Eğitim Bilgileri
2014 - 2018
2014 - 2018Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2010 - 2013
2010 - 2013Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Determination and identification of Salmonella spp. and Campylobacter spp. by standard culture method, loop-mediated isothermal amplification and real-time PCR in chicken meats
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2013
2013Yüksek Lisans
Tavuk etlerinde Salmonella spp'nin immunomanyetik separasyon ve geleneksel yöntem kullanılarak belirlenmesi / Determination of Salmonella spp. in chicken meats using immuno magnetic separation and conventional method
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Beslenme ve Dietetik
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Biyokimyası
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBirim Stratejik Plan Komisyonu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Başkan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2019 - 2020
2019 - 2020Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Hınıs Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
Makaleler
Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (11)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
ESCI (2)
Scopus (12)
TRDizin (8)
Diğer Yayınlar (1)
2025
20251. Phytochemical Contents and In Vitro Antioxidant and Antibacterial Activities of Root Extracts From Pelargonium Species
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A., TOPDAŞ E. F.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.22, sa.8, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20222. Nutritional Supplementation of Yogurt with Jerusalem Artichoke Tubers: Organic Acid Profiles and Quality Parameters
Ndhlala A. R., Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
PLANTS-BASEL
, cilt.11, sa.22, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20223. Anticholinergic, Antioxidant, and Antibacterial Properties of Vitex Agnus-Castus L. Seed Extract: Assessment of Its Phenolic Content by LC/MS/MS
KAVAZ YÜKSEL A., IŞIK M., Dikici E., YÜKSEL M.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.19, sa.10, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20224. Abelmoschus esculentus (Bamya Çiçeği) Çiçeğinin Fitokimyasal Profili, Antioksidan, Antikolinerjik ve Antibakteriyel Özellikleri
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M.
KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
, cilt.25, sa.6, ss.1205-1215, 2022 (ESCI, TRDizin)
2022
20225. Phenolic Profile and Antioxidant, Anticholinergic, and Antibacterial Properties of Corn Tassel
Al-Khayri J. M., Yüksel A., Yüksel M., Işık M., Dikici E.
PLANTS-BASEL
, cilt.11, sa.15, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20226. KOLORİMETRİK LOOP-MEDIATED İZOTERMAL AMPLİFİKASYON METODU İLE LISTERIA MONOCYTOGENES\u2019İN TAVUK ETLERİNDE HIZLI TESPİTİ
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A., ÇETİN B., GÜRSES M.
GIDA
, 2022 (TRDizin)
2021
20217. Phytochemical, phenolic profile, antioxidant, anticholinergic and antibacterial properties of Epilobium angustifolium (Onagraceae)
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Işık M., Tozoglu F., Köksal E.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.15, sa.6, ss.4858-4867, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20218. ERZURUM'DA SÜPERMARETLERDEN TOPLANAN PEYNİR ÖRNEKLERİNDE BELİRLİ MİKROBİYOLOJİK PARAMETRELERİN BELİRLENMESİ
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Journal of Food/Gıda
, cilt.46, sa.3, ss.489-499, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20219. Phytochemicals Analysis and Some Bioactive Properties of Erica manipuliflora Salisb. (EMS); Antibacterial, Antiradical and Anti-lipid Peroxidation
Kavaz Yüksel A., Dikici E., Yüksel M., Isik M., Tozoglu F., Köksal E.
IRANIAN JOURNAL OF PHARMACEUTICAL RESEARCH
, cilt.20, sa.4, ss.422-434, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202010. Organic acid profiles, physicochemical, microbiological and sensory properties of yoghurts produced by adding turpentine (Pistacia terebinthus L.) coffee
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.16, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202011. Gıdalarda Trans Yağ Asitlerinin Varlığı ve Önemi
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Aydın Gastronomy
, cilt.4, sa.2, ss.113-124, 2020 (TRDizin)
2020
202012. Prevalence of Antibiotic-Resistant and Extended-Spectrum Beta-Lactamase-Producing Escherichia coli in Chicken Meat from Eastern Turkey
Baran A., Adıgüzel M. C., Yüksel M.
PAKISTAN VETERINARY JOURNAL
, cilt.40, sa.3, ss.355-359, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201913. Determination of microbiological quality and presence of Salmonella spp. on chicken parts sold at retail markets in Erzurum, antibiotic resistance of the Salmonella spp. isolates
YÜKSEL M., Sert s., ÇETİN B.
GIDA , cilt.44, sa.4, ss.553-562, 2019 (TRDizin)
2019
201914. Peynir Altı Suyunun Çeşitli Özellikleri ve Kullanım Olanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ÜRÜŞAN ALTUN H.
Kahramanmaraş Sütcü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi , 2019 (TRDizin)
2019
201915. Katil Mayalar ve Williopsis spp.’nin Bozucu Mikroorganizmalar Üzerindeki Etkisi, Katil Toksinlerin Kullanım Olanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, cilt.12, ss.170-184, 2019 (TRDizin)
2017
201716. A COMPARATIVE STUDY ON THE PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS, ORGANIC ACID PROFILES, MINERAL COMPOSITIONS AND SENSORY PROPERTIES OF ICE CREAMS PRODUCED WITH DIFFERENT TYPES OF NUTS
Kavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M., Çakmakçı S.
CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.9, sa.3, ss.137-151, 2017 (ESCI, Scopus)
2017
201717. DETERMINATION OF CERTAIN PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS AND SENSORY PROPERTIES OF GREEN TEA POWDER (MATCHA) ADDED ICE CREAMS AND DETECTION OF THEIR ORGANIC ACID AND MINERAL CONTENTS
Kavaz Yüksel A., Şat İ. G., Yüksel M.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , cilt.42, ss.116-126, 2017 (TRDizin)
2016
201618. Determination of certain quality characteristics, thermal and sensory properties of ice creams produced with dried Besni grape (Vitis vinifera L.)
Kavaz A., Yüksel M., Dağdemir E.
International Journal of Dairy Technology
, cilt.69, sa.3, ss.418-424, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201519. The effect of terebinth (Pistacia terebinthus L.) coffee addition on the chemical and physical characteristics, colour values, organic acid profiles, mineral compositions and sensory properties of ice creams
Yuksel A., Şat İ. G., Yüksel M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.52, sa.12, ss.8023-8031, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201520. Determination of Certain Microbiological Quality Characteristics of Ice Cream, Detection of Salmonella by Conventional and Immunomagnetic Separation Methods and Antibiotic Susceptibility of Salmonella spp. Isolates
Kavaz Yüksel A., YÜKSEL M.
Journal of Food Safety
, cilt.35, sa.3, ss.385-394, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201321. Erzurum da Satışa Sunulan Tavuk Ciğer ve Etlerinin Mikrobiyolojik Kalitesi
YÜKSEL M., ÇETİN B., SERT S.
Akademik Gıda , cilt.11, ss.58-62, 2013 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
20221. ASSESSMENT OF AUTHENTICITY AND ORIGIN IN DAIRY PRODUCTS WITH ANALYTICAL METHODS AND CHEMOMETRICS
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 27 - 28 Mayıs 2022, ss.49-50, (Özet Bildiri)
2022
20222. OLIVE OILS WITH REGISTERED GEOGRAPHICAL INDICATION (GI) IN THE TURKEY: GEOGRAPHICAL ORIGIN, QUALITY AND AUTHENTICITY
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
IV-INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES On the occasion of the 40th Anniversary of Van Yüzüncü Yıl University, Van, Türkiye, 05 Mayıs 2022, ss.51-52, (Özet Bildiri)
2019
20193. Physicochemical Properties and Nutritional Quality of Nigella Sativa Oil
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20194. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
3rd International Conference on AdvancedEngineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)
2019
20195. The Effect of Dietary Fibers on Human Health
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
3rd International Conference on Advanced Engineering Technologies (ICADET), Bayburt, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, ss.10-15, (Tam Metin Bildiri)
2018
20186. Determination of Salmonella and Listeria by Different Methods from Cheeses and Antibiotic Susceptibility of Isolates
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20187. Antimicrobial properties of plant-derived essential oils and their uses on food preservation
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20188. Traditional Turkish sausage (Sucuk): general composition, and novel production techniques
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
20189. An Overview to the Traditional Turkish Fermented Non-Alcoholic Bevarages
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresi, 9 - 12 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2017
201710. Farklı Sert Kabuklu Kuru Meyvelerin Dondurma Üretiminde KullanımOlanakları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201711. Gıda Patojenlerinin Hızlı Tespiti için Biyosensör Teknolojileri ve OptikSensörler
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
II. International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 Eylül - 23 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201712. Biyolojik Nanomakine: Bakteri Kamçısı
SERT S., YÜKSEL M.
1.Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi, 30 Kasım - 02 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201713. Biosensor Technologies and Optical Biosensors for the Rapid Detection of Foodborne Pathogens
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
International Conference on Advanced Engineering Technologies, 21 - 23 Eylül 2017, (Tam Metin Bildiri)
2016
201614. Gıdalarda Polifenolik Bileşenlerin Tespitinde Kullanılan Analitik Metotlar
TOZOĞLU F., YÜKSEL M.
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201615. Süt Ürünlerinde Bozucu Mayaların Biyolojik Kontrolünde Williopsis saturnus Kullanım İmkânları
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2016
201616. Dünyada ve Türkiye’de Gıda Kaynaklı Hastalıklar,Kontrol Etme ve Önleme Mekanizmaları
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, (Özet Bildiri)
2015
201517. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak Izi
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201518. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AGIZ AGUZ
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
The 3nd International Symposium on Traditional Foods from Adriaticto Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201519. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201520. A Traditional Ottoman Beverage Produced with Vinegar and Honey
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
The 3nd International Symposium on “TraditionalFoods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)
2015
201521. A Traditional dairy Product Produced With Colostrum AĞIZ AĞUZ
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
The 3nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
2015
201522. Adıyaman Piyasasında Satışa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenliği Bakımından İncelenmesi
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201523. Küresel Bir Sorun Olarak Gıda Kaybı ve Karbon Ayak İzi
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Tam Metin Bildiri)
2015
201524. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
Iç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201525. Menengiç Pistachio terebinthus L Meyvesinin Bazı Fonksiyonel Özellikleri
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M., ŞAT İ. G.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
201526. Adıyaman Piyasasında Satısa Sunulan Dondurmaların Genel Mikrobiyolojik Özelliklerinin Gıda Güvenligi Bakımından incelenmesi
KAVAZ YÜKSEL A., YÜKSEL M.
IçAnadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2014
201427. Toplumda Geleneksel Organik ve Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar Algısı Ve Medyanın Etkisi
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ A.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
2014
201428. TOPLUMDA GELENEKSEL, ORGANİK VE GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR ALGISI VE MEDYANIN ETKİSİ
YÜKSEL M., SERT S., KAVAZ YÜKSEL A.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 Nisan - 19 Temmuz 2014, (Özet Bildiri)
2014
201429. SÜT İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON İÇİN ARANAN BAZI KRİTERLER
Kavaz Yüksel A., Bakırcı İ., Yüksel M.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, (Özet Bildiri)
2013
201330. Probiyotik kültür kullanılarak üretilen fermente süt ürünlerinin insan sağlığı üzerine etkileri
KAVAZ A., YÜKSEL M.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013
2013
201331. Gıda patojenlerinin belirlenmesinde hızlı yöntemlerin kullanılması
YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A.
8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. TÜRKİYE’DE BEYAZ PEYNİR YAPIM TEKNİKLERİ VE BEYAZ PEYNİRİN MİKROFLORASI
ÖZDEMİR C., YÜKSEL M., ÖZDEMİR S., KIZILKAYA M. F.
Gıda Teknolojisinin Sürdürülebilirliği (Teori, Uygulama ve Yeni Paradigmalar), ÖZDEMİR SALİH, ÖZDEMİR CİHAT, ASLAN ÖMER FARUK, Editör, Efe Akademi yayınları, İstanbul, ss.174-195, 2024
2023
20232. Gıdalarda doğal olarak bulunan veya bulaşan toksik maddelerin sağlık üzerine etkileri
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Mühendislik Alanında Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler - Aralık 2023 - Cilt 2, BARDAK Selahattin, Editör, Serüven Yayınevi, Ankara, ss.475-498, 2023
2022
20223. KINOA’NIN (CHENOPODIUM QUINOA WILLD.) BILEŞIMI, FONKSIYONEL ÖZELLIKLERI VE GIDA TEKNOLOJISINDE KULLANIMI
Yüksel M., Kavaz Yüksel A.
Ziraat, Orman ve Su Ürünlerinde Güncel Araştırmalar, Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.45-60, 2022
2022
20224. GIDA KAYNAKLI ÖNEMLI BIR PATOJEN OLAN “SALMONELLA”YA GENEL BIR BAKIŞ: GIDALARDAN SALMONELLA SPP. IZOLASYONU VE TANI YÖNTEMLERI
Kavaz Yüksel A., Yüksel M.
Mühendislik Alanında Teori ve Araştırmalar, Doç. Dr. Selahattin BARDAK, Editör, Serüven Yayınevi, İzmir, ss.43-70, 2022
Desteklenen Projeler
2024 - 2025
2024 - 2025Gıdalarda kombine metotlarla canlı Escherichia coli O157:H7 hücrelerinin hızlı tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
YÜKSEL M. (Yürütücü), ÖZTAŞYONAR N.
2023 - 2024
2023 - 20241. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), AKTAŞ H., MERAL H., YÜKSEL M., BAZU ÇIRPICI B.
2022 - 2024
2022 - 2024Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Laboratuvarlarının ARGE İmkanlarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Alt Yapı
ŞENGÜL M. (Yürütücü), DAĞDEMİR E., ÖZ E., YÜKSEL M.
2022 - 2023
2022 - 2023Türkiyede yetişen Pelargonium türlerinin kök ekstraktlarının fitokimyasal içerikleri in vitro antioksidan özellikleri ve yaygın gıda patojenleri üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Sonuç Raporu)
KAVAZ YÜKSEL A. (Yürütücü), YÜKSEL M., TOPDAŞ E. F.
2019 - 2020
2019 - 2020Hınıs Meslek Yüksek Okulu Okuyor
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
(Proje Sonuç Raporu)
MERHAN MUĞLU G. (Yürütücü), YÜKSEL M., HATUNKIZ B., KARA B., ÇOBAN İ., BİNZET A. N., et al.
2019 - 2020
2019 - 2020Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölümü Optisyenlik Programı Eğitim Ve Uygulama Laboratuvarının Bilimsel Çalışmalar için Alt Yapısının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
YILDIRIM S. (Yürütücü), GÜLER O., BEKTAŞ M., YÜKSEL M., ÖZDEMİR M., MERHAN MUĞLU G., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018Erzurumda satışa sunulan tavuk etlerinde GSBL veveya AmpC üreten Escherichia colilerin prevalanslarının belirlenmesi ve enzimlerin tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
BARAN A. (Yürütücü), ADIGÜZEL M. C., YÜKSEL M.
2016 - 2018
2016 - 2018TAVUK ETLERİNDE SALMONELLA VE CAMPYLOBACTER'İN DÖNGÜYE DAYALI İZOTERMAL AMPLİFİKASYON (LOOP-MEDİATED ISOTHERMAL AMPLİFİCATİON) METODU İLE HIZLI BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜRSES M. (Yürütücü), YÜKSEL M., KAVAZ YÜKSEL A., TANRIVERDİ H. C.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorATA-Gıda Dergisi
Editörler Kurulu Üyesi
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Aralık 2021
Aralık 2021JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2021
Kasım 2021JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2021
Ağustos 2021Journal Of Food Science And Technology-Mysore
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2021
Mayıs 2021Journal Of Food Science And Technology-Mysore
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi