Eğitim Bilgileri
1999 - 2004
1999 - 2004Doktora
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1995 - 1999
1995 - 1999Yüksek Lisans
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1991 - 1995
1991 - 1995Lisans
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2004
2004Doktora
Balda Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Uygunluğunun Araştırılması
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
1999
1999Yüksek Lisans
Erzurum ve İlçelerinde Üretilen Balların Analitik Özellikleri
Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024Sıfır Atık Eğitimi
Mesleki Eğitim
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta Su Verimliliği
Mesleki Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı
2024
2024Günlük Hayatta ve Kamu Binalarında Enerji Verimliliği
Mesleki Eğitim
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
2024
2024Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri
Mesleki Eğitim
Vergi Denetim Kurlu Başkanlığı
2003
2003CARBOHYDRATE ANALYSIS AND MONITORING FOR FOOD SAFETY
Eğitim Yönetimi ve Planlama
TÜBİTAK Ankara Test ve Analiz Laboratuvarı
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi
Arı Ürünleri (Bal)
Akademik Ünvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorKriter Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam Ediyorİnsan Kaynakları Komisyonu
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAnabilim/Bilim Dalı Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorÖZ DEĞERLENDİRME ve AKREDİTASYON KOMİSYONU
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Stratejik Plan Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorPerformans Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorSenato Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAkreditasyon, Sürekli Gelişim ve Yenilenme Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBölüm Akademik Teşvik Değerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorÖZ DEĞERLENDİRME ve AKREDİTASYON KOMİSYONU
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProgram Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorFakülte Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorFakülte Akademik Kurul Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2019 - 2022
2019 - 2022Proje Ofisi Fakülte Koordinatörü
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları
2008 - 2018
2008 - 2018Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu
2016 - 2017
2016 - 2017Dekan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi
2009 - 2015
2009 - 2015Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Atatürk Üniversitesi, Oltu Yer Bilimleri Fakültesi
2009 - 2013
2009 - 2013MYO Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu
2005 - 2008
2005 - 2008Bölüm Başkanı
Atatürk Üniversitesi, Oltu Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme
Akademi Dışı Deneyim
1997 - 1998
1997 - 1998Öğretmen
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen
Makaleler
2025
20251. Analyzing Quinoa Seeds: LC–MS/MS and GC–MS/MS Approaches for Identifying a Nutrient-Rich Functional Food in Alzheimer's and Diabetes Care
ÇOBAN F., YUCA H., AYDIN B., TOSUN M., Yazıcı A., KARAKAYA S., et al.
Chemistry and Biodiversity
, cilt.22, sa.6, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20212. Investigation methods for detecting honey samples adulterated with sucrose syrup
Tosun M., Keles F.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.101, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. Antioxidant activity and mineral nutrient composition of Polygonum cognatum - a potential wild edible plant
Coban F., Tosun M., Özer H., Güneş A., Öztürk E., Atsan E., et al.
INDIAN JOURNAL OF TRADITIONAL KNOWLEDGE
, cilt.20, sa.1, ss.221-229, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
20184. Determination of the physicochemical properties and 13C/12C isotope ratios of some honeys from the northeast Anatolia region of Turkey
Cengiz M. M., Tosun M., Topal M.
Journal of Food Composition and Analysis
, cilt.69, ss.39-44, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20145. Detection of adulteration in mulberry pekmez samples added various sugar syrups with C-13/C-12 isotope ratio analysis method
Tosun M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.165, ss.555-559, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20146. ANTIOXIDANT ACTIVITY, TOTAL PHENOLIC AND FLAVONOID CONTENT OF SOME LOCAL AND CULTIVATED ALMONDS (Prunus dulcis L.)
Yildiz H., Atli H. S., TOSUN M., ERCİŞLİ S., Pınar H.
OXIDATION COMMUNICATIONS
, cilt.37, sa.3, ss.733-740, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20147. PHYSICOCHEMICAL AND ANTIOXIDANT CHARACTERISTICS OF FRUITS OF CAPE GOOSEBERRY (Physalis peruviana L.) FROM TURKEY
Dogan H., ERCİŞLİ S., JURIKOVA T., TEMIM E., LETO A., HADZIABULIC A., et al.
OXIDATION COMMUNICATIONS
, cilt.37, sa.4, ss.1005-1014, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2014
20148. DIVERSITY OF CHEMICAL CONTENT AND BIOLOGICAL ACTIVITY IN FLOWER BUDS OF A WIDE NUMBER OF WILD GROWN CAPER (CAPPARIS OVATA DESF.) GENOTYPES FROM TURKEY
Dogan H., ERCİŞLİ S., TEMIM E., HADZIABULIC A., TOSUN M., Yilmaz S. O., et al.
COMPTES RENDUS DE L ACADEMIE BULGARE DES SCIENCES
, cilt.67, sa.11, ss.1593-1600, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
20139. Detection of adulteration in honey samples added various sugar syrups with C-13/C-12 isotope ratio analysis method
Tosun M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.138, ss.1629-1632, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201210. Color and Antioxidant Characteristics of Some Fresh Fig (Ficus carica L.) Genotypes from Northeastern Turkey
ERCİŞLİ S., TOSUN M., Karlidag H., DZUBUR A., HADZIABULIC S., ALIMAN Y.
PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION
, cilt.67, sa.3, ss.271-276, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201211. CHEMICAL COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF FOXTAIL LILY (Eremurus spectabilis)
TOSUN M., ERCİŞLİ S., ÖZER H., Turan M., POLAT T., ÖZTÜRK E., et al.
ACTA SCIENTIARUM POLONORUM-HORTORUM CULTUS
, cilt.11, sa.3, ss.145-153, 2012 (SCI-Expanded, Scopus)
2012
201212. Testing Methods for Mulberry Pekmez Adulterated with Different Sugar Syrup
TOSUN M., KELEŞ F.
Akademik Gıda , cilt.10, sa.1, 2012 (TRDizin)
2010
201013. Some phytochemical and antioxidant characteristics of wild and cultivated blackberry (Rubus caucasicus) fruits
YILDIZ H., ŞENGÜL M., Çelik F., HEGEDUS A., ERCİŞLİ S., Tosun M.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, cilt.8, ss.156-159, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201014. Phytochemical Content of Some Black (Morus nigra L.) and Purple (Morus rubra L.) Mulberry Genotypes
ERCİŞLİ S., TOSUN M., DURALIJA B., VOCA S., SENGU M., Turan M.
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.48, sa.1, ss.102-106, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2010
201015. Characteristics of Mulberry Pekmez with Cornelian Cherry
ÇAKMAKÇI S., TOSUN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.13, sa.4, ss.713-722, 2010 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200916. Physico-chemical characteristics of some wild grown European elderberry (Sambucus nigra L.) genotypes
AKBULUT M., ERCİŞLİ S., TOSUN M.
PHARMACOGNOSY MAGAZINE
, cilt.5, sa.20, ss.320-323, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200917. Characterization of Red Raspberry (Rubus idaeus L.) Genotypes for Their Physicochemical Properties
TOSUN M., ERCİŞLİ S., KARLIDAG H., ŞENGÜL M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.74, sa.7, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200918. PHYSICO-CHEMICAL DIVERSITY IN FRUITS OF WILD-GROWING SWEET CHERRIES (PRUNUS AVIUM L.)
Karlidag H., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., TOSUN M.
BIOTECHNOLOGY & BIOTECHNOLOGICAL EQUIPMENT
, cilt.23, sa.3, ss.1325-1329, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200919. Physico-chemical characteristics of wild plum fruits (Prunus spinosa L.)
ERTURK Y., ERCİŞLİ S., TOSUN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF PLANT PRODUCTION
, cilt.3, sa.3, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200920. Chemical Composition of Hydrodistilled Essential Oil of Artemisia incana (L.) DRUCE and Antimicrobial Activity against Foodborne Microorganisms
CETIN B., ÖZER H., Cakir A., METE E., TOSUN M., ÖZTÜRK E., et al.
CHEMISTRY & BIODIVERSITY
, cilt.6, sa.12, ss.2302-2310, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
2009
200921. Antioxidant Properties and Total Phenolic Content of Eight Salvia Species from Turkey
TOSUN M., ERCİŞLİ S., ŞENGÜL M., ÖZER H., POLAT T., ÖZTÜRK E.
BIOLOGICAL RESEARCH
, cilt.42, sa.2, ss.175-181, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2012
20121. Balda Yapılan Hileler
TOSUN M., Keleş F.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.51, (Özet Bildiri)
2012
20122. Erzurum Karnavas Dut Pekmezinin Üretim Tekniği ve Bazı Bileşim Özellikleri.
TOSUN M.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.778-779, (Tam Metin Bildiri)
2012
20123. The chemical and antioxidant properties of wild and cultivated fruits
TOSUN M., Ercişli S.
47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, Opatija, Hırvatistan, 13 - 17 Şubat 2012, ss.261, (Özet Bildiri)
2011
20114. Bioactive Contents of Commercial Cultivars and Local Genotypes of Walnut (Juglans regia L.)
TOSUN M., Çelik F., Ercişli S., O.Yılmaz S.
International Conferance on Environmental and Agriculture Engineering (ICEAE 2011), Chengdu, Çin, 29 - 31 Temmuz 2011, ss.110-114, (Tam Metin Bildiri)
2011
20115. Total Phenolic Vitamin C and Antioxidant Activity of Rosa canina Genotypes
TOSUN M., Çelik F., Ercişli S., Özdemir Ö., Hızarcı Y.
22nd International Symposium “Food Safety Production”, Trebinje, Bosna-Hersek, 19 - 25 Haziran 2011, ss.246-248, (Tam Metin Bildiri)
2010
20106. Mulberry and Mulberry Products Produced Traditionally İn Erzurum Provience.
TOSUN M., Keleş F.
The 1ST International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.674-677, (Tam Metin Bildiri)
2009
20097. Çakmakçı S., Tosun, M., Çakmakçı, R.,2009. Kızılcıklı Pekmez. , 27–29 Mayıs, 96, Van.
Çakmakçı S., TOSUN M., Çakmakçı R.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.96, (Özet Bildiri)
2008
20088. Dut Pekmezine Değişik Şeker Şurupları Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.
TOSUN M., Keleş F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.169, (Özet Bildiri)
2008
20089. Bala Sakaroz Şurubu Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.
TOSUN M., Keleş F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.167, (Özet Bildiri)
2008
200810. Dut Pekmezine Değişik Şeker Şurupları Katılarak Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması.
TOSUN M., Keleş F.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.169, (Özet Bildiri)
2005
200511. Erzurum’un Bazı İlçelerinde Üretilen Dut Pekmezlerinin Bileşimlerinin Belirlenmesi.
TOSUN M., KELEŞ F.
Gıda Kongresi 2005, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Nisan 2005, ss.289-292, (Tam Metin Bildiri)
2002
200212. Erzurum ve İlçelerinde Üretilen Balların Analitik Özellikleri.
TOSUN M., KELEŞ F.
Türkiye 7. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 22 - 24 Mayıs 2002, ss.625-632, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. BAL ARISI (Apis mellifera L.) KOLONİLERİNDEN ÜRETİLEN ARI ÜRÜNLERİ
Cengiz M. M., Genç F., Tosun M. (Editör)
Gece Kitaplığı, Ankara, 2021
2017
20172. ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri)
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin Boz, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-27, 2017
2017
20173. Gıdalarda Görülen Bozulmalar
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-28, 2017
2017
20174. HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları)
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-30, 2017
2017
20175. Gıda Muhafaza Yöntemleri
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi , Erzurum, ss.1-26, 2017
2017
20176. Gıdaların Kabulü ve Üretim Sürecinde Hijyen
TOSUN M.
Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-30, 2017
2017
20177. ISO 22000 (Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri)
TOSUN M.
Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-27, 2017
2017
20178. Personel Hijyeni
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-28, 2017
2017
20179. Gıdalarda Görülen Bozulmalar
TOSUN M.
Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-28, 2017
2017
201710. Gıda Muhafaza Yöntemleri
TOSUN M.
Gıda ve Personel Hijyeni, BOZ Hüseyin, Editör, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum, ss.1-26, 2017
2017
201711. Gıdaların Kabulü ve Üretim Sürecinde Hijyen
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin BOZ, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-30, 2017
2017
201712. HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları)
Tosun M.
Gıda ve Personel Hijyeni, Hüseyin Boz, Editör, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, ss.1-30, 2017
Desteklenen Projeler
2025 - 2026
2025 - 2026Kırgızistan’nın Beyaz Balı: Fizikokimyasal ve Antimikrobiyal Özellikleri, Fenolik Bileşikleri ve Polen Profili Analizi
Diğer Uluslararası Fon Programları
(Proje Özeti)
Tosun M., İstanbullugil F. R., Karakaya S., Yuca H., Adil Akay Tegin R.(Yürütücü)
2023 - 2024
2023 - 2024Tam Buğday Unu Tereyağı ve Kaymağın Dut Pekmez Helvası Kalitesine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOSUN M. (Yürütücü), DUMLU T. N.
2021 - 2024
2021 - 2024
Farklı kökenli çemen (Trigonella foenum-graceum L.) genotiplerinin tarımsal ve kalite özellikleri ile biyolojik aktif maddeleri ve genetik ilişkilerinin belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
(Proje Özeti)
Özer H. (Yürütücü), Çoban F., Polat T., Öztürk E., Yılmaz B., Tosun M., et al.
2020 - 2022
2020 - 2022Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Laboratuvarının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
SELÇUK G. N. (Yürütücü), BOZ H., AKOĞUL E., TOSUN M., AKSAKALLI BAYRAKTAR Z., MACİT E., et al.
2010 - 2012
2010 - 2012NARMAN YÖRESİNDE DOĞAL MERA VEJETASYONLARINDA BULUNAN BAL ÖZLÜ BİTKİ TÜRLERİNİN BELİRLENMESİ VE FARKLI VEJETASYONLARDA ÜRETİLEN BALDA KALİTE FARKLARININ SAPTANMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tosun M., Cengiz M. M.(Yürütücü)
2008 - 2009
2008 - 2009Bal ve Pekmezde Yapılan Hilelerin Stabil Karbon İzotop Oran Analizi 13C 12C Metodu İle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tosun M. (Yürütücü)
2007 - 2009
2007 - 2009Olur Oltu Narman ve Şenkaya İlçelerinde Tıbbi Ve Aromatik Amaçlı Kullanılan Bazı Bitki Çeşitlerinin Antioksidan ve Antimikrobiyel Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tosun M. (Yürütücü)
2006 - 2007
2006 - 2007Olur ve Oltu Yöresinde Üretilen Meyve ve Sebze Ürünlerinin (Konserve, Reçel, Marmelat, Turşu) Ev Ekonomisi Bakımından Daha Verimli Olarak Değerlendirilmesi
AB Destekli Diğer Projeler
Tosun M. (Yürütücü)
2005 - 2006
2005 - 2006Erzurum Oltu Olur ve Şenkaya İlçelerinde Üretilen Balların Bazı Kimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Tosun M. (Yürütücü)
2002 - 2004
2002 - 2004Balda Yapılan Hileleri Belirleme Yöntemlerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Tosun M., Keleş F.(Yürütücü)
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorGastro-World
Bilim Kurulu Üyeliği
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Mayıs 2023
Mayıs 2023JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2023
Mayıs 2023JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2023
Nisan 2023JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2023
Ocak 2023JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2022
Ekim 2022JOURNAL OF FOOD SCIENCE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2022
Mart 2022JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2022
Şubat 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Aralık 2020
Aralık 2020STARCH-STARKE
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020FOOD CHEMISTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Food Control
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Journal of Food and Drug Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Journal of Food Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2016
Ocak 2016Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2016
Ocak 2016Food Analytical Methods
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2016
Ocak 2016Analytical Methods
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal of Agricultural and Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal of Agricultural and Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2013
Ocak 2013Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2012
Ocak 2012Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2012
Ocak 2012Journal of Food Quality
SCI Kapsamındaki Dergi
Bilimsel Projelerde Hakemlikler
Ocak 2024
Ocak 2024Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Kırgızistan
Mayıs 2022
Mayıs 2022TÜBİTAK Projesi
2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2022
Ocak 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Türkiye
Ocak 2022
Ocak 2022Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BAP Araştırma Projesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Türkiye
Bilimsel Danışmanlıklar
2022 - 2022
2022 - 2022Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık
NATURELAND, Khalid Sultan Trading & Contracting Est
Atatürk Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Türkiye
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012
01 Ekim 2012 - 01 Ekim 2012Türkiye 11. Gıda Kongresi
Katılımcı
Hatay-Türkiye
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012
01 Mayıs 2012 - 01 Mayıs 2012III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Konya-Türkiye
01 Şubat 2012 - 01 Şubat 2012
01 Şubat 2012 - 01 Şubat 2012
47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture,
Katılımcı
Rijeka-Hırvatistan
01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011
01 Temmuz 2011 - 01 Temmuz 2011
International Conferance on Environmental and Agriculture Engineering (ICEAE 2011)
Katılımcı
Chengdu-Çin
01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011
01 Haziran 2011 - 01 Haziran 2011International Symposium “Food Safety Production”, Trebinje,Bosnia and Herzegovina
Katılımcı
Trebinje-Bosna-Hersek
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010
01 Nisan 2010 - 01 Nisan 2010The 1ST International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Katılımcı
Tekirdağ-Türkiye
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009
01 Mayıs 2009 - 01 Mayıs 2009II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Van-Türkiye
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008
01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008Türkiye 10. Gıda Kongresi, ERZURUM, TÜRKIYE, 21-23 Mayıs 2008, ss.169-169
Katılımcı
Erzurum-Türkiye
01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005
01 Nisan 2005 - 01 Nisan 2005Gıda Kongresi 2005
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002
01 Mayıs 2002 - 01 Mayıs 2002