Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Gamma Amino Bütirik Asit ile Zenginleştirilmiş Vakum Ambalajlanmış Beyaz Peynir Üretimi
-
2023 - Devam Ediyor Türkiye Piyasasından Temin Edilen Farklı Sebze Turşularının GABA Biyojen Amin ve Pestisit Düzeylerinin Tespiti ile Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Salamura ve Basma Civil Peynirlerinin Biyoaktif Bileşen Profilinin Belirlenmesi ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi
-
2021 - 2023 POLİETİLEN TEREFİTALAT (PET) MATERYALLER İLE AMBALAJLANAN İÇECEKLERİN FARKLI DEPOLAMA KOŞULLARINDAKİ MİGRASYON SEVİYELERİNİN BELİRLENMESİ VE GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2020 - 2022 FARKLI KÜLTÜR KOMBİNASYONLARI KULLANIMININ FERMENTE SÜTLERİN BİYOAKTİF PEPTİD VE GAMA AMİNOBÜTİRİK ASİT İÇERİĞİ İLE KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2020 - 2021 Farklı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Gama Amino Bütirik Asit (GABA) Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen Suşların Gaba ile Zenginleştirilmiş Beyaz Peynir Üretiminde Kullanımı
-
2019 - 2020 Erzurum ilinde Farklı Yaş Gruplarının Süt Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi ve Süt Tüketim Alışkanlığının Kazandırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DAĞDEMİR E. (Yürütücü), REİSOĞLU N., AYAĞ N., KOSKA M., CEYLAN H.
-
2019 - 2020 Plastik Filmlerle Vakum Ambalajlanmış Kaşar Peynirlerinde Fitalat Esterleri Migrasyonunun Belirlenmesi
-
2017 - 2019 Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bilimsel Araştırma Altyapısının Güçlendirilmesi
-
2015 - 2017 TÜRKİYE'DE YAYGIN OLARAK TÜKETİLEN BAZI PEYNİR ÇEŞİTLERİNİN GAMA AMİNOBÜTİRİK ASİT (GABA) İÇERİĞİ İLE SERBEST AMİNOASİT PROFİLLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2015 - 2017 Kaşar Peyniri Üretiminde Yenilebilir Kaplama Olarak Ayva Çekirdeği Jelinin Kullanımı ve Peynirlerin Olgunlaşma Süresince Bazı Kalite Özelliklerinin Araştırılması
-
2015 - 2017 TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERKAYA KOTAN T. (Yürütücü), AKGÜL H. İ., ÜRKEK B., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
-
2015 - 2016 KAŞAR PEYNİRİ ÜRETİMİNDE BALMUMUNUN KAPLAMA MATERYALİ OLARAK KULLANIMININ AROMA BİLEŞENLERİ VE PROTEOLİZ DÜZEYİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2015 - 2016 HİNT İNCİRİ (OPUNTİA FİCUS-İNDİCA) İLAVESİNİN DONDURMANIN FİZİKSEL, KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ İLE ANTİOKSİDAN KAPASİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
-
2014 - 2016 ARI POLENİ KULLANIMININ DONDURMANIN BESİNSEL ÖZELLİKLERİ VE KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