Prof. Dr. Murat TOSUN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Gıda Bilimi Ve Teknolojisi


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi, Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

E-posta: muratt@atauni.edu.tr
İş Telefonu: +90 442 231 5409
Web: https://avesis.atauni.edu.tr/muratt
Posta Adresi: Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Metrikler

Yayın

46

Yayın (WoS)

20

Yayın (Scopus)

20

Atıf (WoS)

773

H-İndeks (WoS)

14

Atıf (Scopus)

894

H-İndeks (Scopus)

14

Atıf (Scholar)

1711

H-İndeks (Scholar)

21

Proje

10

Tez Danışmanlığı

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

1999 - 2004

1999 - 2004

Doktora

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Yüksek Lisans

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1991 - 1995

1991 - 1995

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2004

2004

Doktora

Balda Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Uygunluğunun Araştırılması

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

1999

1999

Yüksek Lisans

Erzurum ve İlçelerinde Üretilen Balların Analitik Özellikleri

Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Sıfır Atık Eğitimi

Mesleki Eğitim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta Su Verimliliği

Mesleki Eğitim

Tarım ve Orman Bakanlığı

2024

2024

Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği

Mesleki Eğitim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

2024

2024

Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri

Mesleki Eğitim

Vergi Denetim Kurlu Başkanlığı

2003

2003

CARBOHYDRATE ANALYSIS AND MONITORING FOR FOOD SAFETY

Eğitim Yönetimi ve Planlama

TÜBİTAK Ankara Test ve Analiz Laboratuvarı

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Gıda Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi

Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

Arı  Ürünleri (Bal)

Akademik Ünvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Kriter Komisyonu

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

İnsan Kaynakları Komisyonu

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

ÖZ DEĞERLENDİRME ve AKREDİTASYON KOMİSYONU

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Performans Değerlendirme Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Senato Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Akreditasyon, Sürekli Gelişim ve Yenilenme Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Bölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

ÖZ DEĞERLENDİRME ve AKREDİTASYON KOMİSYONU

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Fakülte Akademik Kurul Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2019 - 2022

2019 - 2022

Proje Ofisi Fakülte Koordinatörü

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2008 - 2018

2008 - 2018

Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu

2016 - 2017

2016 - 2017

Dekan Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2009 - 2015

2009 - 2015

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Üniversitesi, Oltu Yer Bilimleri Fakültesi

2009 - 2013

2009 - 2013

MYO Müdür Yardımcısı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu

2005 - 2008

2005 - 2008

Bölüm Başkanı

Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme

Akademi Dışı Deneyim

1997 - 1998

1997 - 1998

Öğretmen

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen

Makaleler

Tümü (21)
SCI-E, SSCI, AHCI (20)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (20)
Scopus (20)
TRDizin (1)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2012

2012

1. Balda Yapılan Hileler

TOSUN M., Keleş F.

Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.51, (Özet Bildiri)

2012

2012

2. Erzurum Karnavas Dut Pekmezinin Üretim Tekniği ve Bazı Bileşim Özellikleri.

TOSUN M.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.778-779, (Tam Metin Bildiri)

2012

2012

3. The chemical and antioxidant properties of wild and cultivated fruits

TOSUN M., Ercişli S.

47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, Opatija, Hırvatistan, 13 - 17 Şubat 2012, ss.261, (Özet Bildiri)

2011

2011

4. Bioactive Contents of Commercial Cultivars and Local Genotypes of Walnut (Juglans regia L.)

TOSUN M., Çelik F., Ercişli S., O.Yılmaz S.

International Conferance on Environmental and Agriculture Engineering (ICEAE 2011), Chengdu, Çin, 29 - 31 Temmuz 2011, ss.110-114, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

5. Total Phenolic Vitamin C and Antioxidant Activity of Rosa canina Genotypes

TOSUN M., Çelik F., Ercişli S., Özdemir Ö., Hızarcı Y.

22nd International Symposium “Food Safety Production”, Trebinje, Bosna-Hersek, 19 - 25 Haziran 2011, ss.246-248, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

6. Mulberry and Mulberry Products Produced Traditionally İn Erzurum Provience.

TOSUN M., Keleş F.

The 1ST International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.674-677, (Tam Metin Bildiri)

2009

2009

7. Çakmakçı S., Tosun, M., Çakmakçı, R.,2009. Kızılcıklı Pekmez. , 27–29 Mayıs, 96, Van.

Çakmakçı S., TOSUN M., Çakmakçı R.

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96, (Özet Bildiri)

2008

2008

8. Dut Pekmezine Değişik Şeker Şurupları Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.

TOSUN M., Keleş F.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.169, (Özet Bildiri)

2008

2008

9. Bala Sakaroz Şurubu Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.

TOSUN M., Keleş F.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.167, (Özet Bildiri)

2008

2008

10. Dut Pekmezine Değişik Şeker Şurupları Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.

TOSUN M., Keleş F.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.169, (Özet Bildiri)

2005

2005

11. Erzurum’un Bazı İlçelerinde Üretilen Dut Pekmezlerinin Bileşimlerinin Belirlenmesi.

TOSUN M., KELEŞ F.

Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.289-292, (Tam Metin Bildiri)

2002

2002

12. Erzurum ve İlçelerinde Üretilen Balların Analitik Özellikleri.

TOSUN M., KELEŞ F.

Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.625-632, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2017

2017

2. ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri)

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin Boz, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-27, 2017

2017

2017

3. Gıdalarda Görülen Bozulmalar

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-28, 2017

2017

2017

4. HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları)

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-30, 2017

2017

2017

5. Gıda Muhafaza Yöntemleri

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi , Erzurum, ss.1-26, 2017

2017

2017

6. Gıdaların Kabulü ve Üretim Sürecinde Hijyen

TOSUN M.

Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-30, 2017

2017

2017

7. ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri)

TOSUN M.

Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-27, 2017

2017

2017

8. Personel Hijyeni

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-28, 2017

2017

2017

9. Gıdalarda Görülen Bozulmalar

TOSUN M.

Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-28, 2017

2017

2017

10. Gıda Muhafaza Yöntemleri

TOSUN M.

Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-26, 2017

2017

2017

11. Gıdaların Kabulü ve Üretim Sürecinde Hijyen

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-30, 2017

2017

2017

12. HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları)

Tosun M.

Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin Boz, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-30, 2017

Desteklenen Projeler

2023 - 2024

2023 - 2024

Tam Buğday Unu Tereyağı ve Kaymağın Dut Pekmez Helvası Kalitesine Etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

TOSUN M. (Yürütücü), DUMLU T. N.

2020 - 2022

2020 - 2022

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü

SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.

2008 - 2009

2008 - 2009

Bal ve Pekmezde Yapılan Hilelerin Stabil Karbon İzotop Oran Analizi 13C 12C Metodu İle Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tosun M. (Yürütücü)

2005 - 2006

2005 - 2006

Erzurum Oltu Olur ve Şenkaya İlçelerinde Üretilen Balların Bazı Kimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Tosun M. (Yürütücü)

2002 - 2004

2002 - 2004

Balda Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora

Tosun M., Keleş F.(Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Gastro-World

Bilim Kurulu Üyeliği

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Mayıs 2023

Mayıs 2023

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2023

Nisan 2023

JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2023

Ocak 2023

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2022

Ekim 2022

JOURNAL OF FOOD SCIENCE

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Nisan 2022

Nisan 2022

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Mart 2022

Mart 2022

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Şubat 2022

Şubat 2022

JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

SCI-E Kapsamındaki Dergi

Aralık 2020

Aralık 2020

STARCH-STARKE

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2020

Nisan 2020

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

Food Control

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

Journal of Food and Drug Analysis

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

Food Analytical Methods

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2016

Ocak 2016

Analytical Methods

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Journal of Agricultural and Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Journal of Agricultural and Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2013

Ocak 2013

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2012

Ocak 2012

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2012

Ocak 2012

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Projelerde Hakemlikler

Ocak 2024

Ocak 2024

Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Kırgızistan

Mayıs 2022

Mayıs 2022

TÜBİTAK Projesi

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2022

Ocak 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2022

Ocak 2022

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BAP Araştırma Projesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Türkiye

Bilimsel Danışmanlıklar

2022 - 2022

2022 - 2022

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

NATURELAND, Khalid Sultan Trading & Contracting Est

Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012

Türkiye 11. Gıda Kongresi

Katılımcı

Hatay-Türkiye

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Şubat 2012 - 01 Şubat 2012

01 Şubat 2012 - 01 Şubat 2012

47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture,Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Rijeka-Hırvatistan

01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011

01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011

International Conferance on Environmental and Agriculture Engineering (ICEAE 2011)Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Chengdu-Çin

01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011

01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011

International Symposium “Food Safety Production”, Trebinje,Bosnia and Herzegovina

Katılımcı

Trebinje-Bosna-Hersek

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010

The 1ST International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”

Katılımcı

Tekirdağ-Türkiye

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009

II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu

Katılımcı

Van-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Türkiye 10. Gıda Kongresi, ERZURUM, TÜRKIYE, 21-23 Mayıs 2008, ss.169-169

Katılımcı

Erzurum-Türkiye

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005

Gıda Kongresi 2005

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002

Türkiye 7. Gıda Kongresi, ANKARA, TÜRKIYE, 22-24 Mayıs 2002, ss.625-632

Katılımcı

Ankara-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 796

h-indeksi (WOS): 14