Eğitim Bilgileri
2016 - 2022
2016 - 2022Doktora
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2022
2022Doktora
Yenilebilir kompozit film üretimi ve kaşar peynirinde kullanılabilirliğinin araştırılması
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
2016
2016Yüksek Lisans
Ayva çekirdeği jeli tozunun yoğurt üretiminde stabilizör olarak kullanımı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025TS EN ISO 19011:2028 Yönetim Sistemleri Entegre İç Tetkik Eğitimi
Mesleki Eğitim
Türk Standardları Enstitüsü
2025
2025TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi
Mesleki Eğitim
Türk Standardları Enstitüsü
2025
2025TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
Mesleki Eğitim
Türk Standardları Enstitüsü
2024
2024Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
Kişisel Gelişim
Vergi Denetim
2023
2023ÇALIŞANLARIN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2022
2022Mikrobiyata ve Sağlık
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2022
2022Dünya Süt Günü Çalıştayı
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2022
2022Gıda Kayıpları ve Gıda Atıklarının Değerlendirilmesine Yönelik Uygulamalar Çalıştayı
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2022
2022Metaverse Kavramı ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2021
2021DENEY LABORATUVARLARI İÇİN METOT GEÇERLİ KILMA/DOĞRULAMA VE ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİ EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
RAN KALİTE
2021
2021TS EN ISO/IEC 17025:2017 DENEY VE KALİBRASYON LABORATUVARLARININ YETKİNLİĞİ İÇİN GENEL GEREKLİLİK STANDARDI EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
RAN KALİTE
2021
2021TS ISO 31000:2018 DENEY LABORATUVARLARI İÇİN RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
RAN KALİTE
2021
2021PROJE HAZIRLAMA EĞİTİM PROGRAMI
Mesleki Eğitim
Atatürk Üniversitesi
2019
2019ISO 22000:2014 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
Mesleki Eğitim
ULUSLARARASI BAŞ DENETÇİ FATİH TURAN
2018
2018GC EĞİTİM
Mesleki Eğitim
ETC DANIŞMANLIK
2018
2018HPLC EĞİTİMİ
Mesleki Eğitim
ETC DANIŞMANLIK
2016
2016Agilent HPLC Yazlılım, Donanım ve Kullanıcı Eğitimi
Mesleki Eğitim
SEM
Araştırma Alanları
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - 2024
2023 - 2024Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2020 - 2022
2020 - 2022Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorAkademik Performans D. Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam Ediyorİntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorBirim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnket Düzenleme Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBölüm MÜDEK Öz Değerlendirme Raporunun Hazırlanması
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorToplumsal Duyarlılık Projeleri Takip Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorGıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü Deney Personeli
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Akademi Dışı Deneyim
2021 - 2024
2021 - 2024Gıda Mühendisi
Üniversite, Atatürk Üniversitesi , Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gıda Mühendisi
2017 - 2020
2017 - 2020GIDA MÜHENDİSİ
Üniversite, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, GIDA VE HAYVANCILIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ, GIDA MÜHENDİSİ
Makaleler
2024
20241. A novel composite edible film based on quince seed gel and whey protein concentrate as affected by transglutaminase crosslinking
Gürbüz Z., Şengül M., Erkaya Kotan T., Sarıcaoğlu F. T.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.9, ss.6163-6173, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20232. Kefir Consumption Patterns of Students from Ataturk University, Turkiye: A Survey Study
ERKAYA KOTAN T., NADAROĞLU H., GÜRBÜZ Z.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY RESEARCH , 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20233. PİYASADA SATILAN YOĞURTLARIN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE ADE-İNHİBİTÖR AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Gürmeriç H. E., Şengül M.
GIDA
, cilt.48, sa.6, ss.1366-1378, 2023 (TRDizin)
2023
20234. Utilization of edible coating based on quince seed mucilage loaded with thyme essential oil: Shelf life, quality, and ACE-inhibitory activity efficiency in Kaşar cheese
ERKAYA KOTAN T., GÜRBÜZ Z., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
Food Bioscience
, cilt.54, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20225. Effect of blueberry addition on antioxidant activity, textural, microbiological and physicochemical properties of strained yoghurt
Şengül M., Can B., Ürkek B., Gürbüz-Kaçan Z.
Anais da Academia Brasileira de Ciencias
, cilt.94, sa.4, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20216. Evaluation of physicochemical, microbiological, texture and microstructure characteristics of set-style yoghurt supplemented with quince seed mucilage powder as a novel natural stabiliser
Gurbuz Z., Erkaya Kotan T., Şengül M.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
, cilt.114, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20217. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pilot Süt Fabrikasına Gelen Çiğ Sütlerin Kalitesinin Belirlenmesi
Şengül M., Ürkek B., Gürbüz Kaçan Z., Erkaya Kotan T., Akgül H. İ.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, cilt.52, sa.1, ss.90-97, 2021 (TRDizin)
2020
20208. TİCARİ KEFİRLERİN BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
ÜNAL F. N., Kalyas A., GÜRBÜZ KAÇAN Z., ŞENGÜL M., ÜRKEK B.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.45, sa.3, ss.555-563, 2020 (TRDizin)
2020
20209. Some physicochemical and microbiological properties of butter produced in Erzurum
Akgul H. I., ŞENGÜL M., Urkek B., Kotan T., Gurbuz Z.
JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.71, sa.1, ss.21-26, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. ALTERNATIVE NATURAL STABILIZER QUINCE SEED MUSILAGE: SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION
Şengül M., Erkaya Kotan T., Gürbüz Kaçan Z., Baydaş Atasoy Y.
8. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2025, ss.1-3, (Özet Bildiri)
2024
20242. YOĞURT BAKTERİLERİNDEN POSTBİYOTİK OLARAK ELDE EDİLEN EKZOPOLİSAKKARİTLER VE SAĞLIĞA FAYDALARI
Gürbüz Kaçan Z., Erkaya Kotan T.
16. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Konya, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2024, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)
2024
20243. DEVELOPMENTS FOR SUSTAINABLE AND SAFE FOOD IN THE FOOD İNDUSTRY WITH INDUSTRY 4.0 (IR 4.0) TECHNOLOGIES
Dağdemir E., Gürbüz Z.
7 th International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Gaziantep, Türkiye, 5 Mart - 06 Nisan 2024, ss.279-287, (Tam Metin Bildiri)
2023
20234. Plant Seed Mucilage Based Biodegradable and Edible Packaging Materials
Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Şengül M.
V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.886-894, (Tam Metin Bildiri)
2023
20235. Liyofilize Yoğurt Atıştırmalıklarının Fenolik Bileşiminin LC-MS Cihazı Kullanı larak Belirlenmesi
Çiftçi E., Şengül M., Gürbüz Z., Ürkek B.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1-2, (Özet Bildiri)
2022
20226. Fermente süt ürünlerinde doğal yolla benzoik asit oluşumu
GÜRBÜZ Z., ŞENGÜL M., DAĞDEMİR E., ERKAYA KOTAN T., GÜRMERİÇ H. E.
IV. International Conference of Food, Agriculture and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
20227. DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF YOGURT SAMPLES MARKETED IN ERZURUM, TURKEY
GÜRMERİÇ H. E., GÜRBÜZ Z., ERKAYA KOTAN T., ŞENGÜL M.
IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)
2019
20198. Effects on Some Physicochemical, Rheological and Microbiological Characteristics of Yoghurt Enriched with Quince Powder
ÜRKEK B., ŞENGÜL M., AKTAŞ H., GÜRBÜZ Z.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20199. Effects Of Apple Powder On Some Physicochemical And Rheological Properties Of Yoghurt
ÜRKEK B., ŞENGÜL M., GÜRBÜZ Z., AKTAŞ H.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
201810. Coxiella burnetii in Milk and Q Fever
GÜRBÜZ Z., ERKAYA T., ŞENGÜL M.
I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201811. Textural Properties of Kashar cheese during ripening as affected by coating with an edible film obtained from quince seed mucilage
ERKAYA T., GÜRBÜZ Z.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201812. Protection and Registration of Traditional Foods
GÜRBÜZ Z., İŞÇİ G., ERKAYA KOTAN T., ŞENGÜL M.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
201713. The effect of quince seed gel containing thyme essential oil as an edible film on the microbiological and chemical quality properties of Kashar cheese during ripening
ERKAYA T., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M., GÜRBÜZ Z.
II. International Conference on Advenced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201714. Possibilities for use of persimmon (Diospyros kaki L.) fiber in ice cream production
Erkaya T., Gürbüz Z., Akgül H. İ., Dağdemir E., Şengül M., Ürkek B.
19th International Conference onFood Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
201715. The Effect of Quince Seed Gel Containing Thyme Essential Oil as an Edible Film on the Microbiologicaland Chemical Quality Properties of Kashar Cheese During Ripening(Ayva Çekirdeği Jeli ile Kaplama İşleminin Kaşar Peynirinin Olgunlaşma Süresince Mikrobiyolojik ve KimyasalÖzellikleri Üzerine Etkisi)
ERKAYA T., GÜRBÜZ Z., DAĞDEMİR E., ŞENGÜL M.
II. International Conferance and Advanced Engineering Techhnologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2016
201616. USE OF QUINCE SEED GEL POWDER AS THE STABILIZER IN YOGURT PRODUCTION
GÜRBÜZ Z., ŞENGÜL M., ERKAYA T.
2nd Food Structure Design Congress, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201517. Laktobiyonik asit
Ürkek B., Gürbüz Z., Şengül M., Akgül H. İ.
9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.107, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. DİJİTALLEŞEN DÜNYADA ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM VE YAPAY ZEKANIN GIDA AMBALAJLARINDAKİ ROLÜ
Dağdemir E., Gürbüz Kaçan Z.
MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA, Prof. Dr. Salih ÖZDEMİR,Doç. Dr. Cihat ÖZDEMİR,Dr. Ömer Faruk ASLAN,Öğr. Gör. Murat ÖZDEMİR, Editör, EFE AKADEMİ YAYINCILIK, İstanbul, ss.69-92, 2024
2023
20232. GIDA ALERJİLERİ VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASININ ROLÜ
Erkaya Kotan T., Gürbüz Z.
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler, Selahattin BARDAK, Editör, SERÜVEN, Ankara, ss.499-526, 2023
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorFarklı sos çeşitlerinde koruyucu katkı maddeleri ile fitalat esterlerinin tespiti ve tüketici sağlığı açısından olası risklerin değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DAĞDEMİR E. (Yürütücü), AYAĞ N., BACIOĞLU F. N., GÜRBÜZ Z., TOPDAŞ E. F.
2025 - 2026
2025 - 2026Piyasa tereyağlarında bazı kalite kriterlerinin tespiti ve fitalat esterlerinin varlığı ile ilgili sağlık riski değerlendirmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Gürbüz Kaçan Z. (Yürütücü), Dağdemir E.
2023 - 2024
2023 - 2024ERZURUM PİYASASINDA SATIŞA SUNULAN KAŞAR PEYNİRLERİNDE SORBİK ASİT MİKTARININ HPLC YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
GÜRBÜZ KAÇAN Z. (Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), GÜRBÜZ Z., ÇİFTÇİ E.
2023 - 2024
2023 - 2024Yenilebilir Kompozit Film
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., GÜRBÜZ Z.
2023 - 2024
2023 - 2024Ayva Çekirdeği Jelinin Karakterizasyonu ve Dondurma Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞENGÜL M. (Yürütücü), GÜRBÜZ Z., ERKAYA KOTAN T., BAYDAŞ Y.
2020 - 2022
2020 - 2022
Yenilebilir Kompozit Film Üretimi ve Kaşar Peynirinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Şengül M.(Yürütücü), Gürbüz Z., Erkaya Kotan T.
2016 - 2018
2016 - 2018ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PİLOT SÜT FABRİKASINA GELEN ÇİĞ SÜTLERİN KALİTESİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şengül M. (Yürütücü), Erkaya Kotan T., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
2015 - 2017
2015 - 2017TRABZON HURMASI (DİOSPYROS KAKİ L.) LİFİNİN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIM İMKÂNLARI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şengül M. (Yürütücü), Erkaya Kotan T., Dağdemir E., Gürbüz Z., Ürkek B., Akgül H. İ.
2015 - 2016
2015 - 2016ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Şengül M. (Yürütücü), Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Ürkek B., Akgül H. İ.
Patent
2023
2023Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 12707 , Standart Tescil
2023
2023Yenilebilir Kompozit Film
Patent
Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 12707 , Standart Tescil
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ekim 2024
Ekim 2024CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Temmuz 2024
Temmuz 2024Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma Projesi
Selçuk Üniversitesi, Türkiye
Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler
Mayıs 2023
Mayıs 2023Bilimsel Yayın/Eser
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mart 2024
Mart 202419 th International Scientific Research Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Gürbüz Z., AKKÖSE A.
Ankara, Türkiye
Aralık 2023
Aralık 202318 th International Scientific Research Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye
Ağustos 2023
Ağustos 202317 th International Scientific Research Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye
Mart 2023
Mart 202316 th International Scientific Research Congress
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022
Mikrobiyota ve Sağlık
Çalıştay Organizasyonu
Hancı H., Erkaya Kotan T., Sezen Karaoğlan E., Sevindik H. G., Kadıoğlu Y., Çetin B., et al.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2022
Haziran 2022Dünya Süt Günü
Çalıştay Organizasyonu
Çakmakçı S., GÜRBÜZ Z.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Gıda Kayıpları ve Atıklarının Değerlendirmesine Yönelik Uygulamalar
Çalıştay Organizasyonu
Erkaya Kotan T., Şengül M., Dağdemir E., Gürbüz Z.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Metaverse Kavramı ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları
Çalıştay Organizasyonu
Gürbüz Z., Dağdemir E., Erkaya Kotan T.
Erzurum, Türkiye
Ödüller
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
05 Mart 2024 - 06 Mart 2024
05 Mart 2024 - 06 Mart 2024