Dr. Öğr. Üyesi Zeynep GÜRBÜZ KAÇAN


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Gürbüz Zeynep

Metrikler

Yayın

28

Yayın (WoS)

5

Yayın (Scopus)

5

Atıf (WoS)

66

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

74

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (Scholar)

6

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

9

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

3

Proje

14

Fikri Mülkiyet

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2016 - 2022

2016 - 2022

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2022

2022

Doktora

Yenilebilir kompozit film üretimi ve kaşar peynirinde kullanılabilirliğinin araştırılması Sürdürülebilir Kalkınma

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2016

2016

Yüksek Lisans

Ayva çekirdeği jeli tozunun yoğurt üretiminde stabilizör olarak kullanımı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

TS EN ISO 19011:2028 Yönetim Sistemleri Entegre İç Tetkik Eğitimi

Mesleki Eğitim

Türk Standardları Enstitüsü

2025

2025

TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi

Mesleki Eğitim

Türk Standardları Enstitüsü

2025

2025

TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Mesleki Eğitim

Türk Standardları Enstitüsü

2024

2024

Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri

Kişisel Gelişim

Vergi Denetim

2023

2023

ÇALIŞANLARIN TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2022

2022

Mikrobiyata ve Sağlık

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2022

2022

Dünya Süt Günü Çalıştayı

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2022

2022

Gıda Kayıpları ve Gıda Atıklarının Değerlendirilmesine Yönelik Uygulamalar Çalıştayı

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2022

2022

Metaverse Kavramı ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2021

2021

DENEY LABORATUVARLARI İÇİN METOT GEÇERLİ KILMA/DOĞRULAMA VE ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİ EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

RAN KALİTE

2021

2021

TS EN ISO/IEC 17025:2017 DENEY VE KALİBRASYON LABORATUVARLARININ YETKİNLİĞİ İÇİN GENEL GEREKLİLİK STANDARDI EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

RAN KALİTE

2021

2021

TS ISO 31000:2018 DENEY LABORATUVARLARI İÇİN RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

RAN KALİTE

2021

2021

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİM PROGRAMI

Mesleki Eğitim

Atatürk Üniversitesi

2019

2019

ISO 22000:2014 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Mesleki Eğitim

ULUSLARARASI BAŞ DENETÇİ FATİH TURAN

2018

2018

GC EĞİTİM

Mesleki Eğitim

ETC DANIŞMANLIK

2018

2018

HPLC EĞİTİMİ

Mesleki Eğitim

ETC DANIŞMANLIK

2016

2016

Agilent HPLC Yazlılım, Donanım ve Kullanıcı Eğitimi

Mesleki Eğitim

SEM

Araştırma Alanları

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2024

2023 - 2024

Araştırma Görevlisi Dr.

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2020 - 2022

2020 - 2022

Araştırma Görevlisi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Akademik Performans D. Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anket Düzenleme Komisyonu

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Bölüm MÜDEK Öz Değerlendirme Raporunun Hazırlanması

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Toplumsal Duyarlılık Projeleri Takip Komisyonu

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü Deney Personeli

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Akademi Dışı Deneyim

2021 - 2024

2021 - 2024

Gıda Mühendisi

Üniversite, Atatürk Üniversitesi , Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gıda Mühendisi

2017 - 2020

2017 - 2020

GIDA MÜHENDİSİ

Üniversite, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, GIDA VE HAYVANCILIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ, GIDA MÜHENDİSİ

Makaleler

Tümü (9)
SCI-E, SSCI, AHCI (5)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (5)
Scopus (5)
TRDizin (3)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. ALTERNATIVE NATURAL STABILIZER QUINCE SEED MUSILAGE: SYNTHESIS AND CHARACTERIZATION

Şengül M., Erkaya Kotan T., Gürbüz Kaçan Z., Baydaş Atasoy Y.

8. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 - 31 Mayıs 2025, ss.1-3, (Özet Bildiri)

2024

2024

2. YOĞURT BAKTERİLERİNDEN POSTBİYOTİK OLARAK ELDE EDİLEN EKZOPOLİSAKKARİTLER VE SAĞLIĞA FAYDALARI

Gürbüz Kaçan Z., Erkaya Kotan T.

16. ULUSLARARASI TARIM, HAYVANCILIK VE KIRSAL KALKINMA KONGRESİ, Konya, Türkiye, 15 - 17 Kasım 2024, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

3. DEVELOPMENTS FOR SUSTAINABLE AND SAFE FOOD IN THE FOOD İNDUSTRY WITH INDUSTRY 4.0 (IR 4.0) TECHNOLOGIES

Dağdemir E., Gürbüz Z.

7 th International Ankara Multidisciplinary Studies Congress, Gaziantep, Türkiye, 5 Mart - 06 Nisan 2024, ss.279-287, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

4. Plant Seed Mucilage Based Biodegradable and Edible Packaging Materials

Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Şengül M.

V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, Edirne, Türkiye, 20 - 23 Eylül 2023, ss.886-894, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2023

2023

5. Liyofilize Yoğurt Atıştırmalıklarının Fenolik Bileşiminin LC-MS Cihazı Kullanı larak Belirlenmesi

Çiftçi E., Şengül M., Gürbüz Z., Ürkek B.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.1-2, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2022

2022

6. Fermente süt ürünlerinde doğal yolla benzoik asit oluşumu

GÜRBÜZ Z., ŞENGÜL M., DAĞDEMİR E., ERKAYA KOTAN T., GÜRMERİÇ H. E.

IV. International Conference of Food, Agriculture and Veterinary Sciences, Van, Türkiye, 27 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

7. DETERMINATION OF ANTIOXIDANT ACTIVITIES OF YOGURT SAMPLES MARKETED IN ERZURUM, TURKEY

GÜRMERİÇ H. E., GÜRBÜZ Z., ERKAYA KOTAN T., ŞENGÜL M.

IV-International Conference of Food, Agriculture, and Veterinary Sciences, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

8. Effects on Some Physicochemical, Rheological and Microbiological Characteristics of Yoghurt Enriched with Quince Powder

ÜRKEK B., ŞENGÜL M., AKTAŞ H., GÜRBÜZ Z.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

9. Effects Of Apple Powder On Some Physicochemical And Rheological Properties Of Yoghurt

ÜRKEK B., ŞENGÜL M., GÜRBÜZ Z., AKTAŞ H.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, 16 - 18 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

10. Coxiella burnetii in Milk and Q Fever

GÜRBÜZ Z., ERKAYA T., ŞENGÜL M.

I. International Agricultural Science Congress, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Textural Properties of Kashar cheese during ripening as affected by coating with an edible film obtained from quince seed mucilage

ERKAYA T., GÜRBÜZ Z.

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

12. Protection and Registration of Traditional Foods

GÜRBÜZ Z., İŞÇİ G., ERKAYA KOTAN T., ŞENGÜL M.

International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. Possibilities for use of persimmon (Diospyros kaki L.) fiber in ice cream production

Erkaya T., Gürbüz Z., Akgül H. İ., Dağdemir E., Şengül M., Ürkek B.

19th International Conference onFood Processing Technology, Paris, Fransa, 23 - 25 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

16. USE OF QUINCE SEED GEL POWDER AS THE STABILIZER IN YOGURT PRODUCTION

GÜRBÜZ Z., ŞENGÜL M., ERKAYA T.

2nd Food Structure Design Congress, Antalya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2016, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

17. Laktobiyonik asit

Ürkek B., Gürbüz Z., Şengül M., Akgül H. İ.

9. Gıda Mühendisliği Kongresi, İzmir, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2015, ss.107, (Özet Bildiri) Creative Commons License

Kitaplar

2024

2024

1. DİJİTALLEŞEN DÜNYADA ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM VE YAPAY ZEKANIN GIDA AMBALAJLARINDAKİ ROLÜ

Dağdemir E., Gürbüz Kaçan Z.

