Akademik Unvanlar
-
2018 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2012 - 2017 Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2010 - 2012 Yrd. Doç. Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
2006 - 2010 Araştırma Görevlisi Dr.
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
-
1999 - 2006 Araştırma Görevlisi
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2015 - 2016 Bölüm Başkan Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
-
2014 - 2015 Merkez Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Atadaytam)
-
2013 - 2015 Merkez Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi Merkezi Laboratuvarları (Atamerlab)
-
2011 - 2014 Merkez Müdür Yardımcısı
Atatürk Üniversitesi, Biyoteknoloji Araştırma Ve Uygulama Merkezi
Akademi Dışı Deneyim
-
1997 - Devam Ediyor Öğretim Üyesi
Atatürk Üniversitesi
Verdiği Dersler
-
Yüksek Lisans Probiyotik Beslenme ve Mikrobiyota
-
Doktora Gıda Mikrobiyolojisinde Klasik ve Moleküler Tanımlama Yöntemleri
-
Yüksek Lisans Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvar Kurulum ve Uygulamalı Kullanımı
-
Lisans Besin Mikrobiyolojisi
-
Yüksek Lisans Gıda Güvenliğinin Temel Esasları
-
Lisans Gıda Moleküler Biyolojisi
-
Lisans Mezuniyet Çalışması II
-
Lisans Besin Mikrobiyolojisi
-
Doktora Gıda Güvenliğinin Temel Esasları
-
Lisans Gıda İşleme ve Analiz teknikleri II
-
Lisans Gıda Mikrobiyolojisi I
-
Lisans Gıda Mikrobiyolojisi I
Yönetilen Tezler
-
Sirke üretiminde etkili olan mikroorganizmaların izolasyonu ve doğal probiyotik sirke üretiminde kullanılabilirliklerinin incelenmesi
Çetin B. (Danışman)
H.KADİROĞLU(Öğrenci), Doktora, 2024 -
Probiyotik ve starter özellikteki yoğurt bakterilerinin izolasyonu ve seçilen suşlarla üretilen yoğurtların mikrobiyolojik, fizikokimyasal ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
Çetin B. (Danışman)
H.AKTAŞ(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Mikroyeşillik üretiminde patojen transferinin takibi ve ultraviyole-C'nin patojen redüksiyonundaki etkinliğinin tespiti
Çetin B. (Danışman)
S.IŞIK(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Yoğurt üretiminde sorun oluşturan bakteriyofajların izolasyonu ve karakterizasyonu
Çetin B. (Danışman)
-
Sürk mikrobiyotasının belirlenmesi ve uygun suşlar kullanılarak üretilen sürklerin olgunlaşma periyodu boyunca incelenmesi
Çetin B. (Danışman)
Y.ESEN(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Erzurum Küflü civil peyniri'nin (Göğermiş peynir) laktik asit bakteri mikrobiyotası ile bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Çetin B. (Danışman)
N.ARSLAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Probiyotik ve antioksidan özellikli yoğurt bakterilerinin izolasyonu ve identifiye edilen suşlarla üretilen yoğurtların bazı mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Çetin B. (Danışman)
M.ÇAĞLAR(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Model süt işletmesinde kontaminasyon kaynağının belirlenmesi amacı ile yüksek çözünürlüklü erime (HRM) analizinin kullanımı
Çetin B. (Danışman)
F.TARAKÇIOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Turşu kaynaklı laktik asit bakterilerinin bazı probiyotik özelliklerinin incelenmesi
Çetin B. (Danışman)
N.BAYRAK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
Yoğurt kaynaklı laktik asit bakterilerinin starter kültür ve ekzopolisakkarit üretim özelliklerinin incelenmesi
Çetin B. (Danışman)
S.YILDIZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019 -
EV YAPIMI VE ENDÜSTRİYEL OLARAK ÜRETİLEN YOĞURTLARIN MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ VE POTANSİYEL PROBİYOTİK SUŞLARIN BELİRLENMESİ
H.Aktaş(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Geleneksel yöntemlerle üretilen sirkelerin bazı mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi, mikrobiyotasında yer alan asetik asit bakterilerinin izolasyonu ve moleküler yöntemlerle tanısı
H.Bilginer(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Geleneksel olarak üretilmiş ev tipi turşularda laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve tanısı
R.Dündar(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Farklı sirke çeşitleri ve konsantrasyonlarının salata bileşenlerinin dezenfeksiyonunda kullanım imkanlarının araştırılması
S.Elhan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014 -
Geleneksel ve endüstriyel olarak üretilen turşularda maya mikroflorasının belirlenmesi
E.Gözütok(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2013 -
Geleneksel ve endüstriyel yöntemlerle üretilmiş salamura asma yapraklarının mikroflorasının belirlenmesi
M.Çağlar(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012