Desteklenen Projeler
10
-
2025 - 2026 Kırgızistan’nın Beyaz Balı: Fizikokimyasal ve Antimikrobiyal Özellikleri, Fenolik Bileşikleri ve Polen Profili Analizi
Diğer Uluslararası Fon Programları
Tosun M., İstanbullugil F. R., Karakaya S., Yuca H., Adil Akay Tegin R.(Yürütücü)
-
2023 - 2024 Tam Buğday Unu Tereyağı ve Kaymağın Dut Pekmez Helvası Kalitesine Etkisi
-
2021 - 2024 Farklı kökenli çemen (Trigonella foenum-graceum L.) genotiplerinin tarımsal ve kalite özellikleri ile biyolojik aktif maddeleri ve genetik ilişkilerinin belirlenmesi
-
2020 - 2022 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.
-
2010 - 2012 NARMAN YÖRESİNDE DOĞAL MERA VEJETASYONLARINDA BULUNAN BAL ÖZLÜ BİTKİ TÜRLERİNİN BELİRLENMESİ VE FARKLI VEJETASYONLARDA ÜRETİLEN BALDA KALİTE FARKLARININ SAPTANMASI
-
2008 - 2009 Bal ve Pekmezde Yapılan Hilelerin Stabil Karbon İzotop Oran Analizi 13C 12C Metodu İle Belirlenmesi
-
2007 - 2009 Olur Oltu Narman ve Şenkaya İlçelerinde Tıbbi Ve Aromatik Amaçlı Kullanılan Bazı Bitki Çeşitlerinin Antioksidan ve Antimikrobiyel Özelliklerinin İncelenmesi
-
2006 - 2007 Olur ve Oltu Yöresinde Üretilen Meyve ve Sebze Ürünlerinin (Konserve, Reçel, Marmelat, Turşu) Ev Ekonomisi Bakımından Daha Verimli Olarak Değerlendirilmesi
-
2005 - 2006 Erzurum Oltu Olur ve Şenkaya İlçelerinde Üretilen Balların Bazı Kimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2002 - 2004 Balda Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması