-
2024 - Devam Ediyor Buğday ruşeyminden yenilikçi yaklaşımlarla üretilen doğal yağ kütleciklerinin biyoaktivitesinin iyileştirilmesi, köfte üretiminde kullanım imkanlarının araştırılması ve pişirme toksikantları olan heterosiklik aromatik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonların oluşumu üzerine etkisinin belirlenmesi
-
2023 - 2024 Et tıraşlama atıklarından enzimatik hidroliz yöntemi ile farklı proses koşulları altında üretilen protein hidrolizatlarının çeşitli fonksiyonel özellikleri ve gıda toksikantları açısından değerlendirilmesi
-
2022 - 2024 Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ŞENGÜL M. (Yürütücü), DAĞDEMİR E., ÖZ E., YÜKSEL M.
-
2022 - 2024 Et tıraşlama atıklarından enzimatik hidroliz yöntemi ile farklı proses koşulları altında üretilen protein hidrolizatlarının çeşitli fonksiyonel özellikleri ve gıda toksikantları açısından değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Öz F. (Yürütücü), Ekiz E., Öz E., Gülseren İ., Turhan S.
-
2022 - 2024 Kuru Olgunlaştırılmış Sığır Etlerinin Kolesterol ve Protein Oksidasyon Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi
-
2022 - 2023 Farklı fırın poşetlerinin termal ve yapısal özelliklerinin ette BisfenolA migrasyonu üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZ E. (Yürütücü), BAYRAKÇEKEN H., ÖZ F.
-
2021 - 2023 Nanoencapsulation of promising bioactive compounds in food packaging and their delivery and functionality in food model systems
TÜBİTAK Projesi , 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
-
2021 - 2022 Farklı Proses Koşullarında Üretilen Siyah Sarımsağın Köftede Pişirme Toksikantları Oluşumu Üzerine Etkisi
-
2021 - 2021 Nanoencapsulated bioactive compounds for active food packaging
-
2020 - 2021 Sous-vide pişirme yönteminin etin tekstür ve SDS-PAGE profili açısından bazı geleneksel pişirme yöntemleriyle karşılaştırılması
-
2020 - 2021 Mühürleme işleminin etin tekstür, protein profili ve heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkisi
-
2019 - 2020 Farklı yağ çeşidi kullanımının mangalda pişirilmiş köftelerin polisiklik aromatik hidrokarbon içeriği ile yağ asidi kompozisyonu üzerine etkisi
-
2015 - 2018 Farklı Kürleme Karışımlarının Pastırmanın Proteolitik ve Diğer Bazı Kalitatif Özelliklerine Etkileri
-
2014 - 2015 Farklı laktik asit bakteri suşlarının ısıl işlem görmüş sucukta kullanım imkanları
-
2012 - 2013 PASTIRMADAN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN RAPD-PCR İLE İDENTİFİKASYONU"