleler
9
Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (1)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
ESCI (1)
Scopus (2)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (4)
1.
The Contexts of Gastronomic Traditions: An Examination of Ceremonial Foods and Their Role in Anatolian Cuisine Culture
Aksakallı Bayraktar Z.
,
Akoğul E.
Journal of Yasar University
, cilt.20, sa.79, ss.407-428, 2025 (Hakemli Dergi)
2.
Determinants of sustainable local food preferences of Generation Z tourists
Akoğul E.
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
, cilt.10, sa.2, ss.173-184, 2025 (Hakemli Dergi)
3.
Effect of international food tourists' food experiences on place attachment and behavioral intentions: The moderating role of food variety seeking tendency
Akogul E.
,
Selçuk G. N.
JOURNAL OF VACATION MARKETING
, cilt.30, sa.2, 2024 (SSCI)
4.
Erzurum Mutfak Kültüründe Kış Hazırlıklarının İncelenmesi
AKOĞUL E.
,
AKSAKALLI Z.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.1331-1345, 2020 (Hakemli Dergi)
5.
Erzurum İlinin Ramazan Ayına Yönelik Mutfak Kültürünün İncelenmesi
AKOĞUL E.
Tourism and Recreation
, cilt.1, sa.2, ss.44-49, 2019 (Hakemli Dergi)
6.
Tourism and innovation: A literature review
IŞIK C.
,
GÜNLÜ E.
,
TAŞ S.
,
AKOĞUL E.
,
UYRUN A.
,
Hajiyeva T.
, et al.
Journal of Ekonomi
, cilt.1, sa.2, ss.98-154, 2019 (ESCI)
7.
GASTRONOMİ TURİZMİNE ARZ KAYNAĞI OLUŞTURABİLECEKÜRÜNLERİN BELİRLENMESİ: ERZURUM MUTFAĞI ÖRNEĞİ
TURAN B.
,
AKOĞUL E.
Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.7, sa.92, ss.370-384, 2019 (Hakemli Dergi)
8.
TURİZM VE İNOVASYON İLİŞKİSİ: LİTERATÜR TARAMASI
IŞIK C.
,
AKOĞUL E.
,
TAŞ S.
,
UYRUN A.
Journal of Tourism Intelligence and Smartness
, cilt.1, sa.2, ss.34-74, 2018 (Hakemli Dergi)
9.
LİDERLİK TARZLARI, TÜKENMİŞLİK VE YARATICILIK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ: ANKARA’DA OTEL İŞLETMELERİNDE BİR UYGULAMA
AKOĞUL E.
,
SEÇİLMİŞ C.
Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.99-117, 2018 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
8
1.
Yemek Deneyiminin Haritası: Kavramsal Geçmişten Geleceğe Yönelik Bir Bakış
AKOĞUL E.
9th International West Asia Tourism Research Congress, 15 - 17 Mayıs 2025, (Tam Metin Bildiri)
2.
Dijital Tabakta Memnuniyetsizlik: Erzurum Yerel Restoranlarında Olumsuz Yemek Deneyimlerine Yönelik Netnografik Bir İnceleme
AKOĞUL E.
25. Ulusal Turizm Kongresi, Erzincan, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2025, ss.178-186, (Tam Metin Bildiri)
3.
Paylaşım Ekonomisine Dayalı Yemek Turlarında Katılımcı Deneyimlerinin İncelenmesi: İstanbul Örneği
AKOĞUL E.
9. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kayseri, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
4.
Yerli Ziyaretçilerin Yerel Yemek Deneyimleri; Çok Boyutlu Yaklaşım (Duyusal, Entelektüel, Davranışsal)
Akoğul E.
24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, ss.87-100, (Tam Metin Bildiri)
5.
Erzurum Mutfak Kültüründe Kış Hazırlıklarının İncelenmesi
Akoğul E.
,
Aksakallı Z.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.492, (Özet Bildiri)
6.
Turizmde Uygulamalı Eğitim ve Uygulama Otelleri Performans Analizi
IŞIK C.
,
Küçükaltan D.
,
ÇAPAN O.
,
AKOĞUL E.
,
DENK E.
,
Gönül T.
I. Uluslararası Turizmde Yeni Ufuklar (TUYUF), Ankara, Türkiye, 26 - 27 Ekim 2018, cilt.1, sa.1, ss.1-7, (Tam Metin Bildiri)
7.
TÜKENMİŞLİK VE İŞGÖREN YARATICILIK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ: AŞÇILAR ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
SEÇİLMİŞ C.
,
AKOĞUL E.
2. ULUSLARARASI DMITRI YAVORONITSKI AVRUPA SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, Kiev, Ukrayna, 26 - 29 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
8.
Destinasyon Seçiminde Yerel Mutfağın Etkisi: Pamukkale’xxyi Ziyaret Eden Turistler Üzerine Bir Araştırma
AKOĞUL E.
,
SERÇEOĞLU N.
The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.794-804, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
6
1.
Gastronomik Miras
AKOĞUL E.
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, AKSAKALLI BAYRAKTAR ZÜHAL, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.14-30, 2024
2.
Osmanlı Mutfağı
AKOĞUL E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Prof. Dr. Atilla AKBABA, Doç. Dr. Neslihan SERÇEOĞLU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.76-93, 2022
3.
Gastronomi Teması
AKSAKALLI Z.
,
AKOĞUL E.
,
ERDOĞAN M. E.
UNESCO Yaratıcı Şehirler ve Sürdürülebilir Turizm, Fatma BAŞAR, Yusuf BAYRAKTAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022
4.
Etnik Restoranlar
Akoğul E.
NeoGastronomik Akımlar, Seda DERİNALP ÇANAKÇI, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.241-259, 2021
5.
AMASYA: BAKLALI DOLMA
AKOĞUL E.
Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Melahat YILDIRIM SAÇILIK, Samet ÇEVİK, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.57-62, 2019
6.
Moleküler Gastronomi
AKOĞUL E.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, , Editör, Detay Yayıncılık, Erzurum, 2018
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
24
Yayın (WoS)
2
Yayın (Scopus)
2
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
18
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
64
H-İndeks (Scholar)
4
Atıf (Diğer Toplam)
2
Proje
7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları