Dr. Öğr. Üyesi Mehmet YÜKSEL


Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği


WoS Araştırma Alanları: Moleküler Biyoloji Ve Genetik, Temel Bilimler (Sci), Mikrobiyoloji, Biyokimya Ve Moleküler Biyoloji, Çok Disiplinli Bilimler, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Yaşam Bilimleri (Life), Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Doğa Bilimleri Genel, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Biyokimyası, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: mehmet.yuksel@atauni.edu.tr
Diğer E-posta: mehmetyukselyayin@gmail.com
Cep Telefonu: +90 533 427 8044
İş Telefonu: +90 442 231 2640 Dahili: 2640
Fax Telefonu: +90 533 427 8044
Web: https://atauni.edu.tr/tr/mehmet-yuksel
Ofis: Gıda Mühendisliği
Posta Adresi: Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Metrikler

Yayın

57

Yayın (WoS)

13

Yayın (Scopus)

12

Atıf (WoS)

122

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

141

H-İndeks (Scopus)

8

Atıf (Scholar)

143

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

17

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

12

Proje

10

Açık Erişim

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2018

2014 - 2018

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2010 - 2013

2010 - 2013

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2006 - 2010

2006 - 2010

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

Determination and identification of Salmonella spp. and Campylobacter spp. by standard culture method, loop-mediated isothermal amplification and real-time PCR in chicken meats

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

2013

2013

Yüksek Lisans

Tavuk etlerinde Salmonella spp'nin immunomanyetik separasyon ve geleneksel yöntem kullanılarak belirlenmesi / Determination of Salmonella spp. in chicken meats using immuno magnetic separation and conventional method

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri

Beslenme ve Dietetik

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Biyokimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Birim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2019 - 2020

2019 - 2020

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Geleneksel Gıdalar ve Özgünlükleri

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (2)
Scopus (12)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

1. ASSESSMENT OF AUTHENTICITY AND ORIGIN IN DAIRY PRODUCTS WITH ANALYTICAL METHODS AND CHEMOMETRICS

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.49-50, (Özet Bildiri)

2022

2022

2. OLIVE OILS WITH REGISTERED GEOGRAPHICAL INDICATION (GI) IN THE TURKEY: GEOGRAPHICAL ORIGIN, QUALITY AND AUTHENTICITY

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 05 Mayıs 2022, ss.51-52, (Özet Bildiri)

2019

2019

3. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. The Effect of Dietary Fibers on Human Health

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

5. The Effect of Dietary Fibers on Human Health

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

7. Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservation

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniques

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

9. An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic Bevarages

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

10. Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

11. Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörler

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

12. Biyolojik Nanomakine: Bakteri Kamçısı

SERT S., YÜKSEL M.

1.Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, 30 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne Pathogens

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

14. Gıdalarda Polifenolik Bileşenlerin Tespitinde Kullanılan Analitik Metotlar

TOZOĞLU F., YÜKSEL M.

TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)

2015

2015

17. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak Izi

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

18. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AGIZ AGUZ

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

19. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

20. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

The 3nd International Symposium on “TraditionalFoods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZ

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.

The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

23. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İzi

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

24. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.

Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri

KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.

İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015

2014

2014

28. TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİ

YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan - 19 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)

2014

2014

29. SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLER

Kavaz Yüksel A., Bakırcı İ., Yüksel M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. Gıda patojenlerinin belirlenmesinde hızlı yöntemlerin kullanılması

YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI

ÖZDEMİR C., YÜKSEL M., ÖZDEMİR S., KIZILKAYA M. F.

Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024

2023

2023

2. Gıdalarda doğal olarak bulunan veya bulaşan toksik maddelerin sağlık üzerine etkileri

Kavaz Yüksel A., Yüksel M.

Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler - Aralık 2023 - Cilt 2, BARDAK Selahattin, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.475-498, 2023 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

3. KINOA’NIN (CHENOPODIUM QUINOA WILLD.) BILEŞIMI, FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI VE GIDA TEKNOLOJISINDE KULLANIMI

Yüksel M., Kavaz Yüksel A.

Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.45-60, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

4. GIDA KAYNAKLI ÖNEMLI BIR PATOJEN OLAN “SALMONELLA”YA GENEL BIR BAKIŞ: GIDALARDAN SALMONELLA SPP. IZOLASYONU VE TANI YÖNTEMLERI

Kavaz Yüksel A., Yüksel M.

Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.43-70, 2022 Sürdürülebilir Kalkınma

Desteklenen Projeler

2024 - 2025

2024 - 2025

Gıdalarda kombine metotlarla canlı Escherichia coli O157:H7 hücrelerinin hızlı tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans

YÜKSEL M. (Yürütücü), ÖZTAŞYONAR N.

2023 - 2024

2023 - 2024

1. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

ÇETİN B. (Yürütücü), AKTAŞ H., MERAL H., YÜKSEL M., BAZU ÇIRPICI B.

2022 - 2024

2022 - 2024

Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı

ŞENGÜL M. (Yürütücü), DAĞDEMİR E., ÖZ E., YÜKSEL M.

2019 - 2020

2019 - 2020

Hınıs Meslek Yüksek Okulu Okuyor

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer

(Proje Sonuç Raporu) Creative Commons License
MERHAN MUĞLU G. (Yürütücü), YÜKSEL M., HATUNKIZ B., KARA B., ÇOBAN İ., BİNZET A. N., et al.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

ATA-Gıda Dergisi

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Aralık 2021

Aralık 2021

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Kasım 2021

Kasım 2021

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2021

Ağustos 2021

Journal Of Food Science And Technology-Mysore

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2021

Mayıs 2021

Journal Of Food Science And Technology-Mysore

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2021

Mart 2021

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2021

Şubat 2021

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Eylül 2023

Eylül 2023

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi Sürdürülebilir Kalkınma

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Çetin B., Arıcı M., Sağdıç O., Şengül M., Çakır İ., Ayaz S., et al.
Erzurum, Türkiye


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 128

h-indeksi (WOS): 7