Duyurular & Dokümanlar
Tez Dosyaları
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2003 - 2010
2003 - 2010Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2000 - 2003
2000 - 2003Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1996 - 2000
1996 - 2000Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2010
2010Doktora
Bazı Teknolojik İşlemlerin Turpgil Sebzelerinin Sülforafan İçeriklerine Etkileri
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği
2003
2003Yüksek Lisans
Bazı Sebzelerin Muhafaza Edilmeleri Sırasında Peroksidaz Aktivitesinde Meydana Gelen Değişmeler
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - 2024
2019 - 2024Dr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2011 - 2019
2011 - 2019Yrd. Doç. Dr.
Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Mühendislik Fakültesi
2001 - 2010
2001 - 2010Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorBirim Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorErasmus Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorFarabi Programı Bölüm Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2024 - 2025
2024 - 2025Erasmus Programı Kurum Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - 2023
2020 - 2023Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - 2020
2020 - 2020Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2017 - 2019
2017 - 2019BAP Alt Komisyon Üyesi
Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Mühendislik Fakültesi
2016 - 2019
2016 - 2019Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 - 2018
2017 - 2018Bölüm Başkan Yardımcısı
Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Mühendislik Fakültesi
Verdiği Dersler
Yüksek Lisans
Uzmanlık Alan Dersi II
Uzmanlık Alan Dersi III
GASTRONOMİDE BAHARATLAR
Danışmanlık
Uzmanlık Alan Dersi I
Dünya Mutfaklarına Genel Bakış
Lisans
Yenilebilir Bitki ve Baharatlar
Yenilebilir Bitki ve Baharatlar
Mezuniyet Projesi II
Mezuniyet Projesi II
Gastronomide Güncel Yaklaşımlar
Gıda Katkı Maddeleri
Öğretmenlik Uygulaması
Mezuniyet Projesi I
Fermente Gıdalar
Fermente Gıdalar
Kalite Güvence ve Standartları
Gastronomide Güncel Yaklaşımlar
Özel Gıdalar Teknolojisi
Kalite Güvence ve Standartları
Mezuniyet Projesi I
Özel Gıdalar Teknolojisi
Gıda Katkı Maddeleri
MEZUNİYET PROJESİ I
GIDA KATKI MADDELERİ
MEZUNİYET PROJESİ I
GIDA KATKI MADDELERİ
Mezuniyet Projesi I
Osmanlı Mutfağı
MEZUNİYET PROJESİ II
Ege ve Akdeniz mutfağı
Osmanlı Mutfağı
ENDÜSTRİYEL MUTFAKLARDA YENİ EĞİLİMLER
ENDÜSTRİYEL MUTFAKLARDA YENİ EĞİLİMLER
Ege ve Akdeniz Mutfağı
MEZUNİYET PROJESİ II
Araştırma Yöntemleri
MEZUNİYET PROJESİ II
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Gıda Katkı Maddeleri
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Zeytin, Zeytinyağı ve Mutfak Kültürü
Araştırma Yöntemleri
MEZUNİYET PROJESİ II
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
FERMENTE ÜRÜNLER
Zeytin, Zeytinyağı ve Mutfak Kültürü
FERMENTE ÜRÜNLER
Dünya Mutfakları Uygulamaları
Dünya Mutfakları I
Mezuniyet Projesi I
Gastronomi Akımları
Dünya Mutfakları II
Yiyecek Tarihi
Dünya Mutfakları I
Dünya Mutfakları I
Gastronomi Akımları
Dünya Mutfakları Uygulamaları
Dünya Mutfakları II
Yiyecek Tarihi
Dünya Mutfakları I
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Yenilebilir yabani bitkilerin yiyecek ve içecek işletmelerinde kullanımı : TR90 Bölgesinde bir araştırma
Okcu Z., Çetinkaya N. (Eş Danışman)
İ.MUSABAŞOĞLU(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Hünnap meyvesinden üretilen reçel ve marmelatların fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Okcu Z. (Danışman)
B.KAPLAN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Kocayemiş (Arbutus unedo L.) meyvesinden üretilen pestilin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Okcu Z. (Danışman)
S.KERSE(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Karayemiş (Prunus laurocerasus L. ) meyvesinin bazı kalite özellikleri üzerine farklı yenilebilir kaplamaların etkisi
Okcu Z. (Danışman)
Y.YAVUZ(Öğrenci)
Makaleler
2024
20241. Quality Parameters and Antioxidant Activity, Phenolic Compounds, Sensory Properties of Functional Yogurt with Melon (Cucumis melo L.) Peel Powder
OKCU Z., YANGILAR F.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.12, sa.4, ss.586-595, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20242. Characterization of bioactive content and aroma compounds of geographical indication İspir, Narman, and Hınıs dry beans
Denk E., Kul R., Kafkas N. E., Ünver H., Okcu Z., Ergün D., et al.
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
, cilt.48, sa.5, ss.731-744, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20233. Pumpkin and Pumpkin Byproducts: Phytochemical Constitutes, Food Application and Health Benefits
Aziz A., Noreen S., Khalid W., Ejaz A., Faiz ul Rasool I., Maham N., et al.
ACS Omega
, cilt.8, sa.26, ss.23346-23357, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Influence of foliar spray and post-harvest treatments on head yield, shelf-life, and physicochemical qualities of broccoli
Tarafder S. K., Biswas M., Sarker U., Ercişli S., Okcu Z., Marc R. A., et al.
FRONTIERS IN NUTRITION
, cilt.10, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20235. Sezgisel Yeme Davranışının Demografik Özelliklere Göre İncelenmesi
Önalan A. s., ÇETİNKAYA N., OKCU Z.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.1, ss.241-260, 2023 (TRDizin)
2023
20236. Foliar application of graphene oxide, nano-Fe, and selenium mitigates salinity depression on Ocimum basilicum
Vojodi Mehrabani L., Hassanpouraghdam M. B., Rasouli F., Okcu Z., Alina Marc R.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
, cilt.47, sa.4, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20227. Biochemical content of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.) fruits with edible coatings based on caseinat, Semperfresh and lecithin
Yavuz Abanoz Y., Okcu Z.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY , cilt.46, sa.6, ss.908-918, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20228. Chemical Composition Assessment of Structural Parts (Seeds, Peel, Pulp) of Physalis alkekengi L. Fruits
Popova V., Petkova Z., Mazova N., Ivanova T., Petkova N., Stoyanova M., et al.
MOLECULES
, cilt.27, sa.18, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Determination of Some Quality Properties of Blueberry Fruit Coated with Edible Coating (Vaccinium Arctostaphylos)
OKCU Z., YAVUZ ABANOZ Y.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.14, sa.3, ss.979-992, 2021 (TRDizin)
2020
202010. Hünnap Meyvesinden Üretilen Marmelatların Fiziksel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
KAPLAN B., OKCU Z.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , cilt.10, sa.4, ss.2649-2658, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202011. EFFECT OF CONCENTRATION AND DRYING PROCESSES ON PHYSICAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF STRAWBERRY (ARBUTUS UNEDO L.) LEATHER (PESTIL)
Kerse S., OKCU Z.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.29, sa.11, ss.9951-9960, 2020 (SCI-Expanded)
2018
201812. Edible Film and Coating in Fruits and Vegetables.
OKCU Z., YAVUZ Y., KERSE S.
Alınteri Journal of Agriculture Sciences
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (ESCI, TRDizin)
2018
201813. Evaluation of Pomological and Morphological Characteristics and Chemical Compositions of Local Pear Varieties (Pyrus communis L.) Grown in Gumushane, Turkey
Kalkışım Ö., Okcu Z., Karabulut B., Ozdes D., Duran C.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.60, sa.2, ss.173-181, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201814. Doğu Anadolu Bölgesinde Gıda Olarak Kullanılan Yabani Bitkiler
OKCU Z., KAPLAN B.
Türk Tarım-Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi , cilt.6, sa.3, ss.260-265, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
201815. Edible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetables
OKCU Z., YAVUZ Y., KERSE S.
ALINTERI JOURNAL OF AGRICULTURE SCIENCES
, cilt.33, sa.2, ss.221-226, 2018 (ESCI, TRDizin)
2017
201716. Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim.
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
YALOVA ATATÜRK BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , cilt.46, sa.1, ss.89-96, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201617. Relationships Among some Pears Genotypes (Pyrus Communis L.) Based on ISSR and RAPD Analysis
Kalkisim O., Okcu M., Okcu Z., Karabulut B., Yildirim N., Ağar G.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.58, sa.4, ss.259-264, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201618. ÜZÜMSÜ MEYVELERDE KULLANILAN EN SONAMBALAJLAMA TEKNOLOJİLERİ
OKCU Z., KALKIŞIM Ö., YAVUZ Y., KERSE S.
YALOVA BAHÇE KÜLTÜRLERİ MERKEZ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERİGİSİ , cilt.45, sa.2, ss.101-110, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201619. Evaluation of the Effect of Different Harvest Time on the Fruit Quality of FoAYa Nut
Kalkisim O., Turan A., Okcu Z., Ozdes D.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.58, sa.2, ss.89-92, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201620. Determination of Pomological and Morphological Characteristics and Chemical Compositions of Local Apple Varieties Grown in Gumushane, Turkey
Kalkışım Ö., Ozdes D., Okcu Z., Karabulut B., Şentürk H. B.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.58, sa.1, ss.41-48, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201521. Determination of Genetic Diversity Among Wild Grown Apples From Eastern Black Sea Region in Turkey Using ISSR and RAPDs Markers
Okcu M., Kalkisim O., Okcu Z., Karabulut B., Yildirim N., Ağar G.
ERWERBS-OBSTBAU
, cilt.57, ss.171-177, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
201422. ANTIOXIDANT AND ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF POMEGRANATE (PUNICA GRANATUM L.) SOUR SAUCE EXTRACTS
Yildiz H., ŞENGÜL M., ÇETİN B., KARATAŞ N., ERCİŞLİ S., Okcu Z., et al.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.67, sa.1, ss.145-156, 2014 (SCI-Expanded)
2011
201123. Türkiye’de Kullanılan Bitkisel Çaylar
OKCU Z., ŞAT İ. G., DEMİRBAŞ M.
GIDA DERGİSİ , cilt.1, ss.16-19, 2011 (Hakemli Dergi)
2010
201024. Total Phenolic Content, Antioxidant Activity, Some Physical and Chemical Properties of Pestil
ŞENGÜL M., YILDIZ H., GÜNGÖR N., OKCU Z.
ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY
, cilt.22, sa.1, ss.448-454, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. HAYALET MUTFAK ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
Önalan A. S., Okcu Z.
3RD INTERNATIONAL AZERBAIJAN CONGRESS ON HUMANITIES AND SOCIAL SCIENCES, Baku, Azerbaycan, 26 Kasım 2022, ss.159, (Özet Bildiri)
2019
20192. HÜNNAP (Zizyphus jujuba Mill.) MARMELATLARININ BAZI ÖZELLİKLERİNİNBELİRLENMESİ
OKCU Z., KAPLAN B.
2. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, Erzurum, Türkiye, 6 - 08 Aralık 2019, (Özet Bildiri)
2017
20173. Evaluation of Pomological And Morphological Characteristics and Chemical Compositions of Local Pear Varieties (Pyrus Communis L.) Grown in Gumushane, Turkey
KALKIŞIM Ö., OKCU Z., KARABULUT B., ÖZDEŞ D., DURAN C.
International Congress of Health and Environment, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, ss.308-309, (Tam Metin Bildiri)
2017
20174. EVALUATION OF POMOLOGICAL AND MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS AND CHEMICAL COMPOSITIONS OF LOCAL PEAR VARIETIES (Pyrus Communis L.) GROWN IN GUMUSHANE, TURKEY
KALKIŞIM Ö., OKCU Z., KARABULUT B., ÖZDEŞ D., DURAN C.
INTERNATIONAL CONGRESS OF HEALTH AND ENVIRONMENT, Adana, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2017, ss.308, (Özet Bildiri)
2017
20175. Doğu Anadolu Bölgesinde Gıda Olarak Kullanılan Yabani Bitkiler
OKCU Z., KAPLAN B.
1stInternational Organic Agriculture and Biodiversity Symposium, Bayburt, Türkiye, 27 - 29 Eylül 2017, ss.0-103, (Özet Bildiri)
2017
20176. The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
2017
20177. Cactus Pear
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.0-99, (Özet Bildiri)
2017
20178. Cactus Pear
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology., Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.2-3, (Tam Metin Bildiri)
2017
20179. The Effect of Nutriton on İnsulin Resistance
OKCU Z., YAVUZ Y.
İnternational Conference on Agriculture, Forest, Food Science and Technology, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.24-26, (Tam Metin Bildiri)
2016
201610. Meyve ve Sebzelerde Yenilebilir Ambalaj Uygulaması
OKCU Z., YAVUZ Y., KERSE S.
VII. Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 4 - 07 Ekim 2016
2016
201611. Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
ULUSLARARASI KATILIMLI V.ULUSAL ÜZÜMSÜ MEYVELER SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.26, (Özet Bildiri)
2016
201612. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En Son Ambalajlama Teknolojileri
OKCU Z., KALKIŞIM Ö., YAVUZ Y., KERSE S.
Uluslararası Katılımlı V. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.29, (Özet Bildiri)
2016
201613. Üzümsü Meyvelerin Depolanması
OKCU Z., YAVUZ Y., KERSE S.
ULUSLARARASI KATILIMLI V. ULUSAL ÜZÜMSÜ MEYVELER SEMPOZYUMU, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.28, (Özet Bildiri)
2016
201614. Üzümsü Meyvelerin Depolanması
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
Uluslararası Katılımlı V. Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.5-6, (Tam Metin Bildiri)
2016
201615. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En son Ambalaj Teknikleri.
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
Uluslararası Katılımlı V. Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.9-12, (Tam Metin Bildiri)
2016
201616. Kuşburnu Meyvesinin Değişik Ürünlere İşlenirken Besinsel Kalitesindeki Değişim.
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
Uluslararası Katılımlı V. Üzümsü Meyveler Sempozyumu., Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.22-28, (Tam Metin Bildiri)
2016
201617. Üzümsü Meyvelerde Kullanılan En son Ambalaj Teknikleri.
OKCU Z., KERSE S., YAVUZ Y.
Uluslararası Katılımlı V. Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Adana, Türkiye, 27 - 30 Eylül 2016, ss.9-12, (Tam Metin Bildiri)
2015
201518. Kurutmanın Meyve ve Sebzeler Üzerine Etkisi
OKCU Z.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III. (Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar), Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.251
2014
201419. Garlic and functional features
OKCU Z., DÜNDAR R.
2014 Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.365
2014
201420. Garlic and functional features.
OKCU Z., DÜNDAR R.
Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2014, ss.7-8, (Tam Metin Bildiri)
2014
201421. Nutraceutical component: Lycopene.
OKCU Z., DÜNDAR R.
Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2014, ss.18-19, (Tam Metin Bildiri)
2014
201422. Impotance of nuts and Products in nutrition.
OKCU Z., DÜNDAR R.
Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2014, ss.11-13, (Tam Metin Bildiri)
2014
201423. Nutraceutical component: Lycopene.
OKCU Z., DÜNDAR R.
Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2014, ss.18-19, (Tam Metin Bildiri)
2014
201424. Impotance of nuts and Products in nutrition.
OKCU Z., DÜNDAR R.
Annual Conference & Exhibition. Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2014, ss.11-13, (Tam Metin Bildiri)
2014
201425. Gümüşhane İlinde Yetişen Yerel Elma Çeşitlerinin Pomolojik Özellikleri ve Kimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi
KALKIŞIM Ö., ÖZDEŞ D., KARABULUT B., OKCU Z., ŞENTÜRK H. B.
7. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Kahramanmaraş, Türkiye, 1 - 05 Eylül 2014, ss.163
2011
201126. Grape in nutrition and health benefits.
OKCU Z., DÜNDAR R.
. 4th İnternational Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium İnternational Congress on Food Safety., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.6-7, (Tam Metin Bildiri)
2011
201127. Grape in nutrition and health benefits.
OKCU Z., DÜNDAR R.
. 4th İnternational Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium İnternational Congress on Food Safety., İstanbul, Türkiye, 12 - 14 Ekim 2011, ss.6-7, (Tam Metin Bildiri)
2010
201028. Yöresel Bir Ürün: Çortutu Turşusu.
OKCU Z., KELEŞ F.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.5-6, (Tam Metin Bildiri)
2010
201029. Türkiye’de Kullanılan Bitkisel Çaylar.
OKCU Z., ŞAT İ. G., DEMİRBAŞ M.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)
2010
201030. Yöresel Bir Ürün: Çortutu Turşusu.
OKCU Z., KELEŞ F.
Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.5-6, (Tam Metin Bildiri)
2007
200731. Total phenolic content antioxidant activity mineral content some physical and chemical properties of pestil Traditional Turkish fruit product
ŞENGÜL M., YILDIZ H., KARATAŞ N., OKÇU Z.
2st International Congress on Food and Nutrition, 24 Aralık - 26 Ocak 2007, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - 2023
2022 - 2023BİR DAMLADA BİZDEN OLSUN
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Okcu Z. (Yürütücü), Ocak A.
2022 - 2022
2022 - 2022
Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Çorbalar ve Hamur ile Hazırlanan Yemeklerin Öğrencilere Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022
Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Pilavlar ve İçeceklerin Otel Çalışanlarına Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Bulut S. H.
2022 - 2022
2022 - 2022
Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Et Yemekleri ve Salataların Akademisyenlere Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Başar B., Akoğul E.
2022 - 2022
2022 - 2022
Azerbaycan Mutfağından Seçkin Lezzetler: Dolmalar ve Tatlıların Yerel Halka Tanıtılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Serçeoğlu N.(Yürütücü), Okcu Z., Bulut S. H., Başar B.
2022 - 2022
2022 - 2022Aydınlığa Bir Adım
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , Üniversite Destekli Diğer Projeler
Okcu Z. (Yürütücü), Serçeoğlu N., Ocak A., Küçük M., Yaman B., Abdioğlu K.
2020 - 2022
2020 - 2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018KOCAYEMİŞ (Arbutus unedo L.) MEYVESİNDEN ÜRETİLEN PESTİLİN BAZI FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Okcu Z. (Yürütücü), Kerse S.
2017 - 2018
2017 - 2018
KARAYEMİŞ (Prunus laurocerasus) VE AYI ÜZÜMÜ (Vaccinium arctostaphylos) MEYVELERİNE BAZI YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMA UYGULAMALARNIN ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Okcu Z. (Yürütücü), Yavuz Abanoz Y.
2016 - 2016
2016 - 2016Gümüşhane ili Yerel Armutlarının Pomolojik Özellikleri ve Kimyasal İçerikleri
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Okcu Z. (Yürütücü), Kalkışım Ö., Özdeş D., Karabulut B.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Ocak 2025
Ocak 2025Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2024
Aralık 2024DISCOVER SUSTAINABILITY
ESCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024BIONANOSCIENCE
ESCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2024
Mayıs 2024DISCOVER FOOD
ESCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences
ESCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2023
Aralık 2023Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Ağustos 2022
Ağustos 2022Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
Hakemli Bilimsel Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yöresel Esintiler (Erzurum)
Sanatsal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Cengiz M.
Türkiye
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yöresel Esintiler (İzmir)
Sanatsal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Kaya M.
Türkiye
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yöresel Lezzetler (Malatya)
Sanatsal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Korkmaz Ş.
Türkiye
Mayıs 2025
Mayıs 2025Yöresel Esintiler (Hatay)
Sanatsal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Gül G.
Türkiye
Aralık 2024
Aralık 20246th International Conference on Food, Agriculture and Animal Sciences
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Oğuzhan Yıldız P., Keskin C., Ertek Tosun N., Severoğlu S., Bayrakçeken Nişancı F., Uğuz H., et al.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 20235th. İnternational Conference on Food, Agriculture and Animal Science
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Okcu M., OKCU Z.
Antalya, Türkiye
Kasım 2023
Kasım 2023Hamburger Yapım Atölyesi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Başar B., Boztoprak F.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Yöresel Yemeklerimiz
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2022
Aralık 2022Çikolata Atölyesi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Serçeoğlu N.
Erzurum, Türkiye
Kasım 2022
Kasım 2022Erzurum Yöresel Lezzetleri Tadım Menüsü
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Serçeoğlu N., Okcu Z.
Erzurum, Türkiye
Haziran 2022
Haziran 20222. İnternational Technological Sciences and Design Symposium
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Okcu Z.
Giresun, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Bahara merhaba
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Başar B., Bulut S. H., YAZICILAR SOLA F. G.
Erzurum, Türkiye
Mayıs 2022
Mayıs 2022Kırgız Mutfağı Söyleşisi
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Aralık 2021
Aralık 2021GELENEKSEL III. ÇORBA GÜNÜ
Sosyal Faaliyet Organizasyonu
Okcu Z., Bulut S. H.
Erzurum, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 150
h-indeksi (WOS): 8
Jüri Üyelikleri
Temmuz-2025
Temmuz 2025Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Aralık-2024
Aralık 2024Tez Savunma (Doktora)
- Atatürk Üniversitesi
Ağustos-2023
Ağustos 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi
Temmuz-2023
Temmuz 2023Doktora Tez İzleme Komitesi (TİK) Üyeliği
- Atatürk Üniversitesi
Mayıs-2023
Mayıs 2023Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Atatürk Üniversitesi
Haziran-2022
Haziran 2022Akademik Personel Sınavı
- Gümüşhane Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019