MÜHENDİSLİĞİN GELECEĞİ VE YAPAY ZEKA, Prof. Dr. Salih ÖZDEMİR,Doç. Dr. Cihat ÖZDEMİR,Dr. Ömer Faruk ASLAN,Öğr. Gör. Murat ÖZDEMİR, Editör, EFE AKADEMİ YAYINCILIK, İstanbul, ss.69-92, 2024 Creative Commons License

2023

2023

2. GIDA ALERJİLERİ VE BAĞIRSAK MİKROBİYOTASININ ROLÜ

Erkaya Kotan T., Gürbüz Z.

Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler, Selahattin BARDAK, Editör, SERÜVEN, Ankara, ss.499-526, 2023

Desteklenen Projeler

2025 - 2026

2025 - 2026

Piyasa tereyağlarında bazı kalite kriterlerinin tespiti ve fitalat esterlerinin varlığı ile ilgili sağlık riski değerlendirmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler

Gürbüz Kaçan Z. (Yürütücü), Dağdemir E.

2023 - 2024

2023 - 2024

ERZURUM PİYASASINDA SATIŞA SUNULAN KAŞAR PEYNİRLERİNDE SORBİK ASİT MİKTARININ HPLC YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

GÜRBÜZ KAÇAN Z. (Yürütücü)

2023 - 2024

2023 - 2024

Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ŞENGÜL M. (Yürütücü), GÜRBÜZ Z., ÇİFTÇİ E.

2023 - 2024

2023 - 2024

Yenilebilir Kompozit Film

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ŞENGÜL M. (Yürütücü), ERKAYA KOTAN T., GÜRBÜZ Z.

2015 - 2016

2015 - 2016

ERZURUM'DA PİYASAYA SUNULAN TEREYAĞLARININ BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Şengül M. (Yürütücü), Gürbüz Z., Erkaya Kotan T., Ürkek B., Akgül H. İ.

Patent

2023

2023

Meyveli Yoğurt Atıştırmalıkları

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 12707 , Standart Tescil

2023

2023

Yenilebilir Kompozit Film

Patent

Başvuru Yapıldı, Buluşun Başvuru Numarası: 12707 , Standart Tescil Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2024

Ekim 2024

CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

ESCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Aralık 2023

Aralık 2023

Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Temmuz 2024

Temmuz 2024

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma Projesi

Selçuk Üniversitesi, Türkiye

Etik Değerlendirmeler İçin Hakemlikler

Mayıs 2023

Mayıs 2023

Bilimsel Yayın/Eser

Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Gümüşhane Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Mart 2024

Mart 2024

19 th International Scientific Research Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Gürbüz Z., AKKÖSE A.
Ankara, Türkiye

Aralık 2023

Aralık 2023

18 th International Scientific Research Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye

Ağustos 2023

Ağustos 2023

17 th International Scientific Research Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye

Mart 2023

Mart 2023

16 th International Scientific Research Congress

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Gürbüz Z.
Ankara, Türkiye

Aralık 2022

Aralık 2022

Mikrobiyota ve Sağlık Sürdürülebilir Kalkınma

Çalıştay Organizasyonu

Hancı H., Erkaya Kotan T., Sezen Karaoğlan E., Sevindik H. G., Kadıoğlu Y., Çetin B., et al.
Erzurum, Türkiye

Haziran 2022

Haziran 2022

Dünya Süt Günü

Çalıştay Organizasyonu

Çakmakçı S., GÜRBÜZ Z.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2022

Mayıs 2022

Metaverse Kavramı ve Gıda Endüstrisindeki Uygulamaları

Çalıştay Organizasyonu

Gürbüz Z., Dağdemir E., Erkaya Kotan T.
Erzurum, Türkiye

Ödüller

Nisan 2024

Nisan 2024

MEYVELİ YOĞURT ATIŞTIRMALIKLARI

Atatürk Üniversitesi

Nisan 2024

Nisan 2024

Patent Başvuru Teşvik Ödülü

Atatürk Üniversitesi



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

05 Mart 2024 - 06 Mart 2024

05 Mart 2024 - 06 Mart 2024

7 th International Ankara Multidisciplinary Studies Congress

Moderatör

Ankara-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 67

h-indeksi (WOS): 2