Dr. Öğr. Üyesi Zühal AKSAKALLI BAYRAKTAR
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Atatürk Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Effect of perception of sustainability in local food experiences on healthy eating tendency: mediator and moderator effects
Bayraktar Z. A.
,
Oral S.
,
Bulut S. H.
,
Bayraktar Y.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.10, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Impact of Tourist's Perceptions of Cultural Destination Competitiveness on Future Behavioral Intentions
Akkuş G.
,
Akkuş Ç.
,
Aksakallı Z.
SOCIAL MENTALITY AND RESEARCHER THINKERS JOURNAL
, cilt.7, sa.50, ss.2388-2397, 2021 (Hakemli Dergi)
Erzurum Mutfak Kültüründe Kış Hazırlıklarının İncelenmesi
AKOĞUL E.
,
AKSAKALLI Z.
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.24, sa.3, ss.1331-1345, 2020 (Hakemli Dergi)
Yeni Turistik Ürün Olarak Futbol-Kamp Turizmi: Erzurum Yüksekİrtifa Kampı Örneği
BAYRAKTAR Y.
,
AKSAKALLI Z.
,
SELÇUK G. N.
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.199-210, 2017 (Hakemli Dergi)
Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nın Hüzün Turizmi ve Mabetleşme Yönünden Değerlendirilmesi
Aksakallı Z.
,
Selçuk G. N.
,
Işık C.
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
, cilt.4, ss.215-240, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Gastronomik Kimliğin Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Yaklaşımıyla İncelenmesi
Aksakallı Bayraktar Z.
24. Ulusal Turizm Kongresi, Kastamonu, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2024, ss.141-153
Destinasyonlarda Gastronominin Stratejik Rolünün Anlaşılması: Kavramsal Model Üzerinden Bir Durum Çalışması
Aksakallı Bayraktar Z.
8. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Şırnak, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2024, ss.279-306
Erzurum Mutfak Kültüründe Kış Hazırlıklarının İncelenmesi
Akoğul E.
,
Aksakallı Z.
I. Uluslararası Kış Turizmi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2019, ss.492
Yaşayan Kültürel Miras Değerleri: Erzurum Tarihi Camileri Örneği
BAYRAKTAR Y.
,
AKSAKALLI Z.
,
SELÇUK G. N.
Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi, 4 - 08 Ekim 2017
Impact of Tourists’s Perceptions of Cultural Destination Competitiveness on Future Behavioral Intentions
AKKUŞ G.
,
AKKUŞ Ç.
,
AKSAKALLI Z.
1st International Congress on Social Sciences (USOS), Malaga, İspanya, 18 - 24 Eylül 2017, ss.193
Gastronomik Miras Olarak Yöresel Mutfaklar: Erzurum Mutfağı Örneği
AKSAKALLI Z.
,
BAYRAKTAR Y.
,
KOŞAN A.
I. ULUSLARARASI TURİZM VE KÜLTÜREL MİRAS KONGRESİ, 5 - 08 Ekim 2017
Uluslararası Erzurum Uzundere Buz Tırmanışı Festivali’nin Dağ ve Kış Sporları Turizmi Kapsamında Yerel Paydaşlar Gözünden Değerlendirilmesi
BAYRAKTAR Y.
,
AKSAKALLI Z.
,
SELÇUK G. N.
1. Uluslararası Turizmin Geleceği İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi, 28 - 30 Eylül 2017
Trend Olma Yolundaki Yeni Turistik Deneyim: Doğu Ekspresi Seyahati
AKSAKALLI Z.
,
BAYRAKTAR Y.
,
KOŞAN A.
I. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ, 28 - 30 Eylül 2017
Futbol-Kamp Turizmi: Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi Kapsamında Değerlendirilmesi
BAYRAKTAR Y.
,
AKSAKALLI Z.
,
SELÇUK G. N.
VI. ULUSAL II.ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, 14 - 15 Nisan 2017
Cittaslow Uzundere’nin Özel İlgi Turizmi Potansiyelinin SWOT Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi
AKSAKALLI Z.
,
BAYRAKTAR Y.
,
SELÇUK G. N.
VI. ULUSAL II.ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU, Gaziantep, Türkiye, 14 - 15 Nisan 2017
Nenehatun Tarihi Milli Parkı nın Hüzün Turizmi ve Mabetleşme Yönünden Değerlendirilmesi
AKSAKALLI Z.
,
SELÇUK G. N.
,
IŞIK C.
I. ULUSAL ALTERNATİF TURİZM KONGRESİ, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2016
Kitap & Kitap Bölümleri
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler
Aksakallı Bayraktar Z. (Editör)
Detay Yayıncılık, Ankara, 2024
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler
Aksakallı Bayraktar Z.
Gastronomi Destinasyonlarında Kaynaklar, Ürünler ve Bileşenler, Dr. Öğr. Üyesi Zühal AKSAKALLI BAYRAKTAR, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.1-13, 2024
Gastronomi Teması
Aksakallı Bayraktar Z.
,
Akoğul E.
,
Erdoğan M. E.
UNESCO YARATICI ŞEHİRLER VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM , Dr. Fatma BAŞAR,Dr. Yusuf BAYRAKTAR, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.53-76, 2022
Peynir Rotaları
Aksakallı Bayraktar Z.
Gastronomi Deneyiminde Rotalar ve Festivaller, Gülizar Akkuş, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.95-136, 2022
Hint Mutfağı
AKSAKALLI Z.
,
İLHAN İ.
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş., İstanbul, ss.135-148, 2020
Gastronomi Rotaları ve Turları
Aksakallı Z.
,
Bayraktar Y.
Gastronomi ve Yiyecek Tarihi, Akbaba Atilla, Çetinkaya Neslihan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.211-222, 2019
Investıgatıon of the Nature Sports: Çoruh Valley Trekking Routes
AKSAKALLI Z.
,
AKKUŞ G.
Selected Studies on Rural Tourism and Development, Çetin AKKUŞ, Gülizar AKKUŞ, Editör, Cambridge Scholars Publishing, ss.39-52, 2018
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
23
Atıf (WoS)
2
H-İndeks (WoS)
1
Atıf (Scopus)
5
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
12
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (TrDizin)
3
H-İndeks (TrDizin)
1
Proje
3
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları