-
2023 - 2025 Turşu Kökenli Muhtemel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Glutamik Asit ve Gama Amino Bütirik Asit Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen İzolatların Turşu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), KARAMAN M., MERAL H., AKTAŞ H.
-
2023 - 2025 Kaju Ceviz ve Fındık Sütü Kullanılarak Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik Antioksidan ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), BAZU ÇIRPICI B., MERAL H., AKTAŞ H., BİLGİNER H.
-
2023 - 2024 Gamma Amino Bütirik Asit ile Zenginleştirilmiş Vakum Ambalajlanmış Beyaz Peynir Üretimi
-
2023 - 2024 Göçün Ev Sahibi Ülke Vatandaşları Üzerindeki Etkilerinin Gıda Güvenliği ve Güvencesi Perspektifinden İncelenmesi Türkiye Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Erkal G., Kaya V., Gültekin S., Çağlar A. E., Aksakal E., Çetin B., et al.
-
2023 - 2024 1. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), AKTAŞ H., MERAL H., YÜKSEL M., BAZU ÇIRPICI B.
-
2022 - 2024 Göçün Ev Sahibi Ülke Vatandaşları Üzerindeki Etkilerinin Gıda Güvenliği ve Güvencesi Perspektifinden İncelenmesi Türkiye Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ERKAL G. (Yürütücü), KAYA V., GÜLTEKİN S., YALÇINKAYA Ö., AKSAKAL E., ÇETİN B., et al.
-
2022 - 2024 Sirke Üretiminde Etkili Olan Mikroorganizmaların İzolasyonu ve Doğal Probiyotik Sirke Üretiminde Kullanılabilirliklerinin İncelenmesi
-
2022 - 2024 Nanoteknolojik Malzeme ile Kendi Kendini Temizleyen Çocuk Oyun Ünitelerinin Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZER S. (Yürütücü), DİKMEN O., GÖK S., ESRİNGÜ A., ÇETİN B.
-
2021 - 2024 Kefir Mikrobiyotasının Belirlenmesi ve Elde Edilecek Suşlarla Üretilen Kefirlerin Bazı Kalite Parametrelerinin Tespiti
-
2021 - 2023 Patojen Transferi ve UV-C'nin Mikrobiyal İnaktivasyon Performansının Mikroyeşillikler için Değerlendirilmesi
-
2021 - 2023 Yoğurt Üretiminde Kullanılabilecek Starter Kültürlerin Geliştirilmesi ve Uygun Suşlarla Farklı Özelliklerde Maya Üretimi
-
2021 - 2023 Yoğurt Üretiminde Sorun Oluşturan Bakteriyofajların İzolasyonu ve Karakterizasyonu
-
2021 - 2023 Kalın Bağırsak Mikroflorasını Düzenlemek ve Bütirat Üretimini Artırmak için Sindirilemeyen Yüksek Oranda Dallanmış Yapıya Sahip Alfa Glukanların Enzimatik Olarak Sentezlenmesi
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2523 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) İkili İşbirliği Programı
-
2020 - 2023 Yenidoğan Feçesinden Elde Edilen İzolatların Probiyotik Özellik Karakterizasyonu Helicobacter pylori ve Bazı Patojenlere Karşı Antagonistik Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
GÜLER M. A. (Yürütücü), ALBAYRAK B., ÇETİN B., KARA M., İŞLEK A., TEKGÜNDÜZ K. Ş., et al.
-
2020 - 2023 Bazı Mikroorganizmalardan Naringinaz Enziminin Üretilmesi Saflaştırılması ve Enzimin Farklı Konsantrasyonlarının Greyfurt Suyu ve Tozundaki Acılık Maddeleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ODUNKIRAN A., KÜFREVİOĞLU Ö. İ., ÇETİN B., ÖZTÜRK KESEBİR A.
-
2020 - 2021 Farklı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Gama Amino Bütirik Asit (GABA) Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen Suşların Gaba ile Zenginleştirilmiş Beyaz Peynir Üretiminde Kullanımı
-
2019 - 2020 Erzurum Piyasasında Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi ve İşletme Sahiplerinin Bilgilendirilmesi
-
2019 - 2020 Satışa Sunulan Yeşil Yapraklı Bazı Sebzelerin Toplum Sağlığı Açısından Genel Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi Erzurum Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÇETİN B. (Yürütücü), SARI Y. Ö., MERAL H., AKTAŞ H.
-
2018 - 2020 Atatürk Üniversitesi Akademisyenlerinin Yabancı Dil Yeterliliklerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
NALCIOĞLU A. U. (Yürütücü), TOPU F. B., ELMAS S., ADIGÜZEL M. C., KÖSE M., EJDER APAY S., et al.
-
2015 - 2019 SÜRK KÜF MİKROFLORASININ VE MİKOTOKSİN OLUŞTURMA POTANSİYELLERİNİN İNCELENMESİ
-
2015 - 2018 PROBİYOTİK VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLİ YOĞURT BAKTERİLERİNİN İZOLASYONU VE UYGUN SUŞLARLA ÜRETİLEN YOĞURT ÖRNEKLERİNİN MİKROBİYOLOJİK VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
-
2015 - 2017 Turşu fermantasyonunda kullanılabilecek laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve probiyotik turşu üretimi için uygun suşların seçimi
TÜBİTAK Projesi , 3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
Çakmakçı S., Çetin B. (Yürütücü)
-
2014 - 2017 Gıdalarda bozulmaya neden olan maya türlerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
-
2015 - 2016 FARKLI SİRKE ÇEŞİTLERİ VE KONSANTRASYONLARININ SALATA BİLEŞENLERİNİN DEZENFEKSİYONUNDA KULLANIM İMKANLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2016 ATADAYTAM MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARLARI KURULUM VE DESTEK PROJESİ
-
2013 - 2014 TURŞU FERMANTASYONUNDA KULLANILABİLECEK LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2012 - 2014 Gıda kaynaklı patojen bakterilerin belirlenmesinde PMA/real-time PCR tekniğinin kullanım olanaklarının araştırılması
-
2011 - 2014 Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları ile Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2011 - 2012 GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN ASMA YAPRAKLARININ MİKROFLORASININ BELİRLENMESİ
-
2011 - 2012 GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN TURŞULARDA MAYA MİKROFLORASININ BELİRLENMESİ
-
2008 - 2010 Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu Tanımlanması Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Çakmakçı S. (Yürütücü), Gürses M., Çetin B.
-
2008 - 2010 Geleneksel et ürünümüz olan sucuktan izole edilen fermantatif bakterilerin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi