Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor İnsan Orijinli Yeni Nesil Probiyotik Mikroorganizmaların İzolasyonu ve Bazı Önemli in vitro Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2024 - Devam Ediyor Fruktofilik Laktik Asit Bakterilerinin İzolasyonu Karakterizasyonu ve Uygun Suşlar Kullanılarak Probiyotik Meyve Üretimi
-
2024 - Devam Ediyor Tavuk eti kaynaklı Salmonella spp ve Listeria monocytogenes suşlarının izolasyonu karakterizasyonu ve tüketim öncesi marinasyonun gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
-
2023 - Devam Ediyor Turşu Kökenli Muhtemel Probiyotik Laktik Asit Bakterilerinin Glutamik Asit ve Gama Amino Bütirik Asit Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen İzolatların Turşu Üretiminde Kullanımı
-
2023 - Devam Ediyor Kaju Ceviz ve Fındık Sütü Kullanılarak Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik Antioksidan ve Duyusal Özelliklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN B. (Yürütücü), BAZU ÇIRPICI B., MERAL H., AKTAŞ H., BİLGİNER H.
-
2023 - Devam Ediyor Küflü Civil Peynir Üretiminde Kullanılabilecek Bakteriyel Starter Kültürlerin Geliştirilmesi ve Starter Kültürün Etkisinin Üründe Araştırılması
-
2022 - Devam Ediyor Göçün Ev Sahibi Ülke Vatandaşları Üzerindeki Etkilerinin Gıda Güvenliği ve Güvencesi Perspektifinden İncelenmesi Türkiye Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ERKAL G. (Yürütücü), KAYA V., GÜLTEKİN S., YALÇINKAYA Ö., AKSAKAL E., ÇETİN B., et al.
-
2023 - 2024 Gamma Amino Bütirik Asit ile Zenginleştirilmiş Vakum Ambalajlanmış Beyaz Peynir Üretimi
-
2023 - 2024 Göçün Ev Sahibi Ülke Vatandaşları Üzerindeki Etkilerinin Gıda Güvenliği ve Güvencesi Perspektifinden İncelenmesi Türkiye Örneği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Erkal G., Kaya V., Gültekin S., Çağlar A. E., Aksakal E., Çetin B., et al.
-
2023 - 2024 1. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN B. (Yürütücü), AKTAŞ H., MERAL H., YÜKSEL M., BAZU ÇIRPICI B.
-
2022 - 2024 Sirke Üretiminde Etkili Olan Mikroorganizmaların İzolasyonu ve Doğal Probiyotik Sirke Üretiminde Kullanılabilirliklerinin İncelenmesi
-
2022 - 2024 Nanoteknolojik Malzeme ile Kendi Kendini Temizleyen Çocuk Oyun Ünitelerinin Oluşturulması
-
2021 - 2024 Kefir Mikrobiyotasının Belirlenmesi ve Elde Edilecek Suşlarla Üretilen Kefirlerin Bazı Kalite Parametrelerinin Tespiti
-
2021 - 2023 Patojen Transferi ve UV-C'nin Mikrobiyal İnaktivasyon Performansının Mikroyeşillikler için Değerlendirilmesi
-
2021 - 2023 Yoğurt Üretiminde Kullanılabilecek Starter Kültürlerin Geliştirilmesi ve Uygun Suşlarla Farklı Özelliklerde Maya Üretimi
-
2021 - 2023 Yoğurt Üretiminde Sorun Oluşturan Bakteriyofajların İzolasyonu ve Karakterizasyonu
-
2021 - 2023 Kalın Bağırsak Mikroflorasını Düzenlemek ve Bütirat Üretimini Artırmak için Sindirilemeyen Yüksek Oranda Dallanmış Yapıya Sahip Alfa Glukanların Enzimatik Olarak Sentezlenmesi
-
2020 - 2023 Yenidoğan Feçesinden Elde Edilen İzolatların Probiyotik Özellik Karakterizasyonu Helicobacter pylori ve Bazı Patojenlere Karşı Antagonistik Etkilerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
GÜLER M. A. (Yürütücü), ALBAYRAK B., ÇETİN B., KARA M., İŞLEK A., TEKGÜNDÜZ K. Ş., et al.
-
2020 - 2023 Bazı Mikroorganizmalardan Naringinaz Enziminin Üretilmesi Saflaştırılması ve Enzimin Farklı Konsantrasyonlarının Greyfurt Suyu ve Tozundaki Acılık Maddeleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ŞENGÜL M. (Yürütücü), ODUNKIRAN A., KÜFREVİOĞLU Ö. İ., ÇETİN B., ÖZTÜRK KESEBİR A.
-
2020 - 2021 Farklı Peynirlerden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Gama Amino Bütirik Asit (GABA) Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Seçilen Suşların Gaba ile Zenginleştirilmiş Beyaz Peynir Üretiminde Kullanımı
-
2019 - 2020 Erzurum Piyasasında Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi ve İşletme Sahiplerinin Bilgilendirilmesi
-
2019 - 2020 Satışa Sunulan Yeşil Yapraklı Bazı Sebzelerin Toplum Sağlığı Açısından Genel Mikrobiyolojik Kalitelerinin Belirlenmesi Erzurum Örneği
-
2018 - 2020 Atatürk Üniversitesi Akademisyenlerinin Yabancı Dil Yeterliliklerinin Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
NALCIOĞLU A. U. (Yürütücü), TOPU F. B., ELMAS S., ADIGÜZEL M. C., KÖSE M., EJDER APAY S., et al.
-
2015 - 2019 SÜRK KÜF MİKROFLORASININ VE MİKOTOKSİN OLUŞTURMA POTANSİYELLERİNİN İNCELENMESİ
-
2015 - 2018 PROBİYOTİK VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLİ YOĞURT BAKTERİLERİNİN İZOLASYONU VE UYGUN SUŞLARLA ÜRETİLEN YOĞURT ÖRNEKLERİNİN MİKROBİYOLOJİK VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
-
2015 - 2017 Turşu fermantasyonunda kullanılabilecek laktik asit bakterilerinin belirlenmesi ve probiyotik turşu üretimi için uygun suşların seçimi
-
2014 - 2017 Gıdalarda bozulmaya neden olan maya türlerinin tanımlanmasına yönelik kit geliştirilmesi
-
2015 - 2016 FARKLI SİRKE ÇEŞİTLERİ VE KONSANTRASYONLARININ SALATA BİLEŞENLERİNİN DEZENFEKSİYONUNDA KULLANIM İMKANLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2015 - 2016 ATADAYTAM MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARLARI KURULUM VE DESTEK PROJESİ
-
2013 - 2014 TURŞU FERMANTASYONUNDA KULLANILABİLECEK LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN BELİRLENMESİ
-
2012 - 2014 Gıda kaynaklı patojen bakterilerin belirlenmesinde PMA/real-time PCR tekniğinin kullanım olanaklarının araştırılması
-
2011 - 2014 Seçilmiş Bazı Penicillium roqueforti Suşları ile Üretilen Küflü Civil Peynirde Depolama Süresince Gıda Güvenliği ve Bazı Olgunlaşma Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2011 - 2012 GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN ASMA YAPRAKLARININ MİKROFLORASININ BELİRLENMESİ
-
2011 - 2012 GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN TURŞULARDA MAYA MİKROFLORASININ BELİRLENMESİ
-
2008 - 2010 Küflü Civil Peynir Üretimi İçin Bazı Küflerin İzolasyonu Tanımlanması Peynir Üretiminde Kullanılması ve Üretilen Peynirlerin Karakterizasyonu
-
2008 - 2010 Geleneksel et ürünümüz olan sucuktan izole edilen fermantatif bakterilerin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi