Dr. Öğr. Üyesi Hayrunnisa ÖZLÜ


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik


WoS Araştırma Alanları: Beslenme Ve Diyetetik, Mikrobiyoloji, Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Bilimleri, Temel Bilimler (Sci), Mühendislik, Doğa Bilimleri Genel, Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, Çok Disiplinli Bilimler, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Mühendislik Endüstriyel, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Veteriner Bilimleri, Besin Hijyeni ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

59

Yayın (WoS)

11

Yayın (Scopus)

10

Atıf (WoS)

143

H-İndeks (WoS)

5

Atıf (Scopus)

172

H-İndeks (Scopus)

5

Atıf (Scholar)

202

H-İndeks (Scholar)

4

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

11

Proje

8

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2015

2009 - 2015

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi, Türkiye

1997 - 2007

1997 - 2007

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1993 - 1997

1993 - 1997

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Veteriner Bilimleri

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Teknolojisi

Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

2016 - 2018

2016 - 2018

Yrd. Doç. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik

2009 - 2015

2009 - 2015

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Gıda Hijyeni Ve Teknolojisi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Besin Katkı Maddeleri

Lisans

Lisans

Besin İşleme Yöntemleri

Besin Mikrobiyolojisi

Beslenme İlkeleri II

Beslenme İlkeleri

Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

Beslenme İlkeleri

Besin Kontrolü ve Mevzuatı

Beslenme İlkeleri I

Türk Mutfak Kültürü

Seminer II

Seminer I

Gıda Katkı Maddeleri

Beslenme Antropoloji

Besin Güvenliği

Beslenme Davranışı Bozuklukları

Beslenme Antropolojisi

Makaleler

Tümü (22)
SCI-E, SSCI, AHCI (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (11)
Scopus (10)
TRDizin (10)
Diğer Yayınlar (5)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2018

2018

1. Beslenmenin Bağırsak Mikrobiyotasına Etkisi/The Effect of Nutrition on Intestinal Microbiota

ÖZLÜ H.

International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition and Healthy Life’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.602-608, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

2. Beslenmenin Bağırsak Mikrobiyotasına Etkisi/The Effect of Nutrition on Intestinal Microbiota

ÖZLÜ H.

International Eurasian Congress on ‘Natural Nutrition and Healthy Life’ 2018, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, ss.602-608, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

3. I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS

İMİK H., URÇAR GELEN S., AYDEMİR ATASEVER M., GÜMÜŞ R., ÖZLÜ H.

I. INTERNATIONAL CONGRESS ON MEDICINAL AND AROMATIC PL ANTS, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2018, ss.1313, (Özet Bildiri)

2018

2018

4. Incidence of Aflatoxin M1 in Mare’s Milk from North of Kyrgyzstan

AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., ATASEVER M., İSTANBULLUGİL F. R.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, ss.510, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Determination of Packaging and Storage Conditions of Erzurum Cheese Halva

ÖZLÜ H., AYDEMİR ATASEVER M., URÇAR S., ATASEVER M.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

6. Microbiological and Histological Quality of Ready-to-Cook Meatballsin Erzurum

URÇAR S., ÖZLÜ H., GEDİKLİ S., ATASEVER M.

1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Acrylamide in Foods

AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H.

1. INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVESTOCK CONGRESS, 25 - 27 Nisan 2018, ss.691, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. The Bioactive Compounds of Tea and Decaffeinated Tea and Effects on The Health

KARATAŞ N., ŞENGÜL M., YILDIZ H., ÖZLÜ H.

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. EGG AS A FUNCTIONAL FOOD

ÖZLÜ H., KARATAŞ N.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET’xx17), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. MEDİCAL AND AROMATIC PLANTS USE İN THE FOOD AND EFFETS ON THE HEALTH”

KARATAŞ N., YILDIZ H., ÖZLÜ H.

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET’xx17), 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. Medical and Aromatic Plants Use in The Food and Effects on The Health

KARATAŞ N., YILDIZ H., ÖZLÜ H.

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. INVESTIGATION OF ANTIMICROBIAL EFFECT OF SOME PLANT EXTRACTS

AYDEMİR ATASEVER M., ATASEVER M., ÖZLÜ H., APAYDIN YILDIRIM B.

2nd International Science Symposium, TİBİLİSİ, Gürcistan, 5 - 08 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. THE EFFECTS OF OREGANO ESSENTIAL OILSUPPLEMENTATION TO LAMB RATIONS ON SOMEMICROBIOLOGICAL AND PHYSIOCHEMICALCHARACTERISTIC OF LAMB MEAT

İMİK H., URCAR S., AYDEMİR ATASEVER M., GÜMÜŞ R., ÖZLÜ H.

at the 1st INTERNATIONAL CONGRESS onMEDICINAL and AROMATIC PLANTS -naturaland healthy life- to be held ın konya/Turkey, on 10-12 may 2017, 10 - 12 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

18. Gıdalarda Coğrafi İşaretleme ve Erzurum un Coğrafi İşaretli Ürünleri

ÖZLÜ H., ATASEVER M., AYDEMİR ATASEVER M.

Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

19. Peynirlerde Aroma Oluşumu

AYDEMİR ATASEVER M., ATASEVER M., ÖZLÜ H.

Türkiye’de ve Dünyada Yerel-Geleneksel Peynirler: Kars Kaşarı Coğrafi İşareti Uluslararası Sempozyumu, 15 - 17 Temmuz 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

20. GIDA BİLİMİ VE BİYOTEKNOLOJİDE MİKROENKAPSÜLASYON

ÖZLÜ H., AYDEMİR ATASEVER M., KARATAŞ N., ATASEVER M.

GIDA, METABOLİZMA SAĞLIK:BİYOAKTİF BİLEŞENLER VE DOĞAL KATKILARKONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. Bazı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriosin Üretme Yeteneği

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

6.ULUSAL VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ, Türkiye, 7 - 11 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. IDENTIFICATION OF SOME PATHOGENS FROM CIVIL AND WHITE CHEESES CONSUMED IN THE PROVINCE OF ERZURUM TURKEY

ATASEVER M., özlü h.

International VETistanbul GroupCongress, St Petesburg, Rusya, 7 - 09 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2013

2013

26. Isolation And Identifi cation Of Lactic Acid Bacteria In Kashar Cheese

ATASEVER M., ÇANAKÇI ADIGÜZEL G., AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., URÇAR S.

Days of Veterinary Medicine, Struga, Makedonya, 6 - 08 Eylül 2013, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

27. Characteristic Of Bacteriocins Produced By Lactic Acid Bacteria

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

Days of Veterinary Medicine, Struga, Makedonya, 6 - 08 Eylül 2013, (Özet Bildiri)

2009

2009

30. Bacterial Zoonozis and Public Health

ATASEVER M., GÜNER A., AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., URÇAR S.

Publiv Unity of Veterinary Sanitation and Environment Protection, Türkiye, 16 Kasım 2009, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

Kitaplar

2019

2019

1. Principles of Chesee Production

AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., ATASEVER M., Zilbeyaz R. N.

Milk and Milk Production, Atasever M., Editör, Digital Akademi Kitabevi Yayınları, Ankara, ss.165-171, 2019

2019

2019

2. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zooonozlar

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES 2018, Duran, Nizami, Editör, IVPE, Cetinje, ss.262-269, 2019

2019

2019

3. Peynir Üretimi Prensipleri

AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., ATASEVER M., ZİLBEYAZ R.

Süt ve Süt Ürünleri, Mustafa Atasever, Editör, Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2019

2018

2018

4. NUTRITION AND DIETETICS / BESLENME VE DİYETETİK

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES-2018, Prof. Dr. Nizami Duran, Editör, Ivpe, Cetinje, Montenegro, ss.262-269, 2018

2018

2018

5. NUTRITION AND DIETETICS / BESLENME VE DİYETETİK

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES-2018, Prof. Dr. Nizami Duran, Editör, Ivpe, Cetinje, Montenegro, ss.262-269, 2018

2018

2018

6. Probiyotik, Prebiyotik, Sinbiyotik ve Halk Sağlığı

ATASEVER M., AYDEMİR ATASEVER M., ÖZLÜ H., ZİLBEYAZ R. N.

Barsak Mikrobiyotası ve Probiyotikler, NİZAMLIOĞLU, Mustafa, Editör, Digital Akademi, Ankara, ss.28-35, 2018

2018

2018

7. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Zoonozlar

ÖZLÜ H., ATASEVER M.

CURRENT ACADEMIC STUDIES IN HEALTH SCIENCES-2018, Duran, Nizami, Editör, IVPE, ss.262-269, 2018

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

ABUR CUBUR YEME BOŞA DOĞRU BESLEN SAĞLIKLI YAŞASürdürülebilir Kalkınma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Özeti) (Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
KARATAŞ N. (Yürütücü), ALTUNAY K., ÖZLÜ H., ÖZLER E., ERYILMAZ H.

2019 - 2020

2019 - 2020

1. Uluslararası 4. Geleneksel Sağlık Çalışanı Meslek Günleri Sempozyumu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

TAN M. (Yürütücü), EJDER APAY S., GÜR E. Y., TAŞĞIN E., AYDIN ÇİL M., ÇAPIK A., et al.

2015 - 2019

2015 - 2019

"BAZI ET ÜRÜNLERİNDE NİTRAT VE NİTRİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ"

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ATASEVER M. (Yürütücü), ÖZLÜ H., AYDEMİR ATASEVER M., YILDIRIM Y.

2015 - 2019

2015 - 2019

"SUCUK ÜRETİMİNDE FARKLI ŞEKERLERİN KULLANIMININ KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ"

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ATASEVER M. (Yürütücü), ÖZLÜ H., AYDEMİR ATASEVER M., PAMUK Ş.

2015 - 2018

2015 - 2018

"ERZURUM İLİNDE HAYVANCILIKLA UĞRAŞANLARIN ZOONOZ HASTALIKLARA YÖNELİK BİLGİ, TUTUM VE DAVRANIŞLARI

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

ATASEVER M. (Yürütücü), ÖZLÜ H., ÜZÜM H., ÖZLÜ H.

2012 - 2014

2012 - 2014

BAZI PEYNİRLERDEN İZOLE EDİLEN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BAKTERİYOSİN ÜRETE YETENEĞİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

ATASEVER M. (Yürütücü), ÖZLÜ H.

Ödüller

Eylül 2017

Eylül 2017

Medical and Aromatic Plants Use In The Food and Effects On the Health

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017)



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

01 Kasım 2018 - 01 Kasım 2018

5th International Symposium on Multidisciplinary Studies

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Temmuz 2018 - 01 Temmuz 2018

01 Temmuz 2018 - 01 Temmuz 2018

International Eurasian Congress on Natural Nutrition and Healthy Life' 2018

Katılımcı

Ankara-Türkiye

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

1st International GAP Agriculture and Livestock CongressSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Şanlıurfa-Türkiye

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

01 Ekim 2017 - 01 Ekim 2017

7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi

Katılımcı

Aydın-Türkiye

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

ISS2017 2nd International Science Symposium "Science Festival"

Katılımcı

Tbilisi-Gürcistan

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

01 Eylül 2017 - 01 Eylül 2017

2nd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET 2017)

Katılımcı

Bayburt-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

I. International on Medical and Aromatic Plant Congress

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

01 Kasım 2016 - 01 Kasım 2016

Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Gıda Katkıları Kongresi

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

01 Ekim 2015 - 01 Ekim 2015

6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

01 Nisan 2015 - 01 Nisan 2015

International VET İstanbul Group Congress 2015

Katılımcı

Sankt-Peterburg-Rusya

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 145

h-indeksi (WOS): 5

Jüri Üyelikleri

Ağustos-2019

Ağustos 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Atatürk Üniversitesi

Ağustos-2019

Ağustos 2019

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Atatürk Üniversitesi

Aralık-2018

Aralık 2018

Doktora Yeterlik Sınavı

- Atatürk Üniversitesi

Nisan-2018

Nisan 2018

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

- Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü